10 gezonde voordelen van koffie en thee

Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

Geniet je ook zo van je dagelijkse koffie- of theemomentje? Dan ga je er vanaf nu vast nóg meer van genieten. Koffie en thee zijn namelijk heel gezond! Ik zet tien gezondheidsvoordelen van deze lekkere dranken voor je op een rijtje. Lees je mee!

SASS

Koffie en thee

10 gezondheidsvoordelen

Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

1. Gezonde voedingsstoffen.Met ieder kopje koffie of thee krijg je gezonde voedingstoffen binnen. Denk aan verschillende B-vitamines en mineralen als kalium, mangaan, magnesium en fosfor. Al deze stoffen heb je nodig voor een goede gezondheid.

2. Mooie huid.Wist je dat koffie en thee goed zijn voor je huid? De fenolen in koffie helpen om schade aan de huid door vrije radicalen tegen te gaan. Groene thee bevat chlorogeenzuur, dat de huid helpt zuiveren en op deze manier een onzuivere huid voorkomt. De antioxidanten in hetzelfde drankje helpen om het proces van huidveroudering te vertragen. Zo geniet je van een mooie huid!

3. Kunnen je helpen bij het afvallen.Koffie en thee zijn caloriearme drankjes – als je er tenminste geen suiker of melk in doet – die je zodoende kunnen helpen om af te vallen.

4. Boosten je weerstand.Koffie en thee geven je weerstand een boost, zodat je beter bestand bent tegen ziekteverwekkers. Met je dagelijkse kopje koffie of thee werk je dus een aan sterk immuunsysteem. Dat is mooi meegenomen!

5. Voor meer energie.Zowel koffie als thee geven je nieuwe energie door de cafeïne die ze bevatten. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je meer energie opwekkende stofjes in je lichaam hebt. Het is dus niet voor niets dat je naar een kopje koffie snakt als je moe bent.

6. Beschermen je cellen.Als zonlicht je huid raakt en als je bepaalde voedingsmiddelen eet, maakt je lichaam zogenoemde vrije radicalen aan. Je kunt vrije radicalen ook binnenkrijgen via je voeding en via dranken. Schadelijke vrije radicalen tasten je cellen aan, wat je natuurlijk niet wilt hebben.

Koffie en thee bevatten stofjes die je cellen helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Dat zijn de zogenoemde antioxidanten. Dit zijn krachtige stoffen die de schadelijke vrije radicalen te lijf gaan.

Terwijl jij van je dagelijkse koffie- of theemoment geniet, wordt er in je lijf dus hard gewerkt om je cellen gezond te houden. Dat is dubbele winst voor jou!

7. Ondersteunen je lever.Koffie en thee bevatten allerlei stoffen die goed zijn voor je lever. Op deze manier helpen ze dit belangrijke orgaan te beschermen.

8. Gunstig voor je suikerspiegel.Koffie en thee helpen allebei mee om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dat doen deze lekkere dranken met de antioxidanten die ze bevatten. De antioxidanten in koffie houden je suikerspiegel in toom en die in thee helpen je lichaam mee om de suiker uit voeding te verwerken. Vooral groene thee is hier erg goed in, dus dat is een goede keuze als je een gezonde suikerspiegel nastreeft.

9. Voor gezonde hersenen.Koffie en thee maken je niet alleen lekker alert door de cafeïne die ze bevatten. De drankjes dragen ook nog eens bij aan de gezondheid van je grijze massa. Zo bevat koffie antioxidanten die kunnen helpen om neuronen in je hersenen te beschermen. Groene thee kan helpen voorkomen dat de eiwitten in je brein gaan samen clusteren.

10. Goed voor je hart.Uit onderzoek onder mensen die 3 tot 5 kopjes koffie per dag dronken, blijkt dat dit drankje een gunstig effect heeft op je hart. De matige koffiedrinkers hadden namelijk minder last van de ophoping van calcium in de bloedvaten die bloed naar het hart brengen.

Een onderzoek naar groene thee laat zien dat deze drank het slechte LDL-cholesterol vermindert. Ook dat is gunstig voor je hart.

Bronnen:  Yuni Choi1, Yoosoo Chang1,2,3, Seungho Ryu1,2,3, Juhee Cho1,4,5, Sanjay Rampal5,6, Yiyi Zhang5, Jiin Ahn1, Joao A C Lima7, Hocheol Shin1,8, Eliseo Guallar5 (2015). Coffee consumption and coronary artery calcium in young and middle-aged asymptomatic adults. Heart, Volume 101, Issue 9. Kuriyama, S. (2008). The relation between green tea consumption and cardiovascular disease as evidenced by epidemiological studies. The Journal of Nutrition, 138(8), 1548S-1553S.

Geschreven door: www.nutribites.nl

Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

Drink jij graag koffie en/of thee?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

 1. Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

  nou ik heb nooit geweten dat koffie en thee zo goed voor je is ,wat een gelukje voor mij
  Ik drink namelijk heel veel koffie
  maar fijn om te lezen ,dan hoef ik mij niet te temperen

 2. Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

  Ik houd van zowel koffie als thee. In de middag en voor het slapen gaan drink ik vaak thee. Maar in de ochtend is het toch echt wel koffie.

 3. Tatiana's Blog | 10 gezonde voordelen van koffie en thee

  Ik hou echt van mijn kopje koffie, maar er werd mij altijd verteld dat koffie de vitamine c opname van je lichaam doet afnemen. Daarom neem ik op dit moment vitamine c supplementen omdat ik mij toch zorgen maak hierover. Op dit moment neem ik de supplementen van Flinndal namelijk, https://www.flinndal.nl/weerstand/vitamine-c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *