365 dagen project
Een nieuw jaar is begonnen, en iedereen houdt zich bezig met goede voornemens. Terwijl ik daar helemaal geen aandacht aan besteed. Tuurlijk wil ik ook afvallen, maar dat wil ik ook aan het eind van het jaar, en niet alleen aan het begin. En net als ieder ander heb ik op persoonlijk vlak als zakelijk gebied ook doelen die ik wil bereiken. Maar dat zie ik niet als goede voornemens. Waar ik me wel van bewust ben is dat ik me op het fotografie vlak wil blijven verbeteren. En er is geen leukere manier om dat te doen, dan met het 365 dagen project. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

 

WAT IS HET “365 DAGEN PROJECT” 

A lot can happen in just a year! 

365 dagen project
Hoewel ik mij dus niet bezig hou met goede voornemens, is het begin van het jaar misschien wel het ultieme moment om met het 365 dagen project te beginnen. Dit fotoproject is ideaal om jouw fotografie skills te verbeteren, maar in de eerste plaats gaat het natuurlijk om het plezier dat je ervan hebt. Als je vaker fotografeert zal dat ook zeker ook betere resultaten gaan opleveren.

 

Het 365 dagen project is eigenlijk niets meer of minder dan gedurende 365 dagen elke dag een foto te maken. Op deze manier leg je herinneringen vast waarvan je later zult zeggen: “Oh ja, toen deed ik dat.” Je legt je leven vast met één foto per dag. Het is weer eens wat anders dan een ‘geschreven’ dagboek, maar in principe wel hetzelfde. Ik heb één keer eerder het 365 dagen project uitgevoerd en het resultaat ervan is echt verbluffend.

 

Ik ben er echt dol op, en zou het eigenlijk wel elk jaar willen doen. Tot nu toe heb ik het één keer gedaan, wat resulteert in mijn visuele weergave van mijn jaar in 2010. Ik heb ervoor gekozen om het boek aan het eind te bewerken, als een soort scrapbook, met plaatjes en tekst. Dit boek heb ik laten afdrukken, en het resultaat is eigenlijk een fotoboek met beeld en schrift.

 

WAAROM HET “365 DAGEN PROJECT”  

A year ago I would’ve never pictured my life the way it is now!

365 dagen project

 

Waarom? Eigenlijk gewoon omdat het heel erg leuk is. Je hebt een bezigheid, een doel. En zeker als fotografie je hobby en passie is. Alles is zo vanzelfsprekend, alles is zo gewoon. We haasten ons door het leven, en zeggen aan het eind van het jaar dat het jaar voorbij is gevlogen. En dat de tijd zo snel gaat. Maar wat is er in dat jaar nou eigenlijk allemaal gebeurd? Voor een klein deel kan je je bepaalde dingen misschien herinneren, maar ik wed dat je het meeste niet meer weet! Met het 365 dagen project krijg je de gelegenheid om op elk willekeurig moment terug te kijken op de momenten van dat ene jaar.

 

HOE MAAK JE HET “365 DAGEN PROJECT”  

You get to decide the legacy that you leave!

365 dagen project

Bij het 365 dagen project publiceer je elke dag een foto online die je die dag gemaakt hebt, of je slaat de foto op. Hierbij kun je denken aan random foto’s van wat je die dag doet. Maar je kunt vooraf ook en thema bedenken. Je kunt bijvoorbeeld het hele jaar alleen maar foto’s in je project gebruiken van je (pasgeboren) kindje, of iedere dag een foto van jezelf.  die genomen zijn met een specifiek objectief. Zo kun je na een jaar goed zien hoe een persoon is veranderd, of hoe jij zelf veranderd bent. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het thema natuur. Ik wil dit jaar heel graag weer proberen om het jaar vol te krijgen met iedere dag een foto maken. Hierbij denk ik aan het thema black & white. Alleen maar zwart wit foto’s.

Ben jij niet zo commited en ambiteus, hou je niet van de harde aanpak? Dan kan je er ook voor kiezen om het iets rustiger aan te doen. Er bestaan online ook challenges. Je doet een maand lang mee met een challenge, waarbij je iedere dag een foto moet maken van een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een selfie, eten, een film etc. Wil je toch net iets meer, maar iets minder dan een jaar, dan kun je ook kiezen voor het 52 weken project. Dit is iets makkelijker dan het 365 dagen project. In plaats van dagelijks maak je nu één keer per week een foto.

365 dagen project

Ik ga er dit jaar weer voor. Misschien jij ook? Of heb jij het 365 dagen project al eens eerder gedaan? Ik hoor er graag meer over in de reacties hieronder. Heb jij tips, of een leuk thema? En hoe heb jij het 365 dagen lang volgehouden?

Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

Is het 365 dagen project iets voor jou? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Wat een leuk project, ik maak en plaats eigenlijk elke dag wel een foto. maar ben er niet zo mee bezig als in een project. Wel zie ik het vaker voorbij komen bij anderen op Instagram.

 2. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  het 52 weken project lijkt me ontzettend leuk om mee te doen en is ook nog haalbaar voor mij als druk persoon.
  als ik mijn planner binnnen heb ga ik mijn eigen 52 weken project inplannen!
  dankje voor het idee

 3. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Vorig jaar bedacht ik een 52 weken project gerelateerd aan kinderen en gezinsleven. Door drukte kwam het er niet veel van. Maar nu ik dit zo lees, raak ik weer enthousiast.

 4. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Heel leuk idee!! Ik denk niet dat elke dag me zou lukken, maar elke week zeker wel! Heel inspirerend, dankjewel!

  X Lazy Bird

 5. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  365 dagen vind ik wel heel erg veel, maar ik merk dat het me wel een leuk idee lijkt om elke dag foto’s te maken.

 6. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Super leuk project. Ik heb wel eens mee gedaan aan een challenge van een maand dat kon ik al niet volhouden. Dus laat staan een jaar 😂😂😂 Voor jou veel succes.

 7. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Ik ken het project niet, maar ik vind het wel een leuk project, maar ik denk niet dat ik er aan denk om elke dag foto’s te maken

 8. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Wat leuk om zo het aankomende jaar vast te leggen Ik ben benieuwd naar je dagelijkse foto

 9. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Wat een leuk idee! Ik maak veel foto’s maar gewoon wanneer het uitkomt, deze manier is wel een mooie verslaglegging van het jaar!

 10. Tatiana's Blog | 365 Dagen Project

  Je hebt aan het eind van het jaar wel een hele leuke herinnering aan het geheel. Ik denk dat ik niet altijd zou weten waarvan ik een foto zou moeten maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *