5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

Er kunnen veel redenen zijn voor een doffe huid. Ontdek de vijf meest voorkomende oorzaken en ontvang tips voor hoe jij je velletje weer kunt laten glanzen van gezondheid.

Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

Laat je huid glanzen

Reden 1: te weinig antioxidanten

Je huid kan er dof uit gaan zien door oxidatieve stress. Dat is de stress die in je lichaam ontstaat als er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten. Vrije radicalen zijn een normaal bijproduct van je celstofwisseling. Je lichaam maakt deze dus zelf aan.

Om ervoor te zorgen dat er niet te veel vrije radicalen komen, produceert je lichaam eveneens antioxidanten. Deze gaan een teveel aan vrije radicalen tegen en zorgen zo voor een gezond evenwicht.

Normaliter kan je lichaam de vrije radicalen dus prima zelf de baas. Alleen als er te veel komen, kan er oxidatieve stress ontstaan. Met een doffe huid als resultaat.

De oplossing

Je kunt je lichaam helpen door antioxidanten van buitenaf toe te voegen. Bijvoorbeeld vitamine C, E en bètacaroteen. Je vindt deze gezonde stoffen in veel voedingsmiddelen. In dit artikel vind je een hele lijst met producten die rijk zijn aan vitamine C.

Je kunt ook beautyproducten gebruiken met astaxanthine, ubiquinol en granaatappelextract. Dit zijn allemaal antioxidanten die van buitenaf op de huid inwerken en haar weer laten glanzen.

Reden 2: ophoping van dode huidcellen

Wist je dat de buitenkant van je huid uit dode huidcellen bestaat? Deze vormen een belangrijke bescherming voor je huid. Als er echter te veel dode huidcellen zijn, kan je huid een grauwe, doffe look krijgen.
 

De oplossing

Te veel dode huidcellen krijg je het beste weg door je huid één of twee keer per week te exfoliëren. Op deze manier verwijder je niet alleen een teveel aan dode huidcellen, maar zorg je er ook voor dat de levende huidcellen aan de oppervlakte komen. Zo gaat je huid weer stralen.

Zorg ervoor dat je bij het exfoliëren je huid niet beschadigt. Het gaat erom net genoeg weg te halen om de celvernieuwing te stimuleren en een frisse, nieuwe huid zichtbaar te maken.

Reden 3: luchtvervuiling

Vervuilde lucht is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je huid. Allereerst zorgen de kleine deeltjes koolmonoxide en stikstofoxide uit de uitlaten van benzineauto’s en scooters voor een laagje vuil op je huid.

Dezelfde stofjes sluiten ook je poriën af en voorkomen zo dat er zuurstof in je huid kan komen. Je huid verstikt en gaat er dof uitzien. Er zijn zelfs deeltjes die zo klein zijn dat ze in je poriën kunnen gaan zitten en daar voor irritaties en ontstekingen kunnen zorgen.

De oplossing

De oplossing voor een doffe huid door luchtvervuiling is eenvoudig: iedere avond je gezicht reinigen. Gebruik hiervoor een milde reiniger. Ga vooral niet scrubben of op een andere manier proberen om het vuil te lijf te gaan. Dat maakt je belaste huid alleen nog maar meer geïrriteerd.

 

Stress levert de huid weinig moois op

Reden 4: stress

Als jij gestrest bent, heeft dat gevolgen voor je huid. Doordat je lichaam tijdens stress vooral gericht is op het voeden van je vitale organen, zoals je longen en je hart, krijgt je huid minder voedingsstoffen. Dat resulteert in een doffe huid.

Als je vaak stress hebt, kan dat zorgen voor een constant hoge cortisolspiegel. Dit zorgt op den duur voor ontstekingen in je lichaam en heeft eveneens tot gevolg dat je huid er dof gaat uitzien.

De oplossing

Je raadt het al: als stress de oorzaak is van je doffe huid, gaat het erom meer te ontspannen. Deadlines op je werk, aanvaringen met vrienden of familie en alle sociale verplichtingen die je agenda vullen hebben allemaal invloed op je huid.

Het gaat erom meer me-time momenten in je leven in te bouwen. Op deze momenten doe je enkel waar jij zin in hebt en wat jou goed doet. Bijvoorbeeld dansen met je grote liefde, een leuke lachfilm kijken met een vriendin of lekker in bad liggen. Het maakt niet uit wat je doet, als je er maar van geniet.

Reden 5: uitdroging

Je huid heeft voldoende vocht nodig om haar meest basale en essentiële functies uit te voeren. Denk aan celvernieuwing. Als je huid uitgedroogd is, kunnen dode cellen zich aan de oppervlakte ophopen. We zagen al eerder dat dit jou een doffe huid oplevert.

De oplossing

De oplossing is zowel simpel als doeltreffend: meer water drinken. Kruidenthee werkt trouwens ook. Net als soep, bouillon, karnemelk en andere dranken zonder cafeïne of theïne.

Probeer daarnaast verzorgingsproducten te vinden met hyauluronzuur. Dit stofje is op een geweldige manier in staat om vocht vast te houden, waardoor je doffe huid weer gaat stralen.

 

De eerste stap naar een mooie huid, is ontdekken welk huidtype je hebt. 

Geschreven door: www.nutribites.nl

Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

Ken jij jouw huid?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

 1. Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

  Je hebt heel veel informatie geschreven
  En dat moet ik even rustig lezen
  Want het is voor mij heel interessant
  De vitamine en waar het in zit en over je huid de stress
  Bedankt daar voor
  Ik ga er in iedergeval wat mee doen

 2. Tatiana's Blog | 5 redenen voor een doffe huid + zo laat je je velletje weer glanzen

  Hi Tatiana, heb je ervaring met de producten van https://www.flinndal.nl/ ik wil namelijk beginnen met het innemen van collagen supplementen op aanraden van een vriendin.

 3. […] met een hoofdletter H, dit is heel belangrijk voor je huid.En waarschijnlijk doe je dit ook al met een moisturizer. De moisturizerdie jij tijdens de warme […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *