6 x voeding voor een mooie huid

Heb jij je favoriete crème of huidmasker om je huid van buitenaf te voeden? Wist je dat voeding ook veel effect heeft op je huid? Dit zijn zes manieren om je huid van binnenuit te voeden met de beste voedingsstoffen. 

Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

 

Voedt je huid van binnenuit

Nummer 1.

Zet vaker paprika en spruitjes op het menu. Wat hebben paprika en spruitjes te maken met een mooie huid? Beide groenten bevatten veel vitamine C (meer dan sinaasappels). Deze vitamine draagt op zijn beurt bij aan de productie van collageen. Dit stofje geeft onze huid stevigheid, wat zorgt voor een strakke en gladde huid. 

Vitamine C is ook een krachtige antioxidant die onze huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Zo kunnen spruitjes en paprika dus ook helpen om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. 

6 x voeding voor een mooie huid 6 x voeding voor een mooie huid

 

Nummer 2. 

Eet dagelijks een paar paranotenParanoten zijn heel goed voor de huid. Ze staan namelijk bol van het mineraal selenium. Deze antioxidant werkt samen met vitamine C en E aan een mooie huid. De beschermende stof gaat namelijk de vorming van vlekjes tegen en beschermt de huid tegen zonschade.  

Op deze manier kunnen paranoten bijdragen aan een zachte huid met een egale teint. Zorg dus dat je paranoten in huis hebt en neem iedere dag 3 tot 5 van deze noten. Meer is zelfs niet gezond, want dan krijg je weer te veel selenium binnen. 

6 x voeding voor een mooie huid

 

Nummer 3. 

Neem amandelen als snackAmandelen bevatten veel vitamine E en dit is een belangrijke vitamine voor de huid. De vitamine beschermt de huid niet alleen, maar draagt ook bij aan de celvernieuwing en het herstel van de huid. 

Vitamine E is nog op een andere manier belangrijk voor onze huid. De vitamine helpt namelijk om de aanmaak van huid verstevigend collageen te stimuleren en de afbraak van deze stof te voorkomen. 

Ook versterkt deze vitamine de natuurlijke huidbarrière, zodat onze huid minder vocht verliest. Dat alles draagt bij een veerkrachtige, gladde huid. 

6 x voeding voor een mooie huid

 

Nummer 4. 

Eet iedere dag ten minste 5 porties groenten en fruitGroenten en fruit bevatten niet alleen belangrijke vitamines voor je huid. Ook leveren ze krachtige antioxidanten, die je huid beschermen tegen de invloed van schadelijke vrije radicalen. Deze stofjes kunnen – net als zonlicht en roken – bijdragen aan vlekjes en rimpels. 

Het beste zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit binnenkrijgt. Allemaal bevatten deze weer andere voedingsstoffen met ieder hun eigen werking op onze huid. Dit supplement bevat extracten van diverse groente- en fruitsoorten en is gemakkelijk om in te nemen. 

6 x voeding voor een mooie huid

 

Nummer 5. 

Verwen je huid met gezonde vettenGezonde vetten leveren vetzuren die het natuurlijke vochtregulerende vermogen van je huid ondersteunen. Je vindt deze vetten in noten, avocado, zaden en pitten. Ze helpen mee om je huid soepel en elastisch te houden. 

Ook omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Zij helpen ons lichaam namelijk om stofjes aan te maken die ontstekingen tegengaan. Omega 3-vetzuren vind je volop in vette vis en daarnaast in lijnzaad, chiazaad en walnoten.  

6 x voeding voor een mooie huid 6 x voeding voor een mooie huid 6 x voeding voor een mooie huid

Nummer 6. 

Drink iedere dag 6 tot 8 glazen waterWater is ontzettend belangrijk voor een mooie huid. Alleen met voldoende vocht kan ze namelijk haar stralende uiterlijk behouden. Bij het geringste vochtverlies kan onze huid er al wat grauw, moe en droog gaan uitzien. 

Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt. Het liefst zes tot acht glazen water per dag, maar kruidenthee en cafeïnevrije koffie kunnen ookOp deze manier vul je de vochtvoorraad van je lichaam aan en hydrateer je je huid van binnenuit. 

Er zijn trouwens ook groenten en fruit die bijdragen aan de hydratatie van je huid. Denk aan watermeloen, komkommer en courgette. Het voordeel van deze groenten- en fruitsoorten is dat zij niet alleen vocht bevatten. Ze leveren ook mineralen, die de hydratatie van de huid vergemakkelijken. 

6 x voeding voor een mooie huid

Dit artikel is geschreven door: Nutribites

Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

Ben jij je bewust van wat je allemaal eet?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

  Al die lekkere groente en noten lust ik graag en eet het ook veel ,drinken doe ik ook best wel veel
  Maar wat fijn dat je er over schrijft en weer mooie foto’s
  Zo blijf ik me er aan herinneren en aan denken want een mooie huid willen we allemaal graag

 2. Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

  Super handige post! Dit geeft me weer motivatie om gezonder te gaan eten.

 3. Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

  Gelukkig ben ik een fan van groentes & fruit, dus een nog mooiere huid krijgen zal voor mij geen probleem zijn!

 4. Tatiana's Blog | 6 x voeding voor een mooie huid

  Hey Blog en Beauty!

  Fijn artikel, ik heb er zeker wat uit opgestoken! Ik heb een vraagje voor je. Ik ben aan het overwegen om een supplement te beginnen slikken omdat ik heb gemerkt dat ik door mijn aangepast dieet niet voldoende binnen krijg (dat zegt mijn lichaam me toch), maar ik ben er voorlopig nog niet uit over welke dat gaat zijn. Heb jij toevallig ervaring met supplementen? Ik ben aan het overwegen deze “multivitamine” (huid, haar en nagels) van Flinndal te nemen (https://www.flinndal.nl/huid-haar-en-nagels/huid-haar-en-nagels), puur door het feit dat als ik toch een supplement ga slikken ik er beter verschillende probleempjes mee ga oplossen, haha! Maar wat denk jij? Heb jij toevallig hier ervaring mee?

  Ik kijk uit naar je antwoord,
  Magali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *