gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is een populaire schoonheidsbehandeling die allerlei voordelen voor je huid en je algehele welzijn zou hebben. Wat zijn de voordelen van het masseren van je gezicht? We zochten het voor je uit.

Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

 

De 7 voordelen van een gezichtsmassage

 • 1. Betere doorbloeding
 • 2. Stralende huid
 • 3. Tijdelijke verbetering van je gezichtscontouren
 • 4. Littekenweefsel is minder zichtbaar
 • 5. Betere stemming
 • 6. Gunstig effect op je hartslag
 • 7. Ontspannen kaak

Betere doorbloeding

Je kunt een gezichtsmassage uitvoeren met je handen en daarbij gebruikmaken van een combinatie van opwaartse en neerwaartse bewegingen. Beide richtingen helpen de doorbloeding en de toevoer van zuurstof en andere voedingsstoffen naar je huid te stimuleren.

Ook het gebruik van een gezichtsmassageroller heeft een positief effect op de doorbloeding van de huid. Dit blijkt uit onderzoek onder mensen die een gezichtsbehandeling van 5 minuten met zo’n roller kregen.

Ten minste 10 minuten na de massage was er een verhoogde bloedstroom naar het gebied dat was behandeld. Cupping massage blijkt ook effectief als het om het stimuleren van de doorbloeding gaat. Hierbij wordt de huid vacuüm gezogen door er cups op te zetten.

Knijptechnieken met je handen zouden eveneens effectief zijn als het om de doorbloeding gaat. Je kunt knijptechnieken toepassen door met enige druk in je huid te knijpen en met je vingers over je huid te tappen. Deze techniek zou vooral effectief zijn bij je lippen en wangen.

 

Stralende huid

Een verhoogde doorbloeding van je gezicht zorgt ervoor dat je huid er na de massage stralender uitziet en meer volume heeft. Dit effect zou slechts tijdelijk zijn, maar voor een mooie glow op je gezicht tijdens een avondje stappen kan het voldoende zijn.

 

Tijdelijke verbetering van je gezichtscontouren

Een gezichtsmassage kan helpen om de contouren van je gezicht te verbeteren. Dit effect is te danken aan het vochtafrijvende effect van massage. Gua sha massagestenen zouden speciaal ontworpen zijn om overtollig vocht te helpen verwijderen. Hier  vind je diverse gua sha stenen.

Vooral neerwaartse massagebewegingen zouden helpen om overtollig vocht af te voeren. Verwacht echter geen wonderen van een gezichtsmassage. Zo zou het niet helpen om je definitief te verlossen van wallen onder je ogen. Een wat gezwollen gezicht bij het wakker worden zou je er wel mee kunnen verminderen.

 

Littekenweefsel is minder zichtbaar

Als je een litteken in je gezicht hebt, kan massage heel nuttig zijn. Door het littekenweefsel en de omliggende gebieden te masseren, neemt de doorbloeding toe en kan het weefsel soepeler worden. Gezichtsmassage kan ook helpen bij brandwonden. Het verlicht namelijk pijn, jeuk en gevoeligheid.

 

Betere stemming

Uit onderzoek blijkt dat een gezichtsmassage van 45 minuten een positief effect heeft op je stemming. Mensen die aan de studie deelnamen, rapporteerden na de gezichtsmassage dat ze zich opgefrist voelden. Ook hun angst en onrust namen af.

 

Gunstig effect op je hartslag

Een gezichtsmassage blijkt een positief effect te hebben op je hartslag. Bij mensen die een gezichtsmassage ondergingen, verbeterde hun hartslagvariabiliteit. Dit geeft aan hoe uitgerust en fit je bent.

 

Ontspannen kaak

Houd jij spanning vast in je kaak? Een gezichtsmassage kan helpen om de spieren rondom je kaken te ontspannen. Op zijn beurt kan dat spanningshoofdpijn en kaakpijn helpen verlichten. De spieren die je hiervoor het beste kunt masseren, zijn twee kauwspieren.

Eén van deze kauwspieren bevindt zich tussen je jukbeenderen en je kaak. De andere loopt over je slapen. Het zijn dezelfde spieren die zich aanspannen als je je kaak op elkaar klemt. Oefen lichte druk uit op de spieren om ze te helpen ontspannen.

 

Waarschuwing

Let op dat je niet te enthousiast aan de slag gaat met het masseren van je gezicht. Overmatige massage kan namelijk huidirritatie of ontsteking veroorzaken. Ook is het niet goed voor een gevoelige huid. Als je een huidaandoening hebt, zoals psoriasis en dermatitis, kun je je gezicht beter helemaal niet masseren.

Bronnen

Miyajiab, A. et. Al. (2018). Short- and long-term effects of using a facial massage roller on facial skin blood flow and vascular reactivity. Complementary Therapies in Medicine, 41, 271-276.

Soo Choa, Y. et. Al (2014). The effect of burn rehabilitation massage therapy on hypertrophic scar after burn: A randomized controlled trial. Burns 40(8), 1513-1520.

Hatayama, T. et. Al. (2008). The facial massage reduced anxiety and negative mood status, and increased sympathetic nervous activity. Biomedical research, 29(6), 317-20.

Al-Bedah,A.M.N. et. Al. (2019). The medical perspective of cupping therapy: Effects and mechanisms of action. Journal of traditional and complementary medicine, 9(2), 90–97.

 

 

Put yourself at the top of your To-Do list! 

 

 

Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

Geef jij je gezicht wel eens een massage?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

  Ja ,wat je massage noemt
  Ik smeer elke ochtend mijn gezicht in met een crame ,en dan masseer ik het een beetje

 2. Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

  Bij mij schiet het er ook vaak bij in. ’s Ochtens en ’s avonds serum en crème inmasseren maar dat stelt eigenlijk maar weinig voor

 3. Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

  Ik masseer mijn gezicht elke avond met een roller of gua sha, en ’s ochtends (als ik de tijd ervoor heb) met een ijsblokje om er minder bloated eruit te zien.

 4. Tatiana's Blog | 7 voordelen van een gezichtsmassage

  Helpt Vitamine D ook voor een mooie huid? Ik lees hier namelijk niet veel over, maar een vriendin raadde het aan en ik wilde deze https://www.flinndal.nl/vitamine-d online bestellen, maar ik vraag me af of iemand er ervaring mee heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *