Afsluiting van het FoodMindset Programma

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Ik ga jullie in dit artikel bijpraten over de 10 weken van het Foodmindset programma. Want jammer genoeg, het zit erop. En ik wil jullie heel graag laten weten hoe ik de 10 weken beleefd heb, en wat ik ervan heb geleerd. Lezen jullie mee.

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Healthy  for Me

De 10 weken zitten erop. Als jullie het gemist hebben, of vergeten zijn dan kunnen jullie hier alle artikelen teruglezen:

Gezond bezig met het Foodmindset Programma

Update na 2 week Foodmindset programma 

Update na 4 week Foodmindset programma

Hoe vind je jezelf in een wereld vol labels.

De laatste weken

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Wat is mindset. Het laatste gedeelte van het programma ging vooral om het stukje mindset. De overtuiging die jij van jezelf en eten hebt. We worden allemaal geboren met een sterke wil om te leren, en dit doen we vaak vol overgave. Maar zo nu en dan raken we de motivatie kwijt, en dat kan zijn over ons, of over eten maar ook andere zaken. En dan moeten we onszelf overtuigen dat we het kunnen. En wanneer je ervan uitgaat dat je ergens beter van of in kunt worden dan ga je graag die uitdaging aan. De manier van denken en hoe jij naar jezelf kijkt is bepalend over hoe het met jou gaat in je dagelijkse leven. Iemand die iedere dag opstaat en tegen zichzelf zegt: “Het gaat me vandaag toch niet lukken!” zal minder succes hebben dan iemand die tegen zichzelf zegt: “En vandaag zal het mij lukken!” En met die gedachte ben ik dit programma ingestapt. Omdat ik zelf heel graag wilde veranderen en daar was het ook echt tijd voor. Omdat ik die overtuiging had is het mij samen met de hulp van mijn coach Do ook echt gelukt.

Omgaan met jouw gedachten. Dat leerden we in week 6. Wat zeg jij tegen jezelf? Wat is jouw ego en wie zijn jouw saboteurs? Hoe ga jij om met jouw gedachten? De grootste verandering maak je door het maken van kleine stapjes. In deze week is het mij gelukt om bewustere keuzes te maken wat betreft voeding. En deze stappen kan ik in de toekomst ook gewoon volhouden. Nu weet ik ook waarom een dieet bij mij nooit zal werken. Ik heb deze goede balans nodig, te veel en te snel werkt niet voor mij. Het werkt niet altijd even gemakkelijk hoor, ik heb ook dat negatieve stemmetje in mijn hoofd, het ego, dat mij klein probeert te houden. Ik heb mijn ego leren kennen, ik weet wanneer zij aanwezig is en welke negatieve gedachten zij mij verteld. Het kleine duiveltje in mij verteld mij heel vaak dat ik gewoon een hele zak chips op mag eten, dat ik toch te zwak ben om me daar niet aan te houden. Door hier positieve gedachten tegenover te zetten kan ik juist wel doorzetten en ben ik sterker dan mijn ego.

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Overtuigingen. Affirmaties zijn positieve gedachten. Wat jij tegen jezelf zegt bepaald hoe jij je voelt en wat je doet. Do liet ons aan de slag gaan met een dosis zelfliefde en zelfvertrouwen. Want het allerbelangrijkste is dat jij blij bent met jezelf. Wat wij onszelf vertellen wordt onze werkelijkheid. Kijk jij iedere morgen in de spiegel en zeg jij tegen jezelf: “Mijn lichaam is lelijk!” dan vind jij jezelf ook echt lelijk. Maar die gedachte kun je op een positieve manier veranderen. Je kunt het ook omdraaien tot een positieve gedachte: “Dit lichaam is het resultaat van iets prachtigs, dit lichaam heeft een kindje gedragen!” Herhaal dit vaak genoeg tegen jezelf en je zult ook hierin gaan geloven. Dit kan jouw nieuwe waarheid worden. Ik kijk nu heel anders naar mijzelf in de spiegel dan ik 10 weken geleden deed. De littekens op mijn buik zie ik niet langer als iets lelijks, maar als het resultaat van iets moois.

Vieren van jouw successen. Diëten is mij nog nooit gelukt, en dit programma wel. In dit programma dat dus geen dieet is, heb ik meerdere successen gehad. En hoe klein of groot deze ook zijn, al je successen mag je vieren.  Als je ergens aan werkt, helemaal als je het moeilijk vind en het nooit eerder gelukt is, dan is het belangrijk om af en toe stil te staan bij de stappen die je al hebt gezet. Ik heb een goede balans kunnen vinden in mijn eetpatroon, daardoor kan ik nu ook meer genieten van eten. En dit succes heb ik gevierd door lekker op een terrasje te zitten met mijn man. Een heerlijk biertje, een lekkere snack … en dat allemaal zonder schuldgevoel. 

Jouw energielevel. Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk. Slaap, stress en het reguleren van mijn energielevel om hoog in energie te blijven is ook iets dat ik tijdens dit programma heb geleerd. Iedereen zit weleens in een sleur, maar ik was me niet bewust waardoor dit kwam. En als je dan kan ontspannen, genieten om even bij te komen en op te laden. Dan merk je dat je hoger in energie komt te zitten. En dit heeft je lichaam echt nodig. En dat hoeven geen grote dingen te zijn hoor. Je hoeft niet gelijk een hele dag vrij te maken. Tijd voor jezelf kan ook iets kleins zijn; je nagels lakken, een maskertje of lekker een boek lezen. Iets wat jij leuk vind en waar jij echt van kan genieten. 

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Vallen en opstaan. Ik zal alles wat ik de afgelopen weken geleerd heb nog vaak moeten herhalen, voordat het een vast patroon wordt. Maar voor het eerst geloof ik eigenlijk echt in mijzelf en wat ik aan het doen ben. Alles gaat met vallen en opstaan, en zo zal het ook gaan met mijn gewicht. Het zal nu niets ineens stabiel blijven. Maar door alles te blijven herhalen, in mijzelf te blijven geloven weet ik dat ik het kan. En al deze positieve veranderingen zijn wat dat betreft al wel een gewoonte geworden. Ik zal nooit meer na een slechte dag, de hoop opgeven en denken dat het een verloren zaak is. Ik pak de draad weer op en ga verder waar ik gebleven was. Tijdens het proces met Do ben ik afgevallen, ik stond stil in gewicht, maar ik ben ook aangekomen. Het hoort allemaal bij het proces van vallen en opstaan. Maar de belangrijkste lessen zijn goed blijven hangen, want ik stond op ging weer door en liet het weer los.

Ik ben gelukkig. Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn qua gewicht, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het me gaat lukken. En ik voel me wel heel gelukkig. Verder heb ik zoveel meer geleerd dan ik van te voren had gedacht. Ik ben mezelf tegen gekomen tijdens dit proces, en dat was best moeilijk. Maar Do is er om je te helpen, te steunen en je op weg te helpen. Beter dan jezelf, zal niemand voor je zijn, maar Do komt wel heel dicht in de buurt. En met die woorden wil ik graag dit stuk afsluiten. Met grote dank aan Do.

Wil je ook aan jezelf werken? Je kunt verschillende programma’s volgen. Het meest gekozen programma is het FoodMindset Programma (Volledig online programma in groepsverband – 10 weken), dit is ook het programma waar ik aan mee heb gedaan. De volgende start op 12 september. Daarnaast heb je ook nog het VIP 1:1 coaching  programma, het Healthy Mind programma programma, een Persoonlijk voedingsadvies en voor meer beweging de Wandelcoaching. Helemaal nieuw is de Instagram Healthy Summer Cursus start 05 juli! Ook aan deze cursus ga ik meedoen, en ik zal jullie hiervan ook weer op de hoogte houden. In deze cursus wordt je dagelijks overspoeld met tips en slanke recepten om slank de zomer door te komen! Ook leer je tijdens deze cursus slim om te gaan met BBQen, ontdekt wat nodig is om zelfverzekerd de zomer door te komen. Je leert bewuste keuzes maken door een lesje etiketten lezen en slim boodschappen doen. Maar ook verschillende soorten vlees, sausjes en ijs vergeleken. Zo krijg jij nog meer inzicht in slimmere keuzes! Dat klinkt allemaal super tof he! Deze cursus kun je volgen voor € 97,- zeker de moeite waard, dus meld je snel aan. Maar ik heb speciaal voor jullie, en alleen vandaag nog de EARLYBIRD korting. Je betaald slechts € 47,- voor de cursus. Daarbovenop krijg je nog eens € 10,- korting als je je aanmeld met de kortingscode BLOGENBEAUTY … je betaald dus een kleine investering van € 37,- voor een life changing moment.  DOEN DOEN DOEN.

 

Wil je meer weten over de verschillende programma’s, kijk dan op haar Facebook/Instagram en op haar website

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Heb jij een gezonde leefstijl?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Je mindset is erg belangrijk als je iets wilt bereiken. Ik heb nog nooit aan een programma mee gedaan.

  1. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

   Door te lezen wat jij allemaal schreef, ben ik wel bewuster geworden ,dat ook ik een verbeterde gedrag aan moet nemen
   Je hebt het wel heel duidelijk verwoord
   Jij bedankt Do ,maar ik bedank jou
   Omdat je door hebt gezet en alles met ons deelde gaan bij mij toch wel de alarm bellen af
   Ik wil eerst nog even alle programma’s na lezen
   En goed in me opnemen
   Ja en dan wil ik ook een beetje aan de slag

 2. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Wat fijn dat het zo’n positieve ervaring was en dat het ook echt heeft geholpen. Veel succes gewenst met je streefgewicht bereiken.

 3. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  He wat grappig zojuist kom ik bij een mede blogger vandaan die hier ook aan mee deed. Wat fijn dat dit programma voor jou aanslaat. Nu is het een kwestie van alle informatie eigen maken en het zo kunnen toepassen dat je je er zelf ook goed bij voelt. Want alleen dan kun je eea volhouden. Het is niet zomaar een programma waar je een paar weken aan mee doet, maar een start van een lifestyle. Ik wens je succes hier 🙂

 4. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Ik probeer een gezonde leefstijl aan te houden, maar dat lukt lang niet altijd. Het frustreert mij enorm

 5. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Als je er écht voor wilt gaan, lijkt herhalen me geen enkel probleem. Een nieuwe gewoonte aanleren duurt gemiddeld 66 dagen, las ik van de week. Succes nog!

 6. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma
  Mieke | Miek's Mind

  Mindset is zeker belangrijk, want je moet het zelf willen en zelf ook nog eens doen anders schiet ht niet op

 7. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Ja het zit inderdaad grotendeels in ons hooft – goed dat je een manier gevonden hebt die werkt voor jou

 8. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Ik vond het ook echt life changing! Zo ontzettend waardevol geweest voor mij deze cursus. Ik kijk uit naar de Insta healthy summer cursus. You go girl!

 9. Tatiana's Blog | Afsluiting van het FoodMindset Programma

  Even snel in de pauze je blog gelezen. Wat leuk dat je het zo goed hebt ervaren dit programma en hoe je gegroeid bent. Ik start 5 juli met het zomerrprogramma. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *