Aurgan natuurlijke & duurzame cosmetica

Aurgan Argan Olie

Het merk Aurgan is nieuw voor mij, en daarom zo mooi om wat meer over te vertellen. Want dat houdt in dat ik nieuwe producten van een nieuw merk kan testen en dit met jullie kan delen. Arganolie past goed in het rijtje thuis van natuurlijk producten uit Marokko, samen met de Ghassoul en Sabon beldi. Marokko is immers een land dat bekend staat om de hammams (badplaatsen). En met deze producten is het net alsof je een beetje je eigen hammam thuis hebt. Lezen jullie mee?!

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Aurgan

Aurgan

De producten die ik vandaag met jullie deel in dit artikel ben ik zelf op dit moment aan het gebruiken. En voor het gemak zet ik ze hier op een rijtje:

 • Argan anti-aging creme

 • Cosmetische arganolie
 • Cactusvijgzeep

 • Herbruikbare hennep make-up remover pads

 • Nylon haarborstel

 • Knoflookolie

 • Lipbalsem framboos

 

 

Argan anti-aging creme

Aurgan

 

Aurgan

Met de Argan anti-aging crème hydrateer en verzorg je jouw huid, waardoor je een gladdere huid glad krijgt. Daarnaast heeft de crème een anti-rimpel werking. Cactusvijgolie is één van de bestanddelen van deze crème, en dat is van nature rijk aan vitamine en antioxidanten, die de huid beschermen. Verder is de crème rijk aan Vitamine E, antioxidanten, sterolen en essentiële omega 6 vetzuren zodat je jouw huid optimaal beschermt tegen beschadigingen van vrije radicalen en beschadiging door UV-licht. Ik vind het ideaal om het als nachtcrème te gebruiken, op die manier trekt het lekker in de huid. De crème ruikt lekker en bij regelmatig gebruik merk je ook echt dat het je huid voedt.

Ingrediënten: Aqua, Stearinezuur, Paraffinum Liquidum, Glycerine, Petrolatum, Cetearyl, Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Benzylalcohol, Dehydroacetic Acid, Butyrospermum Shea Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Arganolie, A-Tocoferylacetaat, Rosa Damascena Flower Oil.

 

Cosmetische arganolie

Aurgan

Aurgan

De arganolie is niet meer weg te denken in de beautywereld. Maar waarom zou je kiezen voor cosmetische arganolie? Het heeft eigenlijk talloze doeleinden, denk maar eens aan:

 • Onmisbaar in haar- en huidverzorging
 • Geeft het haar meer volume
 • Versterkt de nagels en nagelriemen
 • Voedt en hydrateert de huid
 • Bestrijdt psoriasis en acne
 • Koudgeperst en puur
 • 100% Pure arganolie in glazen verpakking

Arganolie afkomstig van de vruchten uit de arganboom, die alleen in Marokko groeit. Arganolie heeft een unieke vetzuursamenstelling en is daarnaast rijk aan tocoferol (vitamine E), vitamine A en vele antioxidanten en heeft een uniek vetzuursamenstelling. Het voordeel van Arganolie is dat het snel intrekt, het is niet vet. Arganolie voorkomt en vermindert rimpels en geeft bij dagelijks gebruik een elastische huid. Het vermindert acne en littekens veroorzaakt door acne of bijvoorbeeld waterpokken. En het vermindert schilfers, jeuk en irritatie als je last heb van psoriasis. Tot zover de huid. Doordat Arganolie rijk is aan vitamine E wordt het haar gevoed en zorgt de olie voor dikker en voller haar.

Hoe kun je Arganolie toepassen? Spray 1 à 2 keer op de handpalm en masseer de arganolie warm tussen de handpalmen en masseer zachtjes het gereinigde gezicht. Om donkere kringen rond de ogen te bestrijden masseer je zachtjes met kloppende bewegingen rond de oogcontour van buiten naar binnen. Voor het haar is het zo dat Arganolie glanst, versterkt en het helpt om het oorspronkelijke volume van je haar weer terug te krijgen. Spray een paar keer in je handpalm en verdeel de Arganolie over je haar. Masseer de hoofdhuid zachtjes, strijk de olie over je haar en masseer de haarpuntjes. Laat de arganolie 30 min inwerken. Was de olie af met lauwwarm water. Als je je lichaam wilt verzorgen met Arganolie kun je na het douchen enkele druppels aanbrengen op je lichaam. Zorg ervoor dat je lichaam nog wat nat is. Masseer je lichaam zachtjes. Voor zachte handen en sterkere nagels spray je 1 à 2 keer in je handpalm en smeer je je handen goed in, waarbij je extra aandacht besteed aan je nagelriemen en nagels. 

Ingrediënten: 100% Pure Arganolie (Argania Spinosa Kernel Oil: Linolzuur, Oliezuur, Vitamine E, Polyfenolen, Carotenen, Sterolen)

 

Knoflookolie

Aurgan

Aurgan

Knoflookolie voor cosmetisch gebruik? Dat kende ik nog niet, daar was ik dus wel heel benieuwd naar. Maar wist je dat het de haargroei stimuleert, versterkt en verstevigt? De olie is rijk aan antioxidanten en vitamine C, waardoor dit vele voordelen heeft voor het haar. Het haar wordt gevoed en haaruitval wordt hiermee voorkomen. Daarnaast reinigt de olie het haar en zorgt die ervoor dat de haarzakken niet verstopt raken. Naast het haar verzorgt de olie ook de hoofdhuid. Bij gebruik van 1-2 spuiten is de olie al effectief. Ik had verwacht dat de geur heel erg overheersend zou zijn en heel erg zou stinken, naar nou ja knoflook natuurlijk, en daarmee alle vampiers zou verjagen, maar het valt echt reuze mee! Ik gebruik deze olie nu een tijdje samen met de arganolie, en ik heb het idee dat mijn haar veel voller is. 

Ingrediënten: 100% pure knoflookolie. 

 

Cactusvijg Zeep

Aurgan

Aurgan

Vroeger waste iedereen zich met een blok zeep, en ik doe dat nog steeds. Ik vind het heerlijk om mijn lichaam te verzorgen met ‘de ouderwetse’ zeepbar. Daar heb ik thuis ook een hele mand van vol liggen. Handen wassen, mijn gezicht, mijn hele lichaam, de cactusvijg zeepbar is een verrijking voor de douche. De zeep bevat voedende Cactusvijgolie. Verschoon en voed het lichaam met het zeepblokje.

Ingrediënten: Aqua, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sodium Palmate, Prickly Pear Seed Oil, Sodium Bicaronate. 

 

Lipbalsem Framboos & Argan

Aurgan

Aurgan

Wat ik echt het hele jaar door gebruik is een goed verzorgingsproduct voor mijn lippen. Op dit moment gebruik ik van Arugan de lipbalsem van frambozen en arganolie. Deze balsem hydrateert mijn lippen, waardoor ze niet uitdrogen en/of scheuren. De balsem is verrijkt met arganolie zodat jouw lippen gevoed en goed verzorgd worden. Hiermee is het product rijk aan vitamine E & antioxidanten. De lipbalsem heeft een frisse frambozengeur en voelt lekker aan op mijn lippen. Wat ik iets minder vind is de smaak in je mond als je per ongeluk je lippen even aflikt. 

 

Herbruikbare Hennep Make-up Remover Pads

Aurgan

Tatiana's Blog | Aurgan natuurlijke & duurzame cosmetica

Ik probeer steeds duurzamer te leven, en beetje bij beetje gaat me dat steeds beter af. Nu ga ik ook voor duurzame en slimmere make-up verwijder pads. Deze zijn gemaakt van hennepkatoen, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan normaal katoen. Want de hennepplant neemt per vierkante meter katoen namelijk minder land en minder water in beslag. Ze komen per 10 stuks, samen met een waszakje zodat je ze kunt hergebruiken. En 10 is dan ook een lekker aantal, want dan kun je ze tussendoor lekker wassen en zit je eigenlijk nooit zonder.

 

Nylon haarborstel

Aurgan

Tatiana's Blog | Aurgan natuurlijke & duurzame cosmetica

Het borstelen van mijn haren is altijd wel een dingetje geweest. Ik kan eigenlijk de douche niet uitkomen zonder klitten in mijn haar. Als ik het na het wassen wil borstelen trek ik er met de verkeerde borstel hele plukken met haar uit. En dat wil je natuurlijk niet. Maar met deze nylon haarborstel kam ik het moeiteloos in model. Voor mij de ultieme multifunctionele haarborstel voor het ontwarren, föhnen, stylen, stijlen.  Door het model van de borstel glijdt deze gemakkelijk door het haar zonder te trekken.

 

Prijzen

Hieronder nog een keer de producten op een rijtje met de huidige prijs *: 

 Wil jij ook graag meer weten over het merk Aurgan, neem zeker even een kijkje op de site. Ik kan de producten zeker aanbevelen. Naast de producten die ik jullie heb laten zien, is er nog veel meer voor huid, haar en lichaam. 

Tatiana

Ik verzorg mijn huid graag goed. Doe jij dat ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Aurgan natuurlijke & duurzame cosmetica

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

 1. Tatiana's Blog | Aurgan natuurlijke & duurzame cosmetica

  Ziet er goed uit, ik ken dit merk ook nog niet. Maar ziet er veelbelovend uit 😉
  Prachtig haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *