Badkamer de ideale plek voor rust en ontspanning

by Tatiana

De badkamer is vaak het favoriete plekje in huis. Dat komt vaak omdat de badkamer de ideale plek voor rust en ontspanning is.  Om de ideale badkamer te creëren is de juiste mix van kleuren, accessoires en materialen een belangrijk puntje. Vandaag vertel ik jullie hoe mijn ideale badkamer er uit ziet.

Of je nou een grote badkamer of een kleine badkamer hebt, benut de ruimte die je hebt slim en stijlvol. Bij een kleine badkamer denk je al gauw dat je er niets in kwijt kunt, en bij een grote badkamer denk je misschien al snel aan een sfeerloze ruimte. Maar dat hoeft niet. Niet als je de ruimte die je hebt optimaal benut. Bij een kleine ruimte gaat het vooral om slim indelen, en bij een grote ruimte geeft het een bijzonder mooi effect als je een losstaand bad midden in de ruimte plaatst. Speel met de ruimte die je hebt. En als je dat moeilijk vind, dan kun je tegenwoordig ook al gebruik maken van een hele handige online 3d-tool.

Mijn badkamer is niet klein, maar ook niet heel ruim. Eerder had ik altijd een ligbad in de badkamer, wat al gauw een bepaalde stijl uitstraalt. Door beperkte ruimte in de rest van het huis heeft de badkuip plaats gemaakt voor de wasmachine en de wasdroger. Volkomen sfeerloos en totaal niet gezellig, maar wel noodzakelijk. Dit willen we altijd nog wegwerken zodat het uit het oog is. Maar daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Ik heb al nagedacht om iets te bouwen zodat deze machines verborgen zijn, een soort van geheim plekje. Dat kan door het bouwen van een kast met schuifdeuren. Of een nog simpelere oplossing is een gordijn, wat ook heel mooi trendy kan zijn. De ideeen zijn er wel, maar de uitvoering ervan moet nog komen.

Wel vind ik het belangrijk dat de kamer ook rust en ontspanning uitstraalt, omdat ik in die ruimte juist vaak te vinden ben als ik eindelijk geniet van mijn Me-Time-Momentje. Weet jij niet zo goed wat jij met de ruimte moet doen, dan is het leuk om ergens anders inspiratie op te doen. En inspiratie voor badkamer ideeen kun je overal vandaan halen. Zelf kijk ik altijd graag op Pinterest.

MIJN DROOMBADKAMER

In het moodboard hieronder kunnen jullie zien hoe mijn droombadkamer er uit zou zien. De materialen, kleuren en accessoires die ik hiervoor zou gebruiken:

Materialen:

乂 Marmer

乂 Steen

乂 Hout

 

Kleuren:

乂 Oud roze

乂 Azuurblauw

乂 Aarde tinten

 

Accessoires:

乂 Bloemen

乂 Manden

乂 Geurtjes ( zeepjes )

乂 Kaarsen

Zoals je op mijn moodboard kunt zien hou ik van een gezellige badkamer, die een beetje strak, maar ook warmte uitstraalt. Een beetje een mix van brocant en modern.

━━━━ ♡ ━━━━

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Is de badkamer ook jouw favoriete plekje? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

10 comments

Bianca 20 oktober 2017 - 08:40

Het ziet er allemaal zo mooi uit! Ik ben ook graag in de badkamer lekker aan het tutten 🙂 Onze badkamer word binnenkort onder handen genomen aangezien het nu allemaal best heel oud is (rode tegeltjes…) x

Reply
Jamey 20 oktober 2017 - 08:43

Ik ben zelf echt fan van de strakke designs. Met wat marble en accenten.

Reply
Marion 20 oktober 2017 - 08:44

Mijn badmaker is ruim en strak. Met zo min mogelijk tierelantijnen. Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe stijlen te ontdekken en inspiratie op te doen.

Reply
Nicole Orriëns 20 oktober 2017 - 08:49

Wat een schitterende badkamer op de foto’s! Die zou ik graag hebben. Wij hebben nu een lelijk douchehok.

Reply
Fleur 20 oktober 2017 - 08:53

Wat een mooie badkamer. Wij willen ook iets doen aan onze badkamer. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden en stijlen

Reply
Girls-Things 20 oktober 2017 - 19:45

Oh mooie badkamers. Echt heerlijk om daar tot rust te komen.

Reply
Tania 20 oktober 2017 - 19:52

Ik ben blij met mijn badkamer alleen zou ik een nieuwe vloer willen.

Reply
Mariëlle | Me-licious 22 oktober 2017 - 19:57

Dat klinkt als een super badkamer! Wij hebben nu best een standaard badkamer hij werd bijna zo geleverd uit de bouw. Graag zou ik hem upgraden, maar er zijn ook nog zoveel andere dingen die we graag willen doen die geld kosten, dat we het maar even hebben uitgesteld.

Reply
Judith 22 oktober 2017 - 21:38

Wat klinkt jouw badkamer super, ik hou zelf ook van dat decadente een beetje

Reply
bychristiana 25 oktober 2017 - 10:53

Als ik een onbeperkt budget zou hebben, zou ik heel graag een marmer badkamer willen. We hebben enkele maanden geleden een marmer keukenblad gekregen en het is ZO chique, maar ZO duur;-)

Reply