Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

Bang & Olufsen

Muziek is niet weg te denken uit ons leven. Deze vorm van hoge en lage tonen en de schoonheid van een stem horen we continu om ons heen. In huis, onderweg in de auto, tijdens het sporten of tijdens dat romantische etentje. Daarmee zijn ook de speakers niet meer weg te denken en dat weet Consutech EU. Alleen deze populaire gadget is er in zoveel soorten, waarvan ik er vandaag ééntje heb getest. Vandaag vertel ik jullie meer over de Beosound Explore die ik ontvangen heb van Consutech EU.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

 

Beosound Explore

 

Omg WOW! Ik was aangenaam verrast bij het uitpakken van deze gadget die een mooi plekje zou krijgen op mijn kantoor. Lekker compact, en zoals je ziet niet veel groter dan mijn kop thee. Een beetje overdonderd van het formaat spookte de vraag door mijn hoofd hoe de klanken zouden klinken uit deze speaker in een luxe jasje. Consutech EU heeft mij met deze speaker erg nieuwsgierig gemaakt.

Maar als het aankomt op geluidskwaliteit is het echt een verrassing want de hoge en lage tonen zijn wat mij betreft echt ongeëvenaard. Nou moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik enkelzijdig doof ben en daardoor niet alle klankkleuren kan horen, daarnaast ben ik minder in staat om alle details van muziek in mij op te nemen. Dat neemt niet weg dat ik er ontzettend van kan genieten. 

Consutech EU Bang & Olufsen

Consutech EU Bang & Olufsen

 

Design

 

Laten we het eerst even hebben over het design van de Beosound Explore, want dit was voor mij liefde op het eerste gezicht. Hoewel de speaker voor mij een vast plekje krijgt op mijn bureau, en op de achtergrond altijd bij me is, zal deze zo af en toe ook als reisgenoot meegaan tijdens onze trips buiten de gebaande paden. Dat hebben de Beosound Explore en ik met elkaar gemeen, we zijn gemaakt voor avontuur. Samen kunnen we de elementen trotseren. Ik ben niet bang om vies te worden, natte voeten te krijgen, en voor een beetje zand in mijn haar draai ik mijn hand niet om. En precies deze omstandigheden zijn ook een speeltuin voor de Beosound Explore. Een veeg en een aai, een kleine onderdompeling in een riviertje en we gaan weer verder. 

De portable speaker is niet heel groot, en neemt daardoor ook niet veel ruimte in beslag in je tas. Maar met de karabijnhaak kun je de speaker ook gemakkelijk aan je tas hangen om de ruimte in je tas anders op te vullen. De basis bestaat uit een rubber bekleed polymeer omhuld met een coole metalen behuizing. Aan de bovenkant van de speaker zie je de knoppen voor aan/uit-knop, koppelen, afspelen/pauzeren en volume-aanpassingen, en nog een power-LED-lampje. Aan de achterkant zit een stoffen band waar je ook de karabijnhaak aan kunt bevestigen. Daaronder bevind zich ook  een USB-C-poort om op te laden. 

Consutech EU Bang & Olufsen

 

Accuduur

 

Als je met de Beosound Explore op pad gaat, wil je natuurlijk wel even genieten van muziek zonder tussendoor steeds op te moeten laden. Gelukkig kan ik zeggen dat dit wel goed zit met een lange batterijduur tot wel 27 uur afspeeltijd. In deze tijd kun je heel wat kilometers off-the-grid van je avonturen genieten, ook daar waar stroom schaars is. 

Consutech EU Bang & Olufsen

Consutech EU Bang & Olufsen

 

Draagbaarheid

 

Over de draagbaarheid van de speaker heb ik het eigenlijk al gehad bij het kopje design. Ik kan daar nog aan toevoegen dat je de speaker gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In je tas of aan de handige riem met karabijnhaak. Tijdens een picknick of kleine break haal je de speaker tevoorschijn, je zet hem neer of hangt hem aan de boom en je bent klaar om te genieten.  

Consutech EU Bang & Olufsen

Consutech EU Bang & Olufsen

 

Bang & Olufsen app

 

Bij de speaker zit ook een app die je op je telefoon kunt installeren. Met de app kun je geluidsmodi instellen, waarbij je kunt kiezen uit optimaal, favourite, speech, party en je hebt de mogelijkheid om je eigen sound een naam te geven. Als jij bijvoorbeeld graag helder, warm, krachtig of ontspannen wilt. Dat bepaal je door te spelen met de zachte lage tonen, en de luide hoge tonen. Of juist de zachte hoge tonen en de luide lage tonen. Ook geeft de app de mogelijkheid om de poort te openen naar jouw Spotify-account, Deezer, of DLNA-streaming vanaf lokale servers in je huishouden. En je kunt kiezen voor B&O radiostations en je favoriete TuneIn-radiostations.

Bang & Olufsen Bang & Olufsen Bang & Olufsen Bang & Olufsen
Bang & Olufsen Bang & Olufsen Bang & Olufsen Bang & Olufsen

 

Geluidskwaliteit

 

Alles leuk en wel maar het gaat natuurlijk om het geluid. Ik vertelde al eerder dat ik muziek heel anders ervaar. Voor mij is muziek nog steeds een vorm van kunst die door mensen wordt gemaakt. Ook is het geluid natuurlijk heel erg afhankelijk van de muziek die je afspeelt. Ik luister graag naar covers, of muziek met een matig langzaam tempo zoals ” You Are the Reason ” een nummer van de Engelse zanger Calum Scott, of “Like I’m Gonna Lose You” een single van de Amerikaanse zangeres Meghan Trainor. Daarnaast kan ik ook erg genieten van up tempo nummers, dat varieert heel erg. Daarom zal ik een paar nummers uit verschillende genres beluisteren om het geluid te ervaren.

Ik begin te luisteren naar een klassieker van de Scorpions, “Still Loving you”. Ik vond dit nummer als klein meisje mooi, en nu nog steeds krijg ik er rillingen van. Dit nummer valt onder de groep (hard)rock, metal, en je hoort hierbij heel veel. Natuurlijk de legendarische stem, maar ook de gitaren en de drum tot aan de zachte klanken van de cymbal.

Daarna luister ik naar een nummer van een top film: Top Gun The Maverick, Lady Gaga’s “Hold My Hand”. Als ik mijn ogen dichtdoe heb ik bijna het gevoel dat Lady Gaga voor me staat te zingen tijdens de Oscars, en op het moment dat het vliegtuig over haar heenraast krijg ik het gevoel of ik er ook in zit als wingman van Mavrick (Tom Cruise). De impact van haar stem met alle details, maken het bijna episch. 

Na Lady Gaga schakel ik over naar Josh Turner met het nummer “Your Man”. Dat beetje liefde voor Country blijft er toch wel inzitten. Ik ben ermee opgegroeid, het was de passie van mijn vader die graag zelf ook op zijn gitaar pingelde. Misschien een beetje een zoetsappig nummer, maar die lage stem … mmmmm. Ik moet zeggen dit nummer mag van mij nog meer baskracht leveren, maar de mix van gitaar en stem brengen wel een mooi resultaat. 

Consutech EU Bang & Olufsen

Consutech EU Bang & Olufsen

 

⊱  Conclusie na gebruik van de Beosound Explore

 

Het mag wel blijken dat ik erg te spreken ben over de Beosound Explore. En is het bij een bepaalde muziekgenre toch net even te veel of juist te weinig, dan heb je dus de mogelijkheid om met het geluid te spelen. Over het algemeen kan ik wel zeggen dat alle geluiden mooi en met gevoel mijn gehoor binnendringen. De bas is zeker aanwezig, maar niet te overdreven, de wijnglazen blijven gewoon in de kast staan zullen we maar zeggen. De hoge tonen zijn helder, maar niet te scherp. Daar kan ik mij nog wel eens aan irriteren, wanneer de ‘S’ klank zo diep binnen dringt, dat ik bijna zou willen dat ik aan beide oren doof zou zijn. Hier blijft alles binnen de grenzen, en hou je een mooi warm geluid. 

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden na het lezen van dit artikel, en wil je deze gave waterproof outdoor speaker zelf? Dat kan voor € 199,- en deze Beosound Explore is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren: black anthracite, grey mist (deze kleur heb ik), green, chestnut, navy. Klik om naar de site van Consutech EU te gaan, en klik op deze link om direct naar de Beosound Explore te gaan. 

Consutech EU Bang & Olufsen

 •  

Tatiana

Ik hou van muziek om mij heen. Jij ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

6 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  De kwaliteit van B&O is altijd heel goed en wat ziet die er echt prachtig uit!

 2. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  Ik vind het ook nog eens een charmant apparaat qua uiterlijk! Die zet je voor je plezier in huis.

 3. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  Wat is ‘ie mooi compact! Bang & Olufsen is een goed merk als het op audio aankomt. In mijn laptop zit ook geluid van Bang & Olufsen.

 4. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  mooi en lekker makkelijk
  ik denk er over na

 5. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  oooh wauw wat een prachtig design heeft deze box!

 6. Tatiana's Blog | Mijn B&O EXPLORE Portable Speaker van Consutech EU

  Wat is die mooi en zo klein ook. Ook wel leuk dat hij zoveel uren speelplezier geeft zonder weer te moeten opladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *