Tatiana's Blog | BarberBooking

Tegenwoordig kunnen we bijna al onze zaken online regelen. Je hebt het bij meerdere bloggers al voorbij zien komen, maar er zijn nu tal van websites waar je online je beauty appointments kunt maken. BarberBooking benaderde mij voor een samenwerking, waarbij ik de mogelijkheid kreeg om een kappersbehandeling te ondergaan. Zijn jullie benieuwd, lees gauw verder!

Schermafbeelding 2015-12-07 om 15.53.24
Schermafbeelding 2016-01-31 om 14.50.49
Omdat Soap Hair & Beauty niet is aangesloten bij BarberBooking, moest ik voor deze keer afwijken van mijn vaste kapsalon. Best eng, want daar weten ze precies wat ik wil en hoe ik het wil. Met Groningen als zoekoptie, kreeg ik 3 kappers waar ik uit kon kiezen. Mijn keuze viel op Ger Onnes Creatieve Kappers.
Eigenaar Ger komt uit een echt kappersgeslacht. In zijn salon heeft hij voor een landelijke sfeer gekozen. De pilaren en fonteinen met vissen doen Grieks aan. Moet je even wachten? Geen straf, neem plaats aan de grote tafel en lees een tijdschrift. Bron
BarberBooking Onnes

Hoe werkt BarberBooking

Je ziet in 1 oogopslag waar het om draait. BarberBooking is een overzichtelijke site met strakke uitstraling, waarbij je uit een groot aantal kapsalons kunt kiezen. Het zoeken begint op plaats of postcode. Ook kun je op naam van de kapsalon kiezen. Zo kun je zien of jouw kapsalon ook is aangemeld bij BarberBooking.

WAAR? Ik koos voor een kapper bij mij in de stad. Ik kon het dichter bij huis zoeken, in 1 van de aanliggende dorpen, maar dat heb ik bewust niet gedaan. Er bleven 3 opties over, waarvan uiteindelijk Ger Onnes het is geworden.

WAT? Als je hebt gekozen waar je de kappersbehandeling wilt, kun je kiezen wat voor kappersbehandeling je wilt. Ik koos voor de luxe optie: Knippen dames All-in (wassen, knippen en stylen).

WIE? Als je voor een kapsalon kiest waar je vaker komt, is deze optie erg handig. Maar omdat de kapsalon Ger Onnes voor mij nieuw is, gaf ik hier geen voorkeur aan.

WANNEER? Nu is het tijd om te kiezen wanneer en hoe laat je naar de kapper wilt. Erg handig, want ik had die dag een afspraak en kon dit op deze manier mooi op elkaar afstemmen.

Ook kun je nog bijzonderheden aangeven! Ik dacht bij mezelf, oh laat ik er vast bij vertellen dat ik kom omdat ik als blogger een samenwerking heb met BarberBooking. Dan kunnen ze zich daar op voorbereiden. Zo hoefden ze niet raar op te kijken wanneer ik met mijn paparazzi cru hun toko zou binnen wandelen.

De Behandeling

BarberBooking Onnes1

Omdat ik normaal niet afwijk van mijn vaste kapper, was dit een nieuwe ervaring voor mij. Benieuwd en nieuwsgierig stapte ik Ger Onnes binnen. Ik wist precies wat ik wilde, dat maakte het iets makkelijker. Er mocht niet teveel van de lengte af, slechts het onverzorgde gedeelte. Ik kon me niet voorstellen dat daarbij iets fout kon gaan, dus ik had eigenlijk niets te vrezen.

Woensdag in de middag had ik de afspraak, nadat ik van mijn andere afspraak kwam, waar ik lekker mijn handen had laten vertroetelen en verwennen. De kapsalon zag er mooi uit, maar ook druk. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met smaak, en dat is erg persoonlijk.

Vriendelijk werd ik ontvangen door de dame achter de balie. Ze bood mij wat te drinken aan. Wat ik daarbij wel miste was dat ik er niet op gewezen werd waar ik mijn jas kon en mocht ophangen en dat ik nog even mocht plaatsnemen. Ik heb dus zelf mijn jas opgehangen en een plekje gezocht om nog even in de magazines te bladeren, en de laatste roddels te lezen. Nu ben ik ook niet zo’n kak-madame die er op staat dat mijn jas vóór mij word opgehangen, maar ik vind het wel zo netjes dat ze je laten zien waar je eventueel je jas kan ophangen.

Met een stukje safety naar mezelf toe, maar vooral naar mijn haar (wat best wel belangrijk voor me is), heb ik voor de veiligste en simpelste behandeling gekozen. De puntjes knippen. De dame die mijn haar ging knippen was ook erg vriendelijk en vroeg naar mijn wensen. Waarbij ze nog de grap maakte of het niet voor Stichting Haarwensen was. De sfeer was gemoedelijk, en de schaar werd in mijn haar gezet.

Ik ben niet zo iemand die zich er gelijk bovenop gooit en maar commentaar levert. Maar stilletjes stond ik er wel een beetje raar van te kijken dat er meteen begonnen werd met knippen. Volgens mij beginnen ze normaal met een heerlijke wasbeurt, waarbij je ook zo’n heerlijke hoofdmassage krijgt. Of ben ik nou zo verwend? Ik wacht rustig af en dacht misschien komt het nog. Op gegeven moment zei de dame die mij knipte: Je mag wel even gaan staan. Yes dacht ik, heb ik toch niet voor niets zo’n vet bossie haar laten staan. Maar ik moest staan, omdat ze mij op die manier wilde knippen. Ze kon er namelijk niet bij als ik in de stoel zat. Nu weet ik dat ik lang haar heb, maar het hing nog niet op de grond. En zo’n stoel heeft immers de mogelijkheid om in hoogte te verstellen. Toch? Nog nooit is mij gevraagd om te gaan staan voor de kapper, little bit weird, als je het mij vraagt.

Maar het resultaat is wel weer een gezonde bos haar. Bij het inleveren van de bon zagen ze pas dat ik gekozen had voor een All-in behandeling. Ze bood aan om alsnog mijn haar te wassen en stylen, of om nog een keer terug te komen voor een knipbeurt. Op dat moment had ik geen zin meer om alsnog mijn haar te laten wassen, dus ik bedankte haar vriendelijk.

Wat een ervaring he! De mensen waren zeker wel vriendelijk, en knippen kunnen ze vast wel. Toch ga ik voor mijn volgende behandeling liever weer naar mijn eigen kapsalon.

Mijn bevindingen over BarberBooking

BarberBooking zorgt ervoor dat jij zo makkelijk en snel mogelijk online een afspraak kunt maken.

*  Zoek en vind je kapsalon.

*  Boek online je afspraak met 100% zekerheid.

*  Geniet van je nieuwe kapsel.

En zo makkelijk als het hier boven in de opsomming staat, zo makkelijk is het in werkelijkheid ook. Ik kan BarberBooking zeker aanbevelen.

Afsluiting naam Modern

Ben jij al bekend met BarberBooking?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

BlogLovin Modern afsluiting

Tatiana's Blog | BarberBooking

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Tatiana's Blog | BarberBooking

  Inderdaad wat een ervaring hahah. Staan bij de kapper en geen lekkere wasbeurt? Iets wat ik ook niet ken. Hoe dan ook ik blijf trouw naar mijn eigen kapper gaan.

 2. Tatiana's Blog | BarberBooking

  Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen. Inderdaad vreemd. Ik zou daar naar gevrasgd hebben, waarom er deze manier van knippen werd gekozen.
  Zelf ben ik geen vaste kapster bezoekster, mij maakt het niet zo uit, als het maar goed zit.
  Daarom doe ik het vaak ook zelf, lang leve de tondeuze! 🙂 Of bied mij aan als model voor de kappersschool!

 3. Tatiana's Blog | BarberBooking

  Ik ga toch ook het liefst naar mijn favoriete/vaste kapper. Aangezien ik nog al eens impulsief iets radicaal anders kan gaan kiezen. Wil ik het toch gedaan hebben door een kapper die een beetje weet en begrijpt wat ik wil. En waar ik inderdaad ongevraagd die heerlijke wasbeurt en massage krijg. Verder een leuk artikel en kan het natuurlijk wel handig zijn zo online een boeking doen.

 4. Tatiana's Blog | BarberBooking

  Oh dit is wel heel erg apart en toch best onprofessioneel als je van te voren niet ziet waar e lang voor geboekt heeft…en dat je moest staan.,……hmmmmmm. eigenlijk hoort die wasbeurt en hoofdmassage er gewoon automatisch bij. Doen ze bij ons ook altijd

 5. Tatiana's Blog | BarberBooking

  Ook ik wil niet daar over uit weiden
  Ger Onnes was mijn vaste kapper ,daarna ben ik naar zijn ouders gegaan .en toen naar de overkant
  zonder resultaat ,nu ga ik naar een willekeurige kapper
  en heb nog niet mijn draai daar in kunnen vinden
  jammer want mijn vaste kapster bij Ger Onnes is daar niet meer werkzaam
  Waarom ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *