Beleef het mooie Tsjechië

by Tatiana

Tsjechië is zoveel meer dan Praag alleen. Het is dan wel de hoofdstad, en ook een prachtige stad om te bezoeken. Maar er is meer, veel veel meer. In 2014 ging ik voor het eerst op reis naar Tsjechië, lees het hele verslag hier terug. Samen met mijn man en dochtertje hebben wij daar zoveel mooie plekjes ontdekt, die we dit jaar weer willen herbeleven. Mijn vakantie voor dit jaar is dus al geboekt, kijk je mee?

Collage

Op de site van Casamundo hebben wij onze vakantiebestemming voor 2016 gevonden. Het gezellige vakantiehuisje dat je hierboven ziet ligt aan een groot dennenbos en vlakbij het Machovomeer. Hier zullen wij 2 weken verblijven, en dit zal het vertrekpunt zijn van onze vele uitstapjes. Wij hebben voor dit stulpje gekozen omdat het vrij centraal ligt op de kaart van Tsjechie en dus makkelijk te bereiken voor de uitstapjes die we willen maken. We houden van toeristisch, maar ook van natuur en rust. Zoals je op de foto kunt zien is dit geen bungalow park waarbij je ’s ochtends tijdens het ontbijt eerst de buren goedemorgen hoort zeggen. Nee, heerlijk omringd door de bossen en onze eigen, jawel, grotten.

Na het boeken van mijn reis, zoek ik gelijk op internet naar interessante plekken die ik zeker weten wil gaan bezoeken. Ik maak voor mezelf een top 5 (top 10) van bezienswaardigheden en zoek hiervan de gegevens op. Nu heb ik in 2014 al een aantal uit de top 5 mogen zien. Ons dochtertje was destijds ziek waardoor we niet volop hebben kunnen genieten en dus een aantal plekken opnieuw willen aandoen.

Top 5 bezienswaardigheden

♥ Nummer 1 | Reuzengebergte

Het Reuzengebergte, bestaat uit een prachtig natuurfenomeen wat je vind op de grens van Tsjechië en Polen. Het is een bergachtig gebied, en echt een toeristische trekpleister door haar mooi en indrukwekkend stukje natuur. Een bijzondere bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen in dit gebied zijn de rotsen van Adršpach. Deze stad bestaat uit rotsformaties en een beeldschone waterval. Tsjechie wordt ook steeds vaker gezien als filmdecor voor de buitenlandse films. Een voorbeeld hiervan zijn vooral de winter scènes uit The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe die zijn opgenomen op deze prachtige locatie.

Reuzengebergte

♥ Nummer 2 | Boheems Paradijs (Český Ráj)

Český Ráj is echt een prachtig natuurgebied ten noord-oosten van Praag. Dit gebied staat ook bekend onder de naam ‘Tsjechisch paradijs’, ofwel ‘Boheems Paradijs’, en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit prachtige gebeid waar grillige rotsformaties en romantische bossen elkaar afwisselen heb ik in 2014 al van dichtbij mogen zien. Je komt niet gauw een plek tegen waar het landschap zó uitgesproken uniek en onwerkelijk is. Ik heb mijn ogen uitgekeken en viel van de ene verbazing in de andere. Als je aan komt rijden zie je van ver al de bizar gevormde rotsen ver boven het landschap uitsteken. Er is een rots wat zelfs op een soort van dinosaurus lijkt. Tijdens deze adembenemende wandeling ga je soms door rotsen heen, of er bovenlangs en het volgende moment er weer onderdoor.

Boheems Paradijs

♥ Nummer 3 | Kutná Hora

Deze oude en historische stad bezochten wij in 2014 om de prachtige St. Barbarakathedraal te aanschouwen. Kutná Hora is ook zeker het bezichtigen waard en verdiend dit plekje in de top 10 ook echt. En in 1 van de kleine, drukke straatjes kun je VEEL en echt heerlijk eten, voor weinig en dan bedoel ik ook echt weinig.

Kutna Hora

Waar wij niet aan toegekomen zijn, maar wat je ook zeker moet bezichtigen, als je deze stad aandoet, is een bezoek aan de zeer macabere rooms-katholieke kapel ‘Ossuarium van Sedlec’, ook wel bottenkerk genoemd. De kapel is aan de binnenkant door een kunstenaar aangekleed met de resten van overledenen.

Bron

Bron

♥ Nummer 4 | Praag

Prague_sunrise_8099151633-SMALL

Bron

De hoofdstad van Tsjechië is Praag, en kennen we natuurlijk allemaal. Het is een stad vol bezienswaardigheden, waaronder de bekende Karelsbrug met zijn prachtige beelden. Ook Praag, met haar nauwe straatjes en aparte gebouwen, is vaak het prachtige decor op vele filmsets. Zo vind je op het Oude Stadsplein de Klokkentoren wat ook veel bewonderaars trekt. Ook mag een dagje shoppen niet ontbreken als je een bezoek brengt aan Praag. Je kan je lol op in het mooiste winkelcentrum van Praag ‘Palladium’.

 

♥ Nummer 5 | Natuurpark České Švýcarsko

České-Švýcarsko

Bron

Ook zou ik graag een bezoekje willen brengen aan het Nationaal Park Boheems Zwitserland of wel České Švýcarsko. Dit park ligt in het noorden van Tsjechië en is het jongste nationale park van het land. Daarom niet minder mooi. Naast diepe kloven en indrukwekkende rotspartijen, is hier de grootste natuurlijk zandsteen brug van Europa te vinden.

 

Ik zou natuurlijk verder kunnen gaan met het maken van een top 10, want hier eindigt het nog niet met de bezienswaardigheden van Tsjechië. In het kort noem ik hier nog een paar, maar ga ik er niet zo diep op in. Het Lipnomeer, een 40 meter hoge uitkijktoren met een fantastisch uitzicht op de toppen van de Alpen, bijna het gehele Lipnomeer, het prachtige landschap van de Šumava en het Novohradské gebergte. Of de rodelbaan, een ware belevenis voor jong en oud. Ben je op zoek naar activiteiten voor gezinnen, dan is een bezoekje aan dierentuin Dvur Kralove erg mooi. Ook zijn er tal van aquaparken en zwembaden te vinden, voor de echte waterrat onder ons.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken naar mijn top 5 van Tsjechië.

Ken jij de schoonheid van Tsjechië?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

4 comments

tiny 17 februari 2016 - 08:38

Aan je foto,s te zien lijkt het mij ook prachtig mooi
met zo,n intense liefde waar jij over schrijft .de schoonheid van het land Tsjechië
wens ik jullie een hele mooie vakantie, ik zelf ben ook een groot liefhebber van de natuur

Reply
Darina 17 februari 2016 - 09:04

en of ik die ken :), mijn famiLie woont in tsjechie. Je hebt een mOoi lijstje opgeSteld!

Reply
Manon 17 februari 2016 - 10:57

Mijn moeder zei altijd dat Tjeschie super mooi is! Op je foto’s ziet het er inderdaad ook erg mooi uit!

Reply
Lavinia 17 februari 2016 - 11:15

mooie foto’s, wat leuk dat jullie terug gaan. het was er echt super mooi. ik zou er ook zeker nog wel een keer naar toe willen. mooi lijstje hoor!

Reply