Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Velen van ons zitten af en toe wel eens wat krapper bij kas. Misschien heb je te maken gehad met onvoorziene kosten, of misschien ben je zelfs wel je baan of opdrachtgever kwijtgeraakt. Dat is een moment waarop je je vaste lasten nog eens onder de loep neemt. Wil je proberen te besparen op je internetabonnement? Maak dan wel de volgende vier overwegingen.

Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Stabiliteit van de internetverbinding

Bij de goedkoopste internet abonnementen gaat het in de meeste gevallen om internet via DSL. Dat houdt in dat het via de telefoonlijn gaat, terwijl kabelinternet bijvoorbeeld via de televisiekabel loopt. Van de drie verschillende soorten internetverbindingen die er beschikbaar zijn (internet via glasvezel is de derde), is internet via DSL de minst stabiele. Dat wil niet zeggen dat je er een slechte internetverbinding mee in huis haalt, maar het betekent wel dat je even moet overwegen in hoeverre het een probleem is als het internet niet altijd meewerkt. Werk je vanuit huis of doe je aan online gaming, dan kan dit wel degelijk een probleem zijn. Bij gemiddeld gebruik is het hoogstens af en toe een beetje irritant.
 
Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken
 

Overstap van glasvezel naar DSL is groot

Heb je nu glasvezel internet, maar zoek je een goedkoper internetabonnement om te besparen op je vaste lasten? Als je ook een televisieabonnement wilt afnemen, kun je mogelijk wat goedkoper uit zijn met een abonnement voor kabelinternet. Wil je meer besparen, dan moet je voor DSL-internet gaan. Besef wel dat je daarmee bij lange na niet dezelfde downloadsnelheden kunt halen als met glasvezelinternet en dat je dus waarschijnlijk flink inlevert wat dat betreft. Ook is het zo dat bij internet via glasvezel de uploadsnelheid (het verzenden dus) even hoog ligt als de downloadsnelheid. Bij kabelinternet en DSL-internet ligt de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid.

 

Haalbare downloadsnelheid op jouw adres

Ben je van plan een internetabonnement voor DSL-internet af te sluiten? Test dan eerste even online hoe hoog de daadwerkelijke downloadsnelheid ligt die haalbaar is op jouw adres. Bij internet via de telefoonlijn is het namelijk zo dat die maximale snelheid daalt naar mate de afstand tussen de woning en de wijkcentrale groter wordt. Besef dat deze snelheid ook echt het maximale is wat je kunt krijgen met internet via DSL. Het heeft geen zin om een abonnement af te sluiten voor DSL-internet met een hogere downloadsnelheid, want die kan simpelweg niet geleverd worden.

Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Televisieabonnement of niet?

Wil je besparen op je lasten door een goedkoper internetabonnement te nemen, dan is dat ook meteen een goed moment om na te denken over je televisieabonnement, aangezien beide doorgaans aan elkaar gekoppeld worden. Anno 2021 kijken veel mensen voornamelijk naar content van streamingsdiensten als Netflix, Videoland, Disney+ en NPO Start of NPO Plus. Geldt dit ook voor jou, dan kun je je afvragen of betalen voor een televisieabonnement nog wel de moeite waard is. Wil je nog wel naar lineaire televisie (dus volgens de programmering) kunnen blijven kijken, dan kun je ook nog overwegen om een abonnement op NLZIET te nemen als je alleen de Nederlandse zenders nodig hebt. Of je kunt kiezen voor online tv via de app van de aanbieder in plaats van een mediabox. Let op: bij kabelinternet word je verplicht om ook een televisieabonnement te nemen. Je kunt hierbij wel kiezen voor online tv om nog wat geld te besparen.

Tenzij je al DSL-internet had, is het dus wel degelijk mogelijk om te besparen op je internetabonnement en wellicht ook je televisieabonnement. Maar besef ook dat je er iets mee inlevert.

Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Hou jij je bezig met dit soort zaken?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

 1. Tatiana's Blog | Besparen op je internetabonnement: 4 overwegingen om te maken

  Ik lees je artikel maar ik word daar niet veel wijzer van ,omdat ik er ook niet veel mee te maken heb
  alhoewel ik niet zulke dingen regel ,dat doen namelijk mijn kinderen
  voor ons ouderen is dat toch wel wat ingewikkeld en te veel informatie
  ik denk dan ook wel , dat het bij mij goed geregeld is
  En ja , bezuinigen is altijd goed ,alles word wel duurder en een spaar centje is altijd mooi meegenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *