Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

Als blogger ben ik heel veel online te vinden. En om mijn site mooi en overzichtelijk te houden ben ik voortdurend bezig om mijn website te verbeteren. Vanwege mijn gebrek aan technische kennis, maak ik gebruik van plugins die een aanvulling zijn op WordPress zelf. Vandaag zet ik mijn beste WordPress plugins op een rij.

 

The only way to do great work is to love what you do!

 

━━━━ Steve Jobs━━━━

 

Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

 

Let hier op bij het kiezen van een WordPress plugin!

Het aanbod aan plugins bij WordPress is enorm. Als je iets zoekt, zul je het hier vast en zeker vinden. Maar let wel op een aantal dingen bij het kiezen en downloaden van plugins.

Als je op zoek bent naar een plugin, kijk dan naar de beoordeling van de plugin ( de gele sterretjes ). Hoe meer sterretjes hoe beter gewaardeerd. Kijk wanneer de plugin voor het laatst bijgewerkt is, het kan zijn dat de plugin al verouderd is, en dat hier niet meer actief aan gewerkt wordt. En heel belangrijk, kijk of de plugin compatible is met jouw versie van WordPress.

De inhoud van je website of blog

Hieronder staan een aantal plugins die ik zelf gebruik voor de inhoud van mijn blog. Achter iedere plugin staat in het kort waar de plugin voor is en wat het voor je blog doet.

CommentLuv – Dit vind ik zelf een hele mooie plugin. Deze plugin is vooral een beetje bedoeld voor de lezers en voor degene die een reactie achterlaat. Met deze plugin voeg je automatisch een link toe aan het artikel, die de lezer zelf invult bij zijn/haar reactie. Ik vind het juist een mooie plugin omdat het wat toevoegt voor je collega-bloggers. Anderen en ikzelf ook kunnen gelijk zien waar hij of zij over blogt. En als je denkt dat het de moeite waard is om door te klikken, dan kan dat met een simpele klik.

Comment Reply Notification – Ik kan niet meer zonder deze plugin, ook al is deze plugin voor mij alleen op de achtergrond. De plugin is zelfs zo fijn, dat ik het iedereen aanraad. Het maakt de interactie tussen blogger en lezer een stuk makkelijker. Weet je hoe? Soms laat je wel een reactie achter op een blog met een vraag. Bijvoorbeeld: “Waar kan je die lipstick kopen?” Ik geef je daarop een reactie waar de lipstick verkrijgbaar is. En door deze plugin word jij daarvan op de hoogte gebracht met een email. Hierdoor kun je het gesprek voortgaan.  Zelf vind ik dat echt super handig, want ik laat heel vaak een reactie achter bij iemand op een blog. En dan komt er een moment dat ik me afvraag of deze blogger het gelezen heeft en misschien zelfs beantwoord. En vaak is dat zo, maar kom je er niet achter totdat je kijkt. Met deze plugin hoef je niet alle blogs waar jij een reactie hebt achtergelaten opnieuw te bezoeken, maar gaat het allemaal automatisch.

All in one FaviconDeze plugin is een beetje om je eigen blog mee te stijlen. Hiermee kun je simpel een eigen favicon instellen! Een favicon is het symbooltje dat de lezer boven in het scherm ziet.

SEO en snelheid van je blog

Dit onderdeel is erg belangrijk voor je blog, omdat je hiermee de snelheid van je blog kunt verbeteren en de leesbaarheid van je blogposts.

Yoast SEO – Bij deze plugin worden de nodige stappen gezet om te zorgen voor alle technische optimalisaties. En het helpt je met het schrijven van betere content. Yoast SEO dwingt je om een focus trefwoord te kiezen wanneer je een artikel schrijft en zorgt er daarna voor dat je dat focus trefwoord overal gebruikt. Je kunt een voorbeeld zien van hoe je bericht er uit ziet, of je titel te lang of te kort is en of je meta beschrijving relevant is voor de zoekresultaten. Op deze manier helpt de plugin je niet alleen beter te presteren in de rankings maar verbeterd ook het klik percentage voor de organische zoek resultaten.

Jetpack – Binnen deze plugin is heel veel mogelijk, het één gratis het andere betaald. Dat is maar net waar je voor kiest. Je kunt hiermee je site statistieken bekijken, automatisch delen van een artikel op social media. Ook beveiligd deze plugin je site tegen aanvallen. Ik gebruik het vooral om de statistieken te bekijken, maar hiernaast gebruik ik ook nog Google Analytics.

Broken link checker – Toen ik deze plugin voor het eerst installeerde stond ik versteld van het aantal gebroken links. Dat waren er een flink aantal. Deze zogenaamde dode links hebben een negatief effect op de resultaten van de zoekmachines. Met deze plugin kun je ze opsporen en herstellen.

SEO Friendly Images – Bij een goed artikel moet je op zoveel dingen letten. Het wil mij nog wel eens gebeuren dat ik een voor mij ‘perfect’ artikel neerzet maar dat ik vergeet de titel en Alt gegevens in te vullen voor een afbeelding. Zo wordt de afbeelding door Google niet gevonden en gerelateerd aan het artikel. Deze plugin zorgt er voor dat deze gegevens alsnog ingevuld worden.

WP Smush.it – Het is voor de snelheid van je blog erg belangrijk om te kijken naar de bestandsgrootte van je afbeeldingen. Vaak is deze veel te hoog, wat zorgt voor een langzame laadtijd van je blog. Deze plugin verkleint na het uploaden automatisch de bestandsgrootte van je afbeeldingen.

Social Media

Voor mijn blog vind ik het delen op social media erg belangrijk. Met plugins zorg ik ervoor dat een post automatisch gedeeld wordt op verschillende social media kanalen.

Instagram Slider – Je kunt de Instagram Slider willekeurig ergens op je site plaatsen. Deze slider laat afbeeldingen uit Instagram zien, en geeft je de mogelijkheid om ze te sorteren op willekeurig, datum of populariteit.

Pinterest Pin It Button On Images – Met deze plugin kunnen Pinners met een simpele klik een afbeelding pinnen. Als je over een afbeelding scrolt zie je het Pinterest logo en kun je er op klikken om de afbeelding te bewaren op je Pinterest bord.

Eenvoudig beheer van je blog

Akismet – Deze plugin gebruik ik om het aantal spam in de reacties terug te dringen. Voordat ik deze plugin had geactiveerd was ik continu bezig met het verwijderen van spam uit de reacties. Nu wordt het automatisch gedaan en hoef ik er eigenlijk niet meer naar om te kijken.

Public post preview – Deze plugin heb ik zelf nog maar sinds kort. Ik werd hier op gewezen door Laura van Blogaholic. Deze plugin is erg handig als je samenwerkt met bedrijven die eerst een preview willen zien, voordat een artikel online gezet wordt. Na het installeren van deze plugin krijg je bij elke post de mogelijkheid om de optie aan te vinken. Zodra je dit doet krijg je een link die je door kan geven aan de bedrijven die hiermee een preview krijgen van het artikel.

Als laatste nog even dit … …

Verwijder regelmatig plugins die je niet meer gebruikt, en installeer niet onnodig veel plugins. Werk de plugins die je wel gebruikt ook bij zodat je de nieuwste versie gebruikt. Dit is voor de veiligheid en snelheid van je site.

Heb jij nog plugins die zeker niet mogen ontbreken, laat ze dan vooral achter in de comments en zo helpen we elkaar bij het verbeteren van onze site. Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan de plugins die ik genoemd heb. 

━━━━ ♡ ━━━━

Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

Wat is jouw favoriete WordPress plugin? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

    Ik heb geen wordpress, maar zit erover na te denken om daarheen te gaan.

  2. Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

    Fijne plugins! Ik gebruik een groot gedeelte ervan ook, vooral die smush. Dat is een hele fijne ten opzichte van de laadtijd van je website.

  3. Tatiana's Blog | MIJN BESTE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ

    These plugin are the most powerfull plugins that I know on 2017 but if most of them doesn`t always updated with new version, it won`t keep people with it !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *