Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Tijdens mijn shoppingtour naar nieuwe beautyproducten, let ik tegenwoordig steeds meer op natuurlijke en dierproefvrije producten. Zodoende maakte ik kennis met het merk Big Green Smile. In een gesprek met een collega-blogger vertelde zij over deze webshop met alleen maar natuurlijke cosmetica. Mijn interesse was gewekt, en ik mocht van Big Green Smile een aantal producten uitzoeken om te reviewen, om jullie zo een goed beeld te geven over Big Green Smile en haar producten.

Omdat ik mijn huidige gezichtsreiniger bijna kan toevoegen aan mijn ‘producten opgemaakt’ heb ik gekozen voor een nieuwe reinigende lotion. De Nourishing Cleansing Cream is van het merk Barefoot, dit merk is totaal nieuw voor mij. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van het merk gehoord. Juist daarom ben ik enthousiast om dit product te testen en het resultaat met jullie te delen.

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Barefoot is geïnspireerd op de oude Chinese traditie. Artsen trokken “barefoot” (blootvoets) van dorp naar dorp om op die manier geneesmiddelen te verstrekken en hun kennis te delen. Voor de verzorging van huid en haar ontwikkelde Barefoot een lijn van natuurlijke en effectieve producten, passend in onze moderne tijd. Wat maakt Barefoot zo bijzonder:

 • Alle producten zijn vrij van harde chemicaliën zoals parabenen, SLS, kunstmatige kleuren en parfums.
 • Ze zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.
 • De producten worden zo zacht mogelijk geformuleerd zodat ze geschikt zijn voor alle leeftijden.

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream is een milde en verfrissende reiniging voor het verzachten, tonen en verjongen van de huid. De Rosa Mosqueta Rozenbottel-olie (Rosa canina) maakt de huid weer zacht en glad, en bevordert gezonde regeneratie van huidcellen. De klassieke kruidenremedie Calendula (Calendula officinalis) helpt de huid te kalmeren en te verfrissen. Cacao boter (Theobroma cacao) een rijke emoliënt van Afrikaanse cacaobonen is de supermoisturiser met beschermende eigenschappen, die de huid voorziet van een beschermend laagje zonder deze af te sluiten. En rozenwater (van de bloemen van Rosa damascena) reinigt, verzacht en kalmeert.

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing CreamBarefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream is geschikt voor alle huid types, voornamelijk:

 • Mature huid
 • Droge huid
 • Beschadigde huid
 • Oneffen huid teint
 • Huid beschadigd door zon, wind, …

Gebruik de Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream om verontreiniging en make-up te verwijderen. Breng bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds het product met een wattenschijfje aan op het gezicht om voorzichtig make-up en onzuiverheden te verwijderen.

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing CreamBarefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream Ingrediënten:

Aqua (Water), Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylyl Glycol, Cetearyl Glucoside, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Allantoin, Arnica Montana Flower Extract, Niacinamide, Thioctic Acid, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract, Glyceryl Oleate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Limonene*, Alcohol, Calendula Officinalis Flower  Extract, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower/Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Fusanus Spicatus (Sandalwood) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Alchemilla Vulgaris (Lady’s Mantle) Leaf Extract, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Linalool*, Citric Acid, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Phenoxyethanol, Geraniol*, Potassium Sorbate, Sorbic Acid.

*Natuurlijke essentiële oliën

Inhoud en prijs: 125 ml € 34,95 (€ 27,96 per 100 ml)

Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Na alle inhoudelijke informatie over de Barefoot SOS Repair & Renew is het nu tijd voor mijn bevindingen. Qua vormgeving vind ik het vrij simpel en minimalistisch, maar wel passend bij het merk en waar zij voor staat. Op de verpakking zie je dat het product geschikt is voor vegetariërs en veganisten en niet getest op dieren. Uit de verpakking komt een handige zuurstofvrije pompflacon tevoorschijn. Het handige pompsysteem zorgt ervoor dat de cream extra lang vers blijft en je zonder knoeien naar behoefte kunt smeren. Dat vind ik altijd erg fijn. Op de foto hierboven kun je ook zien dat het heel zuinig is in gebruik. Je kunt zelf de hoeveelheid bepalen. Een groot pluspunt, want het gaat langer mee.

De Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream heeft een vrij zachte en neutrale geur die erg aangenaam is en niet irriteert op het reukzintuig. Soms zijn al die geparfumeerde producten net een beetje over-the-top. Voor het reinigen van mijn gezicht heb ik een kleine hoeveelheid gebruikt en het reinigde mijn gezicht van make-up en andere onzuiverheden. Mijn gezicht voelde na gebruik verrassend zacht aan. Ik ben erg blij dat ik Big Green Smile heb ontdekt en de Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream van Barefoot. Ik zou het product zeker aanraden.

Ben je na het lezen van deze review ook enthousiast geworden en wil je dit product ook shoppen, klik dan gauw hier en vul je winkelmandje.

afsluiting-tatiana

Ben jij al bekend met Big Green Smile?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING.

Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

9 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Klinkt goed en zo een pompflacon is inderdaad ideaal!

 2. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Dit lijkt me wel een lekker product! Big green smile heeft een heerlijk assortiment 🙂

 3. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Wat een leuke naam: Barefoot. Klinkt al heel mild en aangenaam.
  Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt!

 4. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Dit klinkt echt als een heerlijk product. En leuk om te lezen dat jij ook al fan bent van Big Green Smile. Ik ook! Ik heb onlangs nog een pakketje van ze mogen ontvangen en dan loop ik de hele dag met een glimlach op mijn gezicht rond omdat ik er zo blij mee ben. 🙂

 5. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Dat klinkt goed. Ik heb hier nog nooit van gehoord

 6. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Ik kende dit merk niet, de naam is echt zo leuk bedacht.

 7. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Hihi wat leuk. Ik had laatst een shoptegoed bij deze webshop gewonnen bij Claudia en ik had dit bijna besteld! Ik hou echt van producten die zou clean mogelijk zijn en dit merk lijkt me ook heel erg fijn. Ook goed om te lezen dat hij dus niet irriteert en geurvrij is. Dat geeft mij meteen meer vertrouwen. Misschien wordt dit mijn volgende bestelling;)

 8. Tatiana's Blog | Big Green Smile || Barefoot SOS Repair & Renew Nourishing Cleansing Cream

  Wat leuk dat jij ook wat hebt ontvangen van thebigreensmile. Echt een super webshop met natuurlijke producten. Ik houd ook echt van producten waar zo min mogelijk nasties inzitten en deze producten lijken me ook erg fijn. Geurvrij en geen irritaties dat klinkt mij als muziek in mijn oren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *