BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

Biotona Ginger Raw

Gember (Zingiber officinale) is één van de tien meest gebruikte specerijen ter wereld. Deze geurige wortel is niet alleen een heerlijke smaakmaker, maar is ook goed voor je gezondheid! Al eeuwen wordt gember ingezet inde Ayurvedische geneeskunde. Ook in het Westen erkennen steeds meerwetenschappers* de goede eigenschappen van gember. De rijkdom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren levert een scala aan gezondheidsvoordelen. Gember is goed voor de spijsvertering, houdt je vitaal, werkt pijnstillend en is een ontstekingsremmer. Geniet dus volop van al het goede van gember!

SASS

Biotona Ginger Raw 

 

Biotona Ginger Raw

Natuurlijke ibuprofen. Verscheidene bestanddelen uit gember (waaronder gingerolen, shogaolen, paradolen en zingerone) hebben ontstekingsremmende eigenschappen die te vergelijken zijn met de werking van ibuprofen. Gember remt namelijk de aanmaak van stoffen die ervoor zorgen dat een ontsteking blijft bestaan. Vooral ontstekingen van de gewrichten, zoals artritis, kunnen zo verholpen worden.

Misselijkheid. Inmiddels hebben wel meer dan honderd klinische studies de werking van gember tegen misselijkheid aangetoond, zonder enige bijwerkingen. Dit is te danken aan de actieve stof gingerol. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen, tegen reis- en zeeziekte en zelfs bij opkomende misselijkheid en braken na narcose of na chemotherapie. Gember wordt door deWereldgezondheidsorganisatie (WHO) als remedie tegen misselijkheid aanbevolen.

Maagzuur. Gember verbetert de spijsvertering door de aanmaak van speeksel en spijsverteringsenzymen te stimuleren. Tevens wordt het maagzuur geneutraliseerd en ontspannen de spieren van de slokdarm dankzij de specifieke stoffen die gember bevat. Zo kan gember verlichtend werken bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Menstruatiepijn. In China maken vrouwen al duizenden jaren gebruik van gember om pijnklachten voor en tijdens de menstruatie te verlichten. Ook pijn als gevolg van artrose en gewrichtspijnen kan verminderen door het gebruik van gember.

Hart en bloedvaten. De kans op hart- en vaatziekten neemt af bij het dagelijks gebruik van gember. Het verbetert de bloedsomloop en het transport van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten in de bloedbaan. Daarnaast vergemakkelijkt gember eveneens de afgifte van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten aan onze lichaamscellen.

Topkwaliteit van Biotona. De gemberwortels voor Biotona Bio Ginger Raw worden 100% biologisch gekweekt en direct na de oogst gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Het gecontroleerde droogproces (maximaal 45°C) zorgt ervoor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven. Biotona Bio Ginger Raw is afkomstig uit Peru. Deze is nog intenser en aromatischer van smaak dan de meer gangbare gember uit India.

Gebruik. Biotona Bio Ginger Raw kun je toevoegen aan (oosterse) gerechten, maar is ook prima te verwerken in je smoothie of shake. Een dagelijkse inname van 500-2000 mg is voldoende om van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten. Een theelepel bevat ± 2000-3000 gram.

Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

Hieronder laat ik jullie een recept zien, en dat lijkt mij een ontzettend lekker winter drankje. Daarom deel ik deze graag met jullie!

[penci_recipe]

Consumentenadviesprijs: Biotona Bio Ginger Raw € 12,89 (200 gram).
Biotona is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

 

Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

Gebruik jij recepten waar gember in verwerkt is?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

  Het recept ziet er heerlijk uit. Ik geniet ook altijd van een heerlijk gember shotje. Alleen bij de AH zie ik die nooit meer staan. Maar dit recept met deze koude regenachtige dagen…….jammie

 2. Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

  Ziet er verrukkelijk uit Tatiana. Ik ga het binnenkort ook proberen. Heb alleen laatste tijd weinig tijd.

 3. Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

  Ik kan niet zo goed tegen gembersmaak, dus ik doe er altijd nog een lepeltje rode suiker bij!

 4. Tatiana's Blog | BIOTONA BIO GINGER RAW: AL HET GOEDE VAN GEMBER

  Ik ben gek op gember maar dit recept kon ik nog niet. Ga het morgen gelijk in huis halen en klaarmaken. Lijkt me heerlijk. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *