Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben

Tatiana's Blog | Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben
Vandaag heb ik een persoonlijke blog voor jullie. Ik wil jullie iets meer vertellen over een bepaalde periode uit mijn leven. Die periode uit mijn leven heeft mij de vrouw gemaakt die ik nu ben.
Tatiana's Blog | Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben

Om jullie dit verhaal te vertellen moet ik ver terug in de tijd, terug naar 2008. Maar als ik dan echt terug wil gaan zou ik jullie eigenlijk mee moeten nemen naar 2004. Dat is het jaar dat ik de liefde van mijn leven heb ontmoet. Ja ik geloof in de ware liefde, jullie niet? Nou ja goed, dit verhaal gaat niet over de liefde maar over een periode uit mijn leven.
In 2004 was ik een meid van 24 jaar met weinig levenservaring, ach ja wie bepaald wat levenservaring is. Ik woonde op mezelf, ik werkte, in mijn vrije tijd ging ik vaak winkelen en het was ook nog de tijd van filmpjes huren in plaats van downloaden. Het is dan ook in de videotheek waar ik mijn man leerde kennen. We werden verliefd op elkaar en deelden al gauw alles samen. Samen waren we echte levensgenieters en wilden we veel gaan reizen, veel van de wereld zien. Met de jaren veranderden die gedachten bij mij. Ik wilde meer dan alleen reizen. Ik wilde genieten op een andere manier. Ik zocht meer toevoeging aan ons leven. Ik wou iets wat ik al die jaren nooit had gewild, of beter gezegd niet bij stil had gestaan, omdat het voor mij onbereikbaar was … … … ik had de enorme wens om moeder te worden.
Waar de meeste vrouwen, koppels, de man is er net zo schuldig aan, denken op een bepaald moment in hun leven: ‘Kom we nemen een kind!’, dacht ik er op een bepaalde manier ook zo over alleen met een hele andere denkwijze. Er wordt vaak over gepraat alsof het hetzelfde is als een pak suiker uit de winkel halen. Ik wilde graag een kindje maar het kon niet. Voor mij lag er geen pak suiker in de supermarkt. Ik moest deze eerst zaaien en oogsten, om uiteindelijk suiker te krijgen. Wat een rare vergelijking eigenlijk als ik het zo lees, maar ik denk dat ik mijn punt duidelijk heb gemaakt. Gelukkig wilde mijn man het ook en konden we op onderzoek uit, hoe wij dit voor elkaar konden krijgen. Dit alles was in 2008.
Ons onderzoek had zijn vruchten afgeworpen en we waren in het ziekenhuis beland voor gesprekken en onderzoeken en uiteindelijk groen licht voor het mogen krijgen van een kindje. Wie denkt dat het dan klaar is heeft het totaal mis, want dan begint het pas. Je komt terecht in een medische malle molen en je wordt geleefd. Niet alleen jij als vrouw, maar ook de man. Maar ook dat ligt aan de manier waarop je als stel een kindje kan krijgen. Wij gingen voor IVF/ICSI. Het ene onderzoek na het andere en ik had nog nooit zoveel naalden gezien als in die tijd. Hormonen spelen grote parten en bepalen je humeur. Vaak voelde ik me erg verdrietig en zocht ik het verdriet op. Ik luisterde naar muziek waarvan ik zeker wist dat ik moest huilen. Luid bulkend met tranen over mijn wangen zong ik de tekst mee:
Sometimes it’s hard to conceive,
With all that I’ve got,
And all I’ve achieved,
What I want most

 

Before my time is gone,

 

Is to hear the words

 

“I love you, Mom.”


 

Keer op keer krijg je het voor de kiezen en merk je hoe hard het leven kan zijn maar het is wel de realiteit. Gelukkig kent mijn verhaal ook een vrolijke twist, want mijn motto ‘geduld wordt beloond’ werkt. In 2010 deden wij de zoveelste test, maar deze was anders dan alle anderen. Het was ons gelukt, wij waren zwanger. Alleen daar houdt het niet op. Mijn zwangerschap verliep niet zoals het zou moeten. Ruim 3 maanden te vroeg werd ons dochtertje geboren. Ook daar hoort nog een heftig verhaal bij wat ik jullie eerst wil besparen.
Als jullie na het lezen van mijn blog toch verwikkeld zijn geraakt in mijn verhaal en graag een vervolg zouden willen, laat het dan vooral even weten met een comment hieronder.
Houden jullie van boeken lezen en zouden jullie het verhaal van A tot Z willen lezen en willen jullie niet wachten op een vervolg blog, bestel dan mijn boek ‘Onze reis door de medische wereld van IVF’.
Tatiana's Blog | Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben

    Hey meis,

    Mooi geschreven.
    Ik volg je nu via bloglovin en ik zal je blog even bij mijn blogroll zetten

  2. Tatiana's Blog | Blog met een gevoelig tintje | De vrouw die ik nu ben

    Oh trouwens, je heb een award van mij ontvangen (zie mijn site)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *