3x WINACTIE: ‘DRESS TO IMPRESS’ VAN BASTIAAN VAN SCHAIK

by Tatiana
Bastiaan van Schaik Dress to Impress

Het was begin mei, en Claudia vroeg of ik zin had om weer samen met haar een uitstapje te maken. Zij was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie ‘Dress to Impress’ van Bastiaan van Schaik. Erg leuk natuurlijk! Zelfs als je daarvoor op een onmenselijk tijdstip uit je bed moet rollen. Terwijl heel Warffum nog op één oor lag, stond ik al op het station te wachten op de trein richting Groningen. In de trein keek ik vooral naar gezichten diep weggedoken in hun smartphone, en een enkeling kneep nog snel even een oogje dicht. In Groningen zag ik al gauw de goedlachse schoonheid, en samen gingen we op pad. Lezen jullie mee?

Als jullie alle verhalen hebben gelezen over mijn uitstapjes met Claudia, dan weten jullie dat dit nooit zonder gekkigheid gaat. Zet ons samen in een auto, bus of trein en er gebeurd altijd wel wat. Ook dit keer verliep de reis niet helemaal zonder ‘gevaar’. Restaurant 5&33 in Amsterdam, waar de boekpresentatie plaatsvond lag vlakbij het station. En wat is het Centraal Station van Amsterdam zonder tram, dat weet toch iedereen? Toch lukte het ons om op het nippertje de tram te ontwijken, en elkaar vragend aan te kijken: “Zag jij het aankomen?”

Maar, we waren zoals gewoonlijk wel op tijd. We hadden zelfs nog even tijd over om onze neus te poederen, dus we zochten de toiletten op. Alles zag er mooi, schoon en netjes uit, maar de verlichting deed iets met ons. Daar stonden we met zijn 2, verdwaald in de toiletruimte. Kun je het je voorstellen, verdwaald op de toiletten? Door het aparte licht kon je nauwelijks iets zien, laat staan waar de deuren zaten. We konden, echt waar, de deur naar buiten niet meer vinden. We zijn alle deuren bij langs geweest, en kwamen terecht in de bezemkast, op het invalide toilet, maar nergens een uitgang naar buiten. GENANT en HILARISCH!

DE BOEKPRESENTATIE

Bastiaan van Schaik Dress to Impress

Foto van: Levin&Paula

Eenmaal daar werden we in een apart zaaltje ontvangen door de dames van uitgeverij Haystack en de topstylist himself, voor een babbeltje en ontbijt.  Het leuke was dat Bastiaan van Schaik voor iedereen de tijd nam even een praatje te maken. Hij zocht zelfs het kleine groepje bloggers op, om vervolgens in gesprek te gaan met RTL Boulevard. De presentatie was erg kort, maar daarna kregen we het boek uitgereikt. En het boek says it all.

HET BOEK DRESS TO IMPRESS

In het boek ‘Dress to Impress’ staan vooral praktische tips als het gaat om het zoeken naar de juiste kleding om te dragen op kantoor. En met 25 jaar ervaring is dit voor Bastiaan een appeltje eitje. Hij weet goed hoe je door een aantal kleine aanpassingen aan je huidige garderobe en wat simpele regels succesvoller kunt zijn.

Op het moment ben ik huismoeder, en hoef ik niet speciaal gekleed op kantoor verschijnen. Het maakt voor mijn dochtertje echt niet uit of ik in mantelpakje of in mijn joggingpak haar broodje smeer. Maar in het verleden heb ik gewerkt als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor, en dan is het wel belangrijk hoe je er uit ziet. Ik wisselde mijn outfit vaak af, voor de ene dag een rokje met blazer en de andere dag een pantalon met blouse, beide gecombineerd met pumps. Nooit heb ik het idee gehad dat ik in mijn vak niet serieus genomen werd. Voor mij persoonlijk had mijn kledingstijl geen effect op mijn carrière. Of ik deed het gewoon goed.

“Dress to Impress om de beste versie van jezelf te kunnen tonen.”

Bastiaan van Schaik Dress to Impress

Foto van: Levin&Paula

Bastiaan van Schaik Dress to ImpressBastiaan van Schaik Dress to ImpressBastiaan van Schaik Dress to ImpressBastiaan van Schaik Dress to ImpressBastiaan van Schaik Dress to Impress

DRESS TO IMPRESS KLEDINGLIJN

Niet alleen is er dit boek vol praktische tips, er komt in het najaar een speciale “Dress to Impress” kledinglijn, bestaande uit 7 items.

Deze 7 items bestaan uit zowel kleding als schoenenlijn en is in samenwerking met A Fish Called Fred en Eureka Shoes. Ik ben benieuwd hoe deze eenvoudige en toch stijlvolle basisstukken er uit komen te zien. Wordt het een kokerrok, of misschien een pantalon, pumps met een ronde neus of een puntige stiletto? Ik ben benieuwd, maar het is nog even afwachten.

3x WIN het boek “DRESS TO IMPRESS”

Bastiaan van Schaik Dress to Impress

Dan heb ik ook nog wat leuks voor jullie, want ik mag 3 exemplaren van dit boek weggeven. Vind jij het moeilijk om je kledingstijl te bepalen voor op de werkvloer, en kan jij wel wat tips gebruiken, doe dan lekker mee aan deze leuke winactie in samenwerking met Haystack.

WAT MOET JE DOEN

  • volg Blog & Beauty op Instagram: @blogenbeauty
  • volg Blog & Beauty op Facebook: @blogenbeauty
  • delen van het bericht op Instagram of Facebook is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd met extra punten
  • meedoen kan tot en met maandag 12 juni
  • de 3 lucky winners krijgen van mij een persoonlijke bericht

Wil je hier liever niet op wachten, dan kan je het boek ook bestellen. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bruna en Haystack voor € 20,00.

afsluiting-tatiana

Ben jij elke morgen bewust bezig met wat je aantrekt? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Follow

HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

16 comments

Cassandra 5 juni 2017 - 09:38

Dit lijkt me nou echt een interessant boek. Ik heb overigens ook als mijn werk als managementassistente, Office manager of secretaresse nooit het idee gehad dat ik niet serieus werd genomen. Ik wisselde idd mantelpakjes af met broekpakken en ik voelde mij daar ook heel fijn in. Ik krijg nog steeds vaak te horen dat ik vaak de businesslook privé hanteer. Maar het is gewoon kleding waar ik mij goed en zelfverzekerd in voel haha. Inmiddels wel vaker met een sneakertke ofzo gecombineeerd. Dus casual business ofzo?

Reply
Chantal 5 juni 2017 - 10:06

Wat ontzettend leuk zeg. Het boek lijkt mij erg handig en leuk voor de heb.

Reply
Tiny 5 juni 2017 - 10:20

Het was weer een leuke blog om te lezen ,er zit altijd wel wat spanning in ,zo als deze keer met de tram
Ik vind het leuk dat Je boeken mag weggeven ,ik ga je wel delen
Maar ik doe niet mee om te winnen
Ik heb het niet nodig ,ik ben al lang met pension
En dan volg ik van jou een ander blog of advies ,voor leuke kleding voor oma’s
Wel wil ik nog even zeggen .ik ken jou uit jou carrière tijd
En toen had jij dat boek niet nodig ,je zag er altijd keurig uit om door een ringetje te halen
Toen las jij geen blog of boeken er over (of wel ?)
En je hebt het nog niet nodig jij ziet er altijd heel mooi uit
Jou combinatie’s zijn altijd perfect gekozen ,.
Maar dames die nu naar hun (kantoor) gaan is natuurlijk zo’n boek mooi meegenomen
Ik wens ieder van jullie heel veel succes

Reply
TessaC 5 juni 2017 - 10:37

Ik heb al meer gehoord over het boek en ben er heel erg benieuwd naar. Ik ben momenteel zoekende naar een capsule-wardrobe. Na mijn zuid-amerika avontuur heb ik dus echt geen goede kleding meer en zo’n boek die je tips geeft voor 7 essentials lijkt mij de perfecte start voor een nieuwe passende wardrobe!

Reply
Grace 5 juni 2017 - 10:47

Zelf zou ik eigenlijk ook wat meer aandacht mogen geven aan mijn kleding. Vooral als ik naar m’n werk ga. Nu pak ik gewoon hetgeen dat bovenop de stapel ligt.

Reply
Bianca Schrijft 5 juni 2017 - 10:55

Keuzes voor kleren en kleuren, daar ben ik me veelte onbewust van. Ik pak het eerste wat me aanspreekt in de winkel en ’s morgens hetgeen wat ik met half open ogen zie liggen. Ik ben een echte moderamp.

Reply
Vlijtig Liesje 5 juni 2017 - 11:17

Ik vind dat Bastiaan Schaik echt een enorme transformatie heeft ondergaan. Hij ziet er compleet anders uit. Zijn boek lijkt me heel interessant. Zelf werk ik vanuit huis, dus dan is een dresscode wat minder belangrijk.

Reply
Mieke | mieksmind 5 juni 2017 - 12:28

Deze had ik ook al bij Claudia voorbij zien komen. Leuk dat jullie aanwezig mochten zijn! lijkt me wel een interessant boek!

Reply
Lieke van Veen 5 juni 2017 - 17:15

Ik lees bijna nooit boeken, maar dit lijkt me wel een leuk boek met handige tips.

Ik volg je via facebook (lieke van vee) en instagram (liekevv24) en ik doe graag mee met deze winactie.

Reply
Astrid 5 juni 2017 - 18:51

Wat leuk dat je weer op stap was met Claudia! Ik gun het boek aan een ander, gezien ik nu met twee jongebs niet aan lezen toe kom 😉

Reply
Tania 5 juni 2017 - 19:27

Wat een grappig verhaal van in de toiletten hahaha. Ik ben heel benieuwd naar het boek. Zelf hebben we op het werk een dresscode en soms is het indd moeilijk om te zien wat kan en wat niet

Reply
Anita te Gussinklo 5 juni 2017 - 20:27

Wat tof dat je hierbij aanwezig was.
Ik doe graag mee en volg je via Facebook & Instagram.
De actie heb ik ook gedeeld op Facebook.

Reply
Anita H. 5 juni 2017 - 20:44

Wellicht ben ik iets te eigenzinnig om me helemaal te conformeren aan de ideeën van deze professional. Maar ik ben heel benieuwd. Lijkt me een leuk boek.

Reply
Bianca 6 juni 2017 - 07:12

Wat een leuke win actie! Ik sla deze zelf even over, maar wens iedereen wel veel succes x

Reply
AnnaB 6 juni 2017 - 08:39

Ik combineer niet altijd even goed mijn kleding volgens mijn vriendinnen. Ik ben benieuwd naar het boek,en misschien kan ik dan betere kledingkeuzes maken 😉

Reply
Claudia 7 juni 2017 - 21:17

Whahahaha Tatiana. Ik lig in een deuk om onze acties. Komt het misschien ook omdat wij twee boerinnetjes zijn uit de provincie. Wij begrijpen dat gewoon allemaal niet……. Maar ik verheug me zeker weer op een volgende date met jou!

Reply