Chique en trendy relatiegeschenken, be creative!

by Tatiana

Relatiegeschenken hebben vaak een monotoon en stoffig imago over zich. Je partner komt thuis met een kerstpakket of een ander zakelijk cadeau. Je kunt vaak bijna al raden wat de inhoud zal zijn. Zo gaat het ook met de souvenirtjes, die hij of zij meeneemt van een zakenreis of een meeting bij een zakenrelatie. Ik ken ze, en heb ze in het verleden ook zelf vaak gekregen. Een met een bedrijfslogo erop, branded post-its of een handig USB-stickje. Het is de weg van de minste weerstand en kost een bedrijf of een ondernemer bijna geen extra tijd.

SASS

Hoe origineel wil je zijn?

It’s better to fail in originality than to succeed in imitation!

Je hoeft niet creatief te zijn en zelf erop uit te gaan om een bijzonder, trendy of chique relatiegeschenk te vinden. Maar het kan wel. Ben je zelf ondernemer en wil je in je marketingstrategie een extra twist maken? Go out-of-the-box! Relatiegeschenken kunnen immers een bepaald gevoel bij je relaties, collega’s of potentiële klanten achterlaten. En de vraag is waar jij met je onderneming precies voor staat.

 

Een relatiegeschenk is meer… Geef smaak…

You can only be as good as your taste!

Geen inspiratie? Wat dacht je van bijzondere chocolade in trendy cadeauverpakking, chocolate spoons in originele smaken of een chocoladefondue? Uiteraard wil je spelen op safe, want je weet niet of iedereen dezelfde soort chocolade zal appreciëren of chocolade in het algemeen. Kies dan niet voor een éénzijdig relatiegeschenk, maar combineer het met andere accessoires, gadgets of culinaire hoogstandjes.

 

Geef een “reis” naar Tunesië, in a box!

Forget about work, you’re on vacation!

Denk niet meteen aan het schenken van een reis naar de Malediven. Maak je geen zorgen. Met een minder budget kan je ook “de wereld over”. Er bestaan bijvoorbeeld multiculturele boxen, gevuld met lokale souvenirs, recepten en nog veel meer. Denk aan een Tunesië-box, een pakketje met informatiekaartjes over de Tunesische cultuur, kruidenzakjes (vers of gedroogd), makkelijk te volgen recepten, kleine Tunesische souvenirtjes en discovery-kaartjes met mooie foto’s en weetjes, waarmee je Tunesië al vanaf je bank kunt verkennen en een toekomstige reis overwegen.

 

Zen in the city: een rustgevend relatiegeschenk

All you need is less!

Denken we in de wereld van kapperszaken, schoonheidssalons of wellnesscentra, dan kan een relatiegeschenk ook direct aansluiten op jouw eigen werkveld. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen binnen jouw netwerk die een beautybon, wellness dagje of nieuw trendy kapsel op prijs zullen stellen.

Kom je niet uit deze branche, kan dat uiteraard ook. Geef zen! In de drukke maatschappij, waarin wij leven, kan er altijd wel een ademruimte worden gebruikt.

 

Be creative!

Creativity takes courage!

Ben je werkgever en heb je een relatief klein clubje medewerkers? Dan zou je qua relatiegeschenken ook op de individuele tour gaan en je medewerkers iets kunnen geven waar ze écht iets aan hebben. Hiervoor moet je je mensen wel persoonlijk kennen en hun smaken en interesses. Maar deze aanpak zal ongetwijfeld jouw medewerkers versteld doen staan en extra binding en dankbaarheid scheppen. Iets wat uiteindelijk voor een nóg gezondere werksfeer kan zorgen.

Wat zou jij een leuk geschenk vinden?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

21 comments

Kreanimo 16 maart 2018 - 09:54

Hele mooie lijst!
Ik zou moeilijk kunnen kiezen, al staan reisjes meestal gewoon bovenaan mijn verlanglijstje!

Reply
Lodi 16 maart 2018 - 09:58

Wauw wat een mooie lijst aan relatie geschenken, hier spring je er wel echt boven uit zeg!

Reply
Nicole Orriëns 16 maart 2018 - 10:33

Die bloemen boven in de post zou ik echt heel graag krijgen. Ik vind het er supermooi uitzien!

Reply
Susan | Since 1994 16 maart 2018 - 10:34

Leuk artikel! Zelf vind ik die ‘reis’ box wel erg tof. Zoiets is wel leuk om te krijgen 🙂

Reply
Cassandra 16 maart 2018 - 10:39

Nou ik wil wel jouw relatie zijn hoor, stuur maar op hahah! wat een leuke en origi9nele ideeen!

Reply
Inge 16 maart 2018 - 10:55

Wauw, dat zijn hele mooie relatiegeschenken! en ik maar dolgelukkig als er met Pasen een paasei op mijn bureau lag 😀

Reply
Joanne 16 maart 2018 - 11:31

Ik hou er ook van om een ervaring cadeau te krijgen! Een dagje uit, een etentje of overnachting. Allemaal leuk 🙂

Reply
MC Kleuver 16 maart 2018 - 12:43

Vooral het laatste. Als medewerkers zien dat hun baas zijn best heeft gedaan dan kan daar iets heel moois uitgroeien.

Reply
ingrid 16 maart 2018 - 12:58

wat een ontzettend leuk tips. heb echt wel inspiratie opgedaan

Reply
Merel 16 maart 2018 - 13:18

Wat een goede lijst! Die chocola zou het hier in elk geval goed doen 😉 Maar denk sowieso dat het slim is om hierin te investeren.

Reply
Marion 16 maart 2018 - 16:47

Ik hou niet zo van dit soort boxen omdat ze vaak items bevatten waar ik niets om geef. Geef mij maar een boekenbon of een cadeaubon die ik in veel winkels kan gebruiken.

Reply
Jouvence 16 maart 2018 - 22:43

Leuke ideeën! Chocolade is altijd goed en zo’n multiculturele box klinkt ook erg leuk om te krijgen. Persoonlijk vind ik een cadeaubon ook altijd wel erg leuk/fijn.

Reply
Fleur 17 maart 2018 - 09:29

Originele ideeën. Is weer eens iets anders dan een pen, blocnote of rolletje pepermunt! Ik zou erg blij worden van de chocolade

Reply
Dhini 17 maart 2018 - 21:18

Wat leuk ideeën. Een overnachting, etentje zou ik wel willen doen.

Reply
Femke 18 maart 2018 - 08:41

Zo’n reisbox met kruiden, weetjes over een land enz lijkt me heel leuk. Maar dan zou ‘t wel t leukst zijn als er gekeken wordt naar iemand zijn interesses qua reizen (wat staat er op je wensenlijstje) .

Reply
tamara 18 maart 2018 - 08:50

Wij vinden het altijd wel leuk om een dagje of weekendje ergens heen te gaan want in al die jaren hebben wij al genoeg andere cadeaus gegeven dat wij dit leuker zijn gaan vinden.

Reply
Dhini 18 maart 2018 - 12:52

Dagje uit en uiteten vind ik altijd leuk. Verder zijn ze leuke tips

Reply
priscilla 19 maart 2018 - 09:07

Wat een leuke ideeën. Voorheen vond ik het altijd fijn om een nachtje weg te gaan, maar nu maak je mij al heel blij met een mooie bos bloemen.

Reply
Debbythechocoholic 19 maart 2018 - 18:03

Chocolade, een wellness en een reisje vind ik altijd leuk. Bloemen doen het ook goed, maar vind het altijd jammer als ze dor zijn.

Reply
Armande.net 19 maart 2018 - 20:29

Dat zijn echt prachtige geschenken, met alle dingen zou je me wel blij maken. Al zou ik Tunesië wel wat ver vinden. Mooie foto van de bloemen.

Reply
A Fashion Taste 20 maart 2018 - 09:17

Ik zou heel graag de bloemen willen krijgen of een cadeau bon voor een dinner, een ontbijt aan huis of een welness.

Reply