Scholen dicht in strijd tegen Coronavirus

by Tatiana

Heel Nederland praat erover, Social Media staat er vol mee, het is het nieuws van de dag: het Coronavirus. Ik volg het nieuws op de voet, dus ik was er al op voorbereid, maar rond 19.00 uur kregen wij ook officieel het bericht van school dat ze gaan sluiten.  Dit met ingang vanaf maandag 16 maart, tot en met 6 april. Wat betekend dit, en hoe gaan wij hier mee om?

SASS

Geen school

 

HET CORONAVIRUS, WAT ZO VER WEG LEEK, KOMT NU WEL HEEL DICHTBIJIk volgde het nieuws wel, en dat was ook eigenlijk het enige wat het Coronavirus voor mij betekende. Nieuws, maar nog ver weg. Net zoals je leest, en hoort over oorlogen, en terreuraanslagen. Je weet dat het er is, maar dan ergens anders op de wereld en niet hier. Voor mij kwam het voor het eerst dichtbij toen ik in de winkels het hamstergedrag van de mensen zag. Ik ging naar de winkel voor mijn dagelijkse boodschap, en de man voor mij in de rij sloeg 200 pak macaroni in. Tijdens een heerlijke wandeling in het bos, kom je nauwelijks nog mensen tegen. En de mensen die je tegenkomt lopen met een boog om elkaar heen, en een sjaal voor de mond. Als je dat soort dingen ziet, besef je dat het toch dichterbij is dan je denkt.

GRIEP WAS HIER DE AFGELOPEN TIJD OOK AAN DE ORDE. Er wordt gelijk heel anders gekeken naar een gewoon griepje. Is het wel een gewoon griepje, of ben je dan toch besmet met het Coronavirus. Dat is de vraag die iedereen angst aanjaagt. En heel eerlijk, die angst speelt ook bij mij. Ik ben ook flink ziek geweest nog niet zo lang geleden, gelukkig waren dit niet de symptomen die bij het Coronavirus horen. Maar als je dochtertje van 8 jaar, die toch al zo vatbaar is voor virussen, ook ziek wordt dan ben je wel bang.

DE SCHOOL WAAR ESMEE OP ZIT HOUDT ONS REGELMATIG OP DE HOOGTE. Hoewel de school tot nu toe nog gewoon open was, nam zij wel voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen. Bij nieuwe ontwikkeling werden wij ook direct op de hoogte gehouden. En vooralsnog had ik hier ook best vertrouwen in. Maar hoe meer gesnotter ik om mij heen hoorde, hoe angstiger ik toch werd dat Esmee iedere dag de deur uit ging en risico’s liep. De sportactiviteiten waar Esmee op zit werden al op een laag pitje gezet, of afgelast. En eigenlijk was ik ook wel blij met het nieuws dat de scholen nu echt officieel gaan sluiten. Ik hoefde niet zelf meer te beslissen om Esmee van school te houden, tegen de regels in. Uiteindelijk kon me dit niets schelen, want Esmee haar veiligheid gaat boven alles.

HOE GAAN WIJ OM MET DE SLUITING VAN DE SCHOOL? Dat de scholen gaan sluiten, en er geen les meer wordt gegeven voor in ieder geval de komende 3 weken houdt natuurlijk wel een flinke achterstand in. Dat is iets wat Esmee eigenlijk helemaal niet kan gebruiken. Voor haar zijn de lessen heel belangrijk. De school is nu voorbereidingen aan het treffen om ervoor te zorgen dat zij de leerlingen en ouders zoveel mogelijk kunnen faciliteren om thuis te leren. Daarnaast ga ik deze komende 3 weken de rol van juf op me neem en ga ik Esmee thuis zoveel mogelijk bezig houden met wat zij normaal zou doen op een normale schooldag. Ook al is er geen school, er wordt gewoon gelezen, geschreven en gerekend.

 

Hoe ga jij om het Coronavirus?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

1 comment

Tiny 17 maart 2020 - 13:21

Ja de coronavirus houd ons behoorlijk bezig .Zo zit ik verplicht thuis ,maar verveel me nog niet
Ik zoek wat hobby dingen op ,zoals haken
zo heb ik nog een 1500 stukjes puzzel dus kan nog wel even vooruit
tussen door wat andere dingetjes
maar respect voor jou ,om Esmee te begeleiden in alles wat moet ,en ook leuk vind
ik wens jullie heel veel sterkte maar vooral heel veel plezier

Reply