Tatiana's Blog | Curly Girl Methode

 

Ik droomde altijd over een mooie bos krullen. Vroeger vond ik mijn haar altijd maar simpel. Stijl en het hangt maar naar beneden. Het heeft nooit het volume dat ik wil, en voor een beetje slag moet ik het altijd stylen. Met krullen dacht ik dat dat niet nodig was. Krullen zitten altijd perfect dacht ik, en daar hoef je niets voor te doen. Nu weet ik dat dat niet zo is. Maar dat je er wel wat aan kunt doen om je krullend haar mooi en verzorgd te houden. Dat kan namelijk met de Curly Girl Methode. Dat is een methode om natuurlijk krullend haar te verzorgen. En in dit artikel wil ik jullie daar graag meer over vertellen. 

SASS

CG Methode

Van een droge bos naar mooie krullen

Tatiana's Blog | Curly Girl Methode

Ik hoor natuurlijk niet tot de krullenclub.Maar vandaag wil ik jullie, die wel gezegend zijn met een mooie bos krullen, allereerst iets vertellen over het stappenplan van de CG Methode. Voordat je begint aan het stappenplan begin je met de “Final Wash”. Was nog één keer je haar met een shampoo dat sulfaten en geen siliconen bevat (een shampoo die je hierna moet vermijden). Dit doe je om alle siliconen die nog in je haar zitten er uit te wassen. Het stappenplan daarna is als volgt:

  • Stap 1: Gebruik bij het wassen alleen conditioner, en masseer hiermee je hoofdhuid goed in.
  • Stap 2: Kam/ontklit je haar nat en met een conditioner.
  • Stap 3: Spoel dan je haar uit met koud water, door het gebruik van koud water worden de haarschubben afgesloten. Dit telt ook voor stijl haar! Hiervoor zijn nog weer andere regels, maar daar zal ik het met jullie over hebben in een apart artikel voor stijl haar.
  • Stap 4: Gebruik desgewenst een haarproduct.
  • Stap 5: Drogen met een fohn is niet aan te raden. Aan de lucht laten drogen is het beste, of gebruik een microvezel doek.

Dit stappenplan zal een aantal weken nodig hebben om je haar te laten wennen aan deze methode. Maar je zult zien dat jouw haar door het achterwege laten van bepaalde producten (shampoo) sterker wordt en de natuurlijke glans en een prachtige krul terug krijgt. Je kunt het uitgebreide stappenplan hier terug vinden om nog eens goed door te lezen.

Welke producten kan ik gebruiken voor de CG Methode?Gebruik producten waar geen sulfaten, siliconen en minerale oliën in zitten. Deze drogen het haar uit. Voor de starters beginners en gevorderden is hier een handige link. Dé webshop voor CG methode proof producten. Hier vind je veel verschillende en unieke merken. Het makkelijk aan de shop is dat alle producten zijn onderverdeeld in proteïne en proteïne vrije producten. Ook kun je selecteren of de producten Glycerine, Coconut Oil, Aloe Vera en Parfum  bevatten. Handig, want je kunt zelf kijken naar Travel Size Producten.

Tatiana's Blog | Curly Girl Methode

De CG methode is bedacht door Lorraine Massey.Over deze methode heeft zij ook een boek geschreven. Curly Girl, Het Handboek. Dit boek  is de bijbel voor de vrouw met krullen. Lorraine Massey, is eigenaar van de Devachan-salons en -producten. In het boek staan tips van experts en staat geschreven hoe je je haar stap voor stap zelf kunt knippen. Eigenlijk alles komt aan bod, van ​​de zorg van het haar tot de styling en welke producten je hiervoor kunt gebruiken. Het boek kun je kopen bij Bol.com voor € 15,99.

Tatiana's Blog | Curly Girl Methode

Ben jij bekend met de CG Methode?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Curly Girl Methode

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *