De eerste schooldag sinds Corona

Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

Na de intelligente lockdown van ruim 6 weken, kent Nederland versoepelde maatregelen om elkaar iets meer ruimte te geven. Na het eindigen van de meivakantie komt er een geheel nieuwe periode in ons leven. De basisscholen gaan weer open, en onze kinderen kunnen weer naar school. We weten nog lang niet alles over het Corona virus, er is nog geen vaccin, en daarom zijn de meningen ook erg verdeeld. In dit artikel lezen jullie meer over mijn angst voor een nieuwe corona-uitbraak nu we weer méér mogen. Lees je mee! 

SASS

Weer naar school

Ik vind het spannend

Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

Na weken thuisonderwijs mag Esmee weer naar school.Vanaf 11 mei gaan de basisscholen weer open. Dat houdt in dat ook Esmee weer naar school mag, en dat vind ik best spannend. Of eigenlijk best eng. Gelukkig is het voorlopig eerst nog parttime school, en is de zomervakantie ook al binnen handbereik. Welgeteld zijn het 12 dagen school. Esmee zelf vind het ook erg spannend, maar heeft er wel heel erg veel zin in. Eindelijk haar klasgenootjes en vriendinnetjes weer zien. De afgelopen weken hebben wij ons strikt aan de regels gehouden, en is zij de deur niet uit geweest. Geen sport, geen speeltuin, geen speelafspraakjes … niets. Wat mij rustig(er) maakt is een goede voorbereiding op de eerste dag. Ik praat erover met Esmee, wat ze wel en juist niet mag doen, wat haar nieuwe dagritme is, en vooral besteed ik aandacht aan hygiëne.

De helft van de week weer naar school.De 50% regel, de helft van de kinderen mag naar school. Dit wordt verdeeld over de dagen. Esmee haar rooster ziet er als volgt uit.  Dinsdag, woensdag en vrijdag gaat ze hele dagen naar school, en de maandag en donderdag mag zij thuis haar schoolwerk bijhouden. Op school worden de maatregelen nauwkeurig en heel serieus genomen. De veilige afstand blijft bestaan, geen ouders in school of op het schoolplein. Jas en tas bij je plek houden. Handen wassen, vaak wassen. Wanneer wel, en wanneer niet naar school. Overal in school hangen nu apparaten met desinfecterende gel. 

Tegenstrijdige gevoelens.Ik merk aan mezelf dat ik het vooral eng vind dat het basisonderwijs weer begint, maar ik merk dat het goed is voor Esmee. Weer een vast ritme, en kinderen om zich heen. En een ‘echte’ juf die haar verteld wat ze moét doen. Dat was de afgelopen weken wel even anders. Ik gaf haar thuisonderwijs, en ze was bij mij. Ik had het volledige overzicht. Dat is nu weer weg, en dat baart me een beetje zorgen. Ze is toch vatbaar, en héél snel ziek. Kwetsbaar en gevoelig. Hier thuis is het vertrouwd, en weet ik dat ik me om haar geen zorgen hoef te maken.

De eerste schooldag.Vanmorgen ging alweer vroeg de wekker. Het was tijd om op te staan en ons klaar te maken voor een spannende dag. Voor het eerst sinds het hele Corona gebeuren ging Esmee weer naar school. Gelijk een volle dag. Het was 8 uur toen Esmee klaar stond om op de fiets te stappen, en richting school te gaan, om haar vriendinnetjes weer te ontmoeten. Tegendraads probeerde ik juist zoveel mogelijk tijd te rekken. Want eenmaal op school moesten ze toch direct naar binnen om hun plaatsje op te zoeken. Tegen de tijd dat we op school kwamen, leek het redelijk rustig. Gelukkig! Want de laatste keer dat ik op school kwam leek het alsof een groot gedeelte van de ouders dacht dat Corona een ver-van-je-bed-show was, en de regels van 1,5 m afstand hier niet gelden. Ook nu zag ik toch weer ouders op schoolplein. En dat terwijl er nadrukkelijk gezegd was dat wij ons achter de hekken moesten bevinden, niet op schoolplein en niet in school. Zoals ik al eerder zei heeft school zelf wel veel maatregelen getroffen en dat geef wel een goed gevoel. Halverwege de dag kregen we van school een foto, van de kinderen in de klas. Veilig opgesteld en hard aan het werk. Nu de eerste dag voorbij is, is de rust bij mij wel wat gekomen. Maar nog vind ik het eng. Omdat er nu meer mag, er gaat meer open dan de scholen alleen, en dat houdt ook in dat we meer contact hebben met mensen. En er dus meer gevaar op de loer ligt. Ik hoop zo dat alles goed gaat, en Nederland (en de rest van de wereld) straks weer normaal kan gaan leven. Ook al houdt dat in dat we moeten leven met de normen van het nieuwe normaal.

Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

Wat vinden jullie van de versoepelde maatregelen?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

    Ik vind eerlijk gezegd dat de basisscholen ook nog even gesloten moesten blijven… Alle kinderen moeten toch zeker nog door hun ouders worden opgehaald, dan heb je niks aan de 50% maatregel als de schoolplein na schooltijd toch weer propvol is!

  2. Tatiana's Blog | De eerste schooldag sinds Corona

    Ik merk er weinig van. Geen kinderen….. en voor werk zit ik gewoon nog vanuit huis te werken. Boodschappen doen we nog steeds alleen en proberen we zo laat mogelijk wanneer hopelijk iedereen is geweest…..wanneer je hier overdag toch een poging doet…lijkt het of er helemaal niets aan de hand is…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *