De keus tussen sim only of een telefoon abonnement

by Tatiana

Een telefoon is tegenwoordig echt onmisbaar. Waar je ook kijkt: op straat, of in de huizen, iedereen heeft er wel één, jong of oud. Je hebt verschillende opties voor het uitzoeken van je abonnement. Je kunt kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met telefoon. Waar je voor gaat kan afhangen van een aantal factoren. Ik kies al jaren voor een sim only abonnement. Voor mij zitten daar meer voordelen aan dan bij een abonnement met telefoon, en dat heeft er ook mee te maken hoe ik mijn telefoon gebruik. Hoe ik als blogger mijn telefoon gebruik, heb ik in een eerder artikel al verteld. In dit artikel vertel ik jullie wat meer over de verschillen, en de voor- en nadelen van beide abonnementen.  

SASS

Wat is nou eigenlijk het verschil

 

Er zijn zeker verschillen tussen een sim only abonnement en een abonnement met telefoon. Ben jij toe aan een nieuw abonnement, maar twijfel je nog welke je moet nemen? Misschien dat dit artikel je kan helpen om de laatste twijfels weg te halen, en te gaan voor het abonnement dat het beste bij jou past.

Sim only abonnement Abonnement met telefoon
° je krijgt alleen een simkaart ° je ‘krijgt’ een telefoon van je provider
° je hebt een simlock vrije telefoon nodig °
° je kunt een telefoon gebruiken die je al hebt °
° je betaald je telefoon in 1x ° afbetaling van de telefoon kan eenmalig of
een bedrag per maand gedurende de abonnementsperiode
° afhankelijk van je wensen zijn je abonnementskosten vrij laag ° de maandlasten zijn vaak hoger dan bij een sim only abonnement
° je kunt het aantal belminuten en MB’s verhogen en verlagen. ° je kunt het aantal belminuten en MB’s vaak wel
verhogen maar niet verlagen.
° je kunt een nieuwe telefoon kopen in de winkel of via internet ° in verhouding betaal je over de lengte van je
abonnement meer voor de telefoon dan de oorspronkelijke prijs

Na de opsommingen van hierboven wist ik dat ik voor een sim only abonnement wilde gaan. Mijn smartphone, hoort bijna ‘letterlijk’ bij mijn 1e levensbehoeften. En ik ben echt niet de enige smartphone-addict. Daarom is het belangrijk om een passend abonnement te vinden. Ook omdat ik weet dat ik nogal eens van telefoon switch. Als er een nieuwe telefoon uitkomt met een hele bijzondere camera, dan wil ik die kopen wanneer ik dat wil. En niet eerst de 1 of 2 jaar afwachten dat ik aan het abonnement met telefoon vastzit. Ik kies voor een sim only abonnement dat bij mij past, en koop daarbij zelf een telefoon. Meestal is dit voordeliger dan een abonnement met telefoon. Ik bel niet heel veel, maar ik maak wel veel gebruik van mijn internetbundel, vooral bepaalde periodes zoals de vakanties. Op zulke momenten vind ik het erg fijn, en vooral handig als ik mijn bundels kan aanpassen, verhogen of verlagen. Met een abonnement met telefoon kun je vaak alleen je bundels naar boven aanpassen.

Maar waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Een nadeel van een sim only abonnement is dat je bij je simkaart zelf een telefoon moet kopen. Dat is vaak een hoog bedrag dat je in één keer moet ophoesten. Maar het hoeft niet perse een nadeel te zijn, als je nog een oude telefoon hebt liggen die nog prima werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een gebruikte telefoon te kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Daar zitten wel wat risico’s aan verbonden. Let heel goed op bij wie je koopt en wat je koopt. Zorg ervoor dat je de verschillen tussen een echt en een nep toestel kunt herkennen.  Tot nu toe heb ik hier nog altijd geluk mee gehad, en heb ik zo behoorlijk wat kunnen besparen. Mijn huidige toestel, een Samsung Note 8, heb ik ook via Marktplaats kunnen kopen voor de helft van de nieuwprijs. Voor mij wegen de nadelen niet op tegen de voordelen en kies ik toch steeds weer voor een sim only abonnement.

Ben jij meer het type voor een sim only abonnement, of ben jij het type dat een abonnement met telefoon neemt? 

Wat voor abonnement heb jij op dit moment?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment