Abel Bakt

Veel van jullie weten dat ik sinds deze week ben begonnen aan een programma voor een gezondere leefstijl. Daar heb ik de vorige week nog even goed misbruik van gemaakt. Want er kwam zo’n lekker pakketje binnen. En dat was een originele boterkoek van Abel Bakt. Ergens gezellig koffie drinken met een lekker gebakje erbij zit er niet in, en een drive through heb je hier niet. Hooguit een zak verse uien van het land. Dus dacht Abel Bakt, dan bezorgen we gewoon wat lekkers. De boterkoeken van Abel worden vers gebakken, en dat ruik je als je het pakketje openmaakt. Lezen jullie mee met mijn quilty pleasure ervaring, en hoe ‘letterlijk’ ieder kruimeltje werd genuttigd.

Tatiana's Blog | De originele boterkoeken van Abel Bakt

 

De brievenbus boterkoek

Abel en zijn vrouw Lenneke hadden jarenlang samen een horeca-zaak. Maar zoals bij iedere horeca ondernemer was Corona hier ook een ongenode gast. De deuren werden gesloten, en de welkome gasten konden er ook niet meer in. Dat ging het culinaire stel niet in de koude kleren zitten, en zij bedachten een plan. Een plan waardoor ze mensen blij konden maken met lekker eten. Zo ontstond de “Brievenbus Boterkoek”.

 

Abel Bakt

 

Abel Bakt

Abel bakt, ik eet

Abel bakt iedere boterkoek zelf. Na het bakken van dit lekkers, moet het natuurlijk eerst even afkoelen voordat het ingepakt en verzonden kan worden. Ik was eerst nog wel even bezorgd hoe ik de boterkoek in ontvangst zou nemen. Want ik lag natuurlijk op de loer achter de brievenbus. Zou ik een verkreukelde doos aantreffen, met kruimels en vetvlekken aan de buitenkant? Gelukkig was dit niet zo, want elke boterkoek zit stevig verpakt in een vorm waar het ook in gebakken is. En samen met de verpakking er omheen kan het wel tegen een stootje. Maar wil je het zekere voor het onzekere, net als ik, leg dan een kussentje op de deurmat voor een extra zachte landing.

Abel Bakt

 

Abel Bakt

Een persoonlijke touch.   Het doosje zit dicht met een sticker met de tekst: “Jij hebt een goede smaak!” Dat begon al erg leuk, en er was over nagedacht. In het doosje trof ik de boterkoek aan verpakt in leuk inpakpapier met nog zo’n leuke sticker: “Met ♥gemaakt door Abel.” En er zat nog een persoonlijk briefje bij, met daarop het logo van Abel Bakt. En toen … … toen kwam ik aan bij de boterkoek. Ohhhhhh die geur! Pfffff en dan komt de moeilijkste taak van een blogger. Eerst foto’s, en dan pas smullen. Nadat ik er foto’s van had gemaakt, heb ik snel de eerste hap genomen. En ik voelde me als een kandidaat van Expeditie Robinson, die na 30 dagen zandhappen eindelijk weer echt voedsel voorgeschoteld krijgt. Als ik zeg ik, dan bedoel ik zowel mijzelf als mijn man, want ik was dan wel weer zo eerlijk (of dom) om het samen met het te delen.

Abel Bakt

De beroemde boterkoek.   De boterkoek van Abel Bakt is er in vier smaak varianten. Welke smaak je ook kiest, aan elke boterkoek hangt hetzelfde prijskaartje van € 9,95.

  • Originele boterkoek
  • Vegan boterkoek
  • Glutenvrije boterkoek
  • Vegan & Glutenvrije boterkoek

Abel Bakt

De smaakbeleving. Nu ben ik zelf niet echt vegan en heb ik geen glutenintolerantie, toch had ik gekozen voor de vegan & glutenvrije variant. Gewoon omdat ik graag nieuwe dingen uitprobeer, en ik wilde wel eens proeven hoe dat zou zijn. Want eerlijk gezegd verwachte ik een beetje een smaakloos iets. Maar de boterkoek was zo lekker crunchy, een beetje zout van smaak en stevig maar totaal niet droog van structuur. Bakken is de passie van Abel, en dat proef je ook terug in de boterkoek. Naast een hoop liefde, aandacht en passie vind je er ook nog een aantal ingrediënten in terug. De ingrediënten van de vegan & glutenvrije boterkoek zijn: amandelmeel, suiker, plantaardige boter (vegan), sojamelk, maizena en een snufje zout. Ik, nee wij kunnen oprecht zeggen dat dit de lekkerste boterkoek is die we ooit hebben geproefd. En dus zal het ook zeker niet de laatste zijn. Een cadeautje voor mezelf, de verjaardag van mijn man, een goed rapport van onze dochter, wat er ook te vieren valt ik ga geen taart meer bakken. Laat Abel Bakt dat maar voor mij doen. Gebakken met liefde, en ik denk gegeten met nog veel meer liefde.

Abel Bakt

Abel Bakt

Doe mij ook zo’n boterkoek! 

Heb ik je lekker gemaakt? Wil jij ook zo’n lekkere boterkoek, dat kan. En dat raad ik je ook zeker aan. Heb je wat te vieren, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie, bestel dan deze boterkoek. Ik weet zeker dat ook bij jou de boterkoek de avond niet overleefd. Wil je de boterkoek bestellen, maar kun je er niet voor thuisblijven. Dat hoeft ook niet. De boterkoek is zo gemaakt en verpakt dat het wel tegen een stootje kan. Je kunt zelf de datum van verzending kiezen, de boterkoek wordt dan meestal binnen 1 dag bezorgd met uitzondering van de zondag en maandag, en afhankelijk van de drukte bij PostNL.

 

Tatiana's Blog | De originele boterkoeken van Abel Bakt

Heb jij hem al geproefd? Wanneer ga jij deze boterkoek proeven?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De originele boterkoeken van Abel Bakt

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Tatiana's Blog | De originele boterkoeken van Abel Bakt

    Ik ga het zeker ook een keer proberen

  2. Tatiana's Blog | De originele boterkoeken van Abel Bakt

    Dat klinkt zeker heerlijk. En je hebt me inderdaad lekker gemaakt. Leuk artikel en zal zeker een keer wat lekkers bij Abel bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *