De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen
Met alle voedingsadviezen die er tegenwoordig te vinden zijn, raken ouders soms een beetje verdwaald. Als ouder wil je het allerbeste voor je kind en daar hoort een optimale groei natuurlijk ook bij. Daar weet ik zelf heel veel van, want de eerste 8 jaar van Esmee hebben wij tal van voedingsadviezen gehad. Uiteindelijk moest zij het zelf doen. Maar over voeding valt natuurlijk heel veel te zeggen. Auteur Cécile Scheele wilde iets doen aan die verkeerde voorlichting en ging samen met haar vader, een voormalig wetenschapper op het gebied van voeding, aan de slag. De Schijf van Fief is een praktisch en mooi vormgegeven handboek geworden waarmee je heel makkelijk en snel kleine aanpassingen kunt doen in je dagelijkse voedingspatroon. Zo geef je je kind een optimale start!

SASS

De schijf van Fief

 

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Cor Scheele, de vader van auteur Cécile Scheele is wetenschapper en heeft zijn hele werkzame leven onderzoek gedaan naar voedingsbalans ten opzichte van optimale groei. Toen Cécile en haar broer kinderen kregen, begon hij hen voor te lichten. Cécile: “Dit heeft mij zoveel inzicht gegeven. Ook was ik verbaasd over alle misvattingen die er zijn en onzin die er beweerd wordt, dat ik de behoefte had dit te delen met alle ouders. Ik heb het geluk dat ik uit een gezin kom met buitengewone kennis over voeding. Maar voor ieder ouder is deze informatie van levensbelang. Mijn vader heeft alles opgeschreven, maar dan wel op zijn, wetenschappelijke, manier. Het is vervolgens mijn rol, als communicatiedeskundige, geweest om dit in een toegankelijk handboek te gieten zonder de kracht van de wetenschappelijke onderbouwing te verliezen. En dit is naar mijn idee geweldig goed gelukt”

Ons eetpatroon is de afgelopen decennia zo veranderd dat er steeds meer belangrijke voedingsstoffen ontbreken in het menu van onze kinderen. Obesitas en andere welvaartsziekten als hart- en vaatziekten en diabetes komen daardoor steeds vaker op jongere leeftijd voor. Meer dan ooit is inzicht in gezonde voeding belangrijk. De Schijf van Fief is een wetenschappelijk antwoord op de huidige misvattingen over voeding. Nu alles zo goed gaat met Esmee, en zij echt kan genieten van eten, vind ik het leuk om zo’n boek te lezen. Ze heeft geen aangepaste voeding of dieet meer nodig, en geen sonde voeding. Het komt nu aan op lekker eten, gezond eten en een gezonde groei.

 

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

De Schijf van Fief is een praktisch en leesbaar handboek geworden over gezonde voeding voor kinderen in de groei van nul jaar tot in de puberteit. Inhoudelijk sterk en ook heel begrijpelijk voor iedere ouder. Het is een uniek voedingsboek voor kinderen waarin alle adviezen wetenschappelijk zijn onderbouwd. Alle adviezen in het boek zijn gebaseerd op de vele voedingsonderzoeken van de vader van Cécile, dr. C.W. Scheele, en collega wetenschappers.

Je vindt er uitgebreide kennis over voedingstoffen die kinderen nodig hebben en ongefundeerde meningen over eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels in voeding worden in een ander daglicht geplaatst.  Ook staan er gerichte adviezen in over de samenstelling van de dagelijkse voeding en praktische tips voor alle groeifasen, afgewisseld met expert talks, recepten, leuke (voorlees)verhalen en inspiratie om het kind bij het voedingspatroon te betrekken.Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Veggie kids. In het boek wordt ook aandacht besteed aan een vegetarisch eetpatroon. Hoe kun je als ouder voorkomen dat het kind een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen? Speciaal hiervoor is de Veggie Proteïne Index ontwikkeld, waarin ouders kunnen controleren of hun kind voldoende essentiële aminozuren binnenkrijgt, die nodig zijn voor een optimale groei.

SASS

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Over Cécile Scheele
Cécile Scheele is een weldoener met een commercieel inzicht. Ze studeerde Communicatiewetenschappen en werkt op dit moment onder andere als marketeer om duurzame mode zichtbaar te maken. Ze kan niet tegen onrecht en krijgt dan een enorme drang om dat aan te pakken. Hieruit is dan ook het handboek De Schijf van Fief (www.schijfvanfief.nl) voortgekomen.

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Vind je dit boek interessant voor jou?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

    ik denk dat ieder ouder het beste met hun kind voor heeft ,en dat de meeste kinderen wel gezond eten ,maar toch is het wel heel handig om dat boek te hebben .en af en toe even raad te plegen in het boek dat kan nooit verkeerd zijn ,en misschien is het ook wel handig voor ouderen .de meesten zijn ook wel nalatig om gezond te eten ,een voorbeeld aan mij zelf .gelukkig houden mijn kinderen dat bij ,maar dat heeft niet iedereen

  2. Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

    ik denk dat ieder ouder het beste met hun kind voor heeft ,en dat de meeste kinderen wel gezond eten ,maar toch is het wel heel handig om dat boek te hebben .en af en toe even raad te plegen in het boek dat kan nooit verkeerd zijn ,en misschien is het ook wel handig voor ouderen .de meesten zijn ook wel nalatig om gezond te eten ,een voorbeeld aan mij zelf .gelukkig houden mijn kinderen dat bij

  3. Tatiana's Blog | De Schijf van Fief; hét voedingshandboek voor ouders van opgroeiende kinderen

    Ik ben wel benieuwd naar dit boek. Er zijn inderdaad zoveel verschillende adviezen dat het vaak erg verwarrend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *