Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

Via een heel leuk contact met Utsukusy kreeg ik een aantal producten toegestuurd om te reviewen. In het artikel van vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn ervaring met de Ayurveda Kapha olie.

Utsukusy Ayarveda 1

Meer over Utsukusy Schoonheid

Het is een jonge webshop, die vanaf begin dit jaar online is en nu al begint te lopen. Gestart vanuit het hart en met liefde voor de mooie producten van Utsukusy, stenen en mineralen.

Ik hoor jullie denken! Stenen en mineralen? Is dat niet een beetje té spiritueel? Jij? Dat was ook mijn eerste gedachte. Totdat ik even rustig de tijd nam om de site te bekijken en om me erin te verdiepen. Al gauw dacht ik er heel anders over. De site staat bomvol heerlijke oliën afgesteld op het juiste type en daarnaast ook prachtige verzorgingsproducten.

Ayurveda

Utsukusy Ayarveda

Ik kreeg de vraag of ik  iets uit de mooie Ayurveda lijn wilde proberen. Een lijn bestaande uit een ontspannende wellbeing olie, een stimulerende regenboog olie en 3 oliën die zijn toegespitst om de 3 types/dosha’s in balans te brengen: de Vata, Pitta en Kapha olie.

Als je weet welk type je bent, kun je op basis daarvan de juiste olie kiezen. Ik heb de test gedaan en de specifieke eigenschappen van het type Kapha horen helemaal bij mij. Vind je het ook leuk om te kijken welk type/dosha jij bent, doe dan hier de verkorte test: https://ayuhuid.nl/ayurveda-test/

Ayurveda is een oosterse wijze van leven, die er vanuit gaat dat ieder mens het vermogen heeft de eigen gezondheid, het geluk en de creativiteit te bevorderen.

 Volgens de Ayurveda is ieder mens een unieke combinatie van de vijf elementen lucht, vuur, aarde, water en ether. Sommige elementen overheersen, terwijl anderen sterker aanwezig zouden mogen zijn. Met de Utsukusy Ayurvedische producten kun je een onbalans beïnvloeden, zodat je je daarna beter voelt. Zij zijn afgestemd op de specifieke eigenschappen van de typen Vata (ether & lucht), Pitta (water & vuur) en Kapha (aarde & water). De producten vormen daarmee de basis van elke heilzame schoonheidsbehandeling. We bieden kant-en-klare producten, maar ook bijvoorbeeld basisoliën die naar eigen specifieke behoefte kunnen worden gemengd met essentiële oliën. Voor professionals op het gebied van welzijn én voor gebruik thuis hebben we bijzondere, samengestelde Ayurvedische oliën en cremes op basis van draagolie en met toevoeging van een mix van essentiële oliën. Speciaal geschikt voor de drie Ayurvedische typen en voor massagebehandelingen. Bron

Kapha Olie

Utsukusy Ayarveda 3

Na het doen van de test bleek ik dus een Kapha type te zijn. Daarom kreeg ik de Kapha olie om te proberen. De Kapha olie is er in een klein of groot formaat te bestellen. Kapha olie groot, 500 ml prijs € 80,00 en Kapha olie klein, 150 ml prijs € 40,00. Het grootste voordeel van deze olie, en wat steeds meer een vereiste is van ons als gebruiker: de producten zijn niet getest op dieren.

Toen ik de olie in huis kreeg kon ik niet wachten om het product te testen. Maar zoals iedere blogger weet, worden er altijd eerst foto’s van de producten gemaakt. Ik moest dus wachten. Maar even ruiken kan toch geen kwaad dacht ik, wie ziet dat nou? En daar ging ik de fout in. Ik was verkocht, wat ruikt die olie heerlijk. Na ruiken komt proberen, dus ik ging voor de massage. Gelukkig heb ik een man in huis die dat graag doet.

Een olie op basis van sesamolie waaraan de volgende 100% natuurlijke essentiële oliën zijn toegevoegd: nootmuskaat, kruidnagel, lavendel, petitgrain, grapefruit, jeneverbes, tijm en mint. Deze mooi  geselecteerde olie is vooral geschikt voor het Kapha-type (met een overmaat van de elementen aarde en water). Een rijke, reactiverende olie die het vermoeide, vaak futloze, Kapha-type weer in beweging zal brengen. Een massage met diepe vooral ritmische bewegingen zal de werking van het lymfen stelsel verbeteren en de afvoer van gifstoffen bewerkstelligen. Het Kapha-type zal direct de eigen krachtige energie weer ervaren en zich vrij en beweeglijk voelen. Deze massagebehandeling is ideaal in combinatie met de Utsukusy zeezouten waardoor de afvoer van gifstoffen nog sneller zal verlopen. Deze Kaphaolie is ook een fijne olie voor dagelijks gebruik wanneer de elementen aarde en water te veel overheersen. Bron

Ik heb de Kapha olie gebruikt voor een massage, maar je kan de olie op veel verschillende manieren gebruiken: voor de oil cleaning method, als massage olie, als gezichtsolie (dag of nacht afhankelijk van voorkeur), als body lotion, als packing (handen, voeten en daarna afnemen met warme doeken), of een druppel aanbrengen op een chakra.

Utsukusy Ayarveda 5

Wil je liever eerst proberen? Zelfs dat kan! Hier kun je een gratis proefmonster pakket aanvragen.

Ook verzorgt Utsukusy regelmatig Facebook Winacties. Ga hiervoor naar https://www.facebook.com/utsukusyschoonheid om de Facebook pagina te liken en blijf op de hoogte van acties!

Afsluiting naam Modern

Ben jij spiritueel ingesteld? Welke dosha past het best bij jou?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

BlogLovin Modern afsluiting

Het product van dit artikel heb ik gekregen om te reviewen. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven en krijgen mijn eerlijke mening.
Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

  Ik vind het zowiezo al een groot pluspunt als er niet op dieren getest is. Maar dit product klinkt wel erg interessant !-x-

 2. Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

  Ik gebruik de producten van utsukusy dagelijks.. De oliën zijn heerlijk, maar ook de gezichtscrèmes en reiniging zijn voor mij perfect. Ik gebruik niets anders meer! Ik ben zelf niet per se spiritueel, maar goede huidverzorging vind ik erg belangrijk. Ze hebben voor elk huidtype een passende creme, dat is erg fijn. Ik gebruikte eerst altijd de crèmes van Lancome, maar na het gebruiken van Utsukusy heb ik gemerkt dat ik dit een veel fijner product vind, voor ongeveer dezelfde prijs. Ik ben om!

 3. Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

  Mooie sfeer heb je weten over te brengen. Je hebt er oog voor, dus dat komt wel goed. Bedankt voor je reactie. Morgen maak ik de winnaar bekend, dus ik hou je op de hoogte 🙂

 4. Tatiana's Blog | De schoonheid van Utsukusy

  Ben groot fan van de utsukusy olie! Het ruikt super lekker en ik voel me altijd geweldig na gebruik van de olie. Echt een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *