Gezinnig weekplanner

Een tijdje terug schreef ik een artikel over hoe we het thuis zitten wat leuker kunnen maken. In dat artikel gaf ik jullie een paar gratis producten van Gezinnig om de tijd door te komen met wat leuke activiteiten tussendoor voor je kind(eren). In datzelfde artikel schreef ik ook dat Gezinnig handige planners en vrolijke kletsboeken maakt. En in het artikel van vandaag laat ik jullie zo’n handige Weekplanner zien.  

SASS

Weekplanner

Gezinnig

Gezinnig weekplanner

Gezinnig weekplanner

Esmee en ik hebben samen de weekplanner uitgezocht. Omdat het leven, en de routine op dit moment zo anders is dan we gewend zijn, is het werken met een weekplanner erg handig. En je houdt het mooi overzichtelijk. Je ziet in één oogopslag wat de week brengt voor het hele gezin. Nadat wij de weekplanner hadden aangevraagd verscheen deze bij ons thuis in een stevige doos die we in ontvangst konden nemen door de brievenbus (wel zo fijn op dit moment). In de doos zit:

  • 1 magnetisch planbord (afmeting: 30 x 40,5 cm)
  • 3 x set met 80 magneetjes (doorsnede 1,7 cm)
  • 3 x stickervellen met 180 illustraties
  • 1 handleiding + legenda

SASS

Hoe te gebruiken

Gezinnig weekplanner

Gezinnig weekplanner

Direct na ontvangst gaan we er mee aan de slag. Om te beginnen pakken we de handleiding er bij, en lezen we hoe we de weekplanner moeten gebruiken. Als we het planbord er bij pakken zien we dat elke dag uit 3 vlakken bestaat. Wij zijn er al snel uit dat we die gaan gebruiken voor de dagdelen: ochtend, middag en avond. Als je meerdere kinderen hebt kun je elke rij voor een kind gebruiken. De set bestaat uit 3 kleuren, groen, blauw en roze. Wij zijn met zijn drietjes, en dus hebben we al gauw een kleur uitgezocht; Groen = Esmee, Blauw = Papa en Roze = Mama.

Nu kunnen we allemaal kiezen welke magneten we willen gebruiken. Op het stickervel zitten 180 illustraties waar je uit kunt kiezen, en per kleur kun je 80 magneetjes beplakken. Ik laat Esmee zelf kiezen welke magneetjes ze wil gebruiken. En daarna vullen we de week in. Naast vijf dagen school, heeft zij iedere zaterdagmiddag balletles. Na het avondeten krijgt zij een uur schermtijd. Elke dag verplicht ik haar om in ieder geval een uurtje te lezen, gelukkig is dit een hobby van haar en hoef ik haar nooit te dwingen. Verder heeft ze wat andere symbolen uitgekozen om te spelen met vriendinnetjes, wanneer ze huiswerk moet maken, wanneer ze televisie mag kijken. Het makkelijke ervan is dat je symbolen ook kunt samenvoegen, bijvoorbeeld het symbool van mama en knutselen. Zo weten wij allebei dat het een meiden momentje is, en wij samen wat gaan knutselen.  Voor mij heb ik wat symbolen uitgekozen wanneer ik moet bloggen, foto’s maken etc. En voor papa is het belangrijkste symbool wanneer hij mag koken, en dat is 7 dagen in de week. Verder zijn er nog bijzondere activiteiten, zoals een tripje naar de dierentuin. Het symbool van de ster is een beloning waard, en dat symbool ziet Esmee natuurlijk graag terug op het planbord.

Gezinnig weekplanner

 

Tatiana's Blog | De weekplanner van

Maken jullie gebruik van een planner?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De weekplanner van "Gezinnig"

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *