Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

Zon is heerlijk, maar helaas ook schadelijk voor je huid. Daarom zou elke huidverzorgingsroutine moeten eindigen met het aanbrengen van een SPF. Het is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

De zon is en blijft de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Niet alleen tijdens de warmere maanden zorgt de zon voor schade aan de huid en vroegtijdige huidveroudering, maar ook zeker tijdens de wintermaanden. Wist je bijvoorbeeld dat UVA-straling door zowel glas als wolken heen schijnt?! Hoe je je het beste kunt beschermen tegen de zon met de producten van Decaar dat gaan we je allemaal vertellen.

Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

 

Zon en huidveroudering

 

Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

 

Zon bestaat uit UV-A straling en UV-B Straling. Hieronder het verschil tussen UV-A en UV-B.

UV-A; UVA-straling dringt door tot de lederhuid (tweede huidlaag). 95% van de zonstraling bestaat uit UVA en lange tijd werd gedacht dat deze straling minder schadelijk was dan UVB. Inmiddels is echter duidelijk dat UVA-straling diep in de huid doordringt, waar het schadelijke chemische reacties opstart die weer tot DNA-schade kunnen leiden. UV-A straling zorgt voor warmte en roodheid in de huid, maar dus ook voor huidveroudering en DNA schade kan later tot huidkanker leiden.

UV-B; UV-B Straling dringt dieper door tot de opperhuid (bovenste huidlaag). De positieve kant van UV-B straling is dat het zorgt voor de aanmaak van vitamine D en dat we er bruin van worden. Maar helaas zorgt dit type bij te veel blootstelling ook voor verbranding, DNA-schade en huidkanker.

Dus snel gezegd: UVB zorgt voor verbranding, UVA zorgt voor (vroegtijdige) huidveroudering.

 

Waarom moet je je huid beschermen?

Het is heel belangrijk om dagelijks de huid goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. En dan bedoelen we niet alleen in de zomer als je gaat zonnebaden. In de winter zit er ook UV- straling in de lucht. Als dat niet zo was dan zou het geheel donker ziijn. Er is in de iwnter alleen minder straling.
Om de voglende redenen is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon:

  • Zonbescherming voorkomt vroegtijdige huidveroudering in de vorm van rimpels en fijne lijntjes.
  • Een goede SPF blokkeert de schadelijke straling van de zon, zodat er geen huidaandoeningen kunnen ontstaan.
  • De zon breekt essentiële eiwitten in de huid af, zoals collageen en elastine. Deze twee eiwitten zorgen er echter wel voor dat de huid zo lang mogelijk stevig en egaal blijft, zonder rimpels. Meer collageen en elastine afbraak staat dus gelijk aan een huid die (zeer) snel verouderd.

 

Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

Décaar zonbescherming

Décaar heeft 4 producten die je tegen de schadelijk invloeden van de zon beschermen:

1. DÉCAAR OXYGEN CREAM SPF 30

DÉCAAR Oxygen Cream SPF 30 is een zeer beschermende crème met UV-filters die de huid hydrateert en energie geeft. De werkzame stof in deze crème, naast de SPF, is perfluorcarbon. Dit wonderstofje zorgt voor meer zuurstof in de huid, waardoor de huidfuncties verbeteren, de huid beter herstelt,  de huid beter is beschermd is en er gezonder en stralender uitziet.

2. DÉCAAR BB OXYGEN CREAM SPF 50

DÉCAAR BB Oxygen Cream SPF 50 is een getinte zonnebrandcrème die snel wordt geabsorbeerd, zonder enige vettigheid achter te laten. Er ontstaat een frisse, gladde en egale huid, zonder onzuiverheden. De teint van de crème past zich aan je huid aan en kleurt met de natuurlijke huidskleur mee. Sproeten, onzuiverheden en pigmentvlekken zijn minder zichtbaar.

3. DÉCAAR BRIGHTENING CREAM SPF 50

Bevat een stabiel systeem van UVB-, UVA-, IR- en VIS-beschermingsfilters. Het natuurlijke duizendknoop- extract is rijk aan resveratrol, dit is een krachtige antioxidant, die erg efficiënt is in het voorkomen van veroudering van de huid.

4. DÉCAAR DELICATE CREAM SPF 15

De formulering is samengesteld voor het behouden van een gezonde en jeugdige huid. Het biedt daarnaast bescherming tegen schadelijke UV-straling met factor 15. Deze hydrateerde verzorging voorde gevoelige huid kan je  iedere dag gebruiken. Het verzorgt de huid met Panthenol en Aloë Vera, die negatieve gevolgen van oxidatieve stress zoals roodheid, lijntjes en rimpels en een ruwe huid voelbaar en zichtbaar vermindert. De huid ziet er fris en gezond uit. Pro Vitamine B5 dringt tot diep in de huid door, waar het zorgt voor herstel en revitalisatie van de cellen.

Je vindt alle Décaar producten bij Viva Donna.

 

Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

Kende jij het verschil tussen UV-A en UV-B?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Décaar zonbescherming

    Klinkt erg interessant. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *