Klassieke solitaire

Sommige fashiontrends komen en gaan sneller dan je met je ogen kan knipperen. Diamanten zijn minder trendgevoelig. Toch zijn er elk jaar nieuwe én terugkerende trends op het gebied van diamanten sieraden. Wil jij er in 2021 weer stralend bijlopen? Ontdek dan de trends van de sprankelende stenen in het nieuwe jaar.

Tatiana's Blog | Diamanttrends 2021

Royal Coster Diamonds

Royal Coster entree

Hertontdekking van de klassiekers. Tijdloze klassiekers worden niet voor niets zo genoemd. De alom bekende ring met één diamant wordt ook wel een solitaire ring genoemd. Maar ook oorbellen die bestaan uit één enkele steen aan iedere zijde of een ketting met een enkele diamant noemen we een solitaire. De klassieke solitaire doet het al honderden jaren goed en vandaag de dag is het nog steeds een van de populairste juwelen.

losse settingen en diamanten (custom made)

Slijpvormen in solitaires. In deze solitaire juwelen zien we in 2021 een sterke voorkeur voor traditionele slijpvormen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende ronde diamant: de briljant. Maar ook oudere slijpvormen zoals de ‘cushion’ en de ‘emerald cut’ zijn populair volgend jaar. Daarnaast zijn vormen die (met name) de vingers langer doen lijken erg in trek. Denk hierbij aan de ‘marquise’ en de ‘ovalen’ slijpvorm.

Klassieke solitaire

Be like a diamond, precious and rare.

Ga voor kleur! In de trends van 2020 zagen we al dat sieraden met gekleurde edelstenen en diamanten in opkomst kwamen. In 2021 is dit nog meer het geval: hoe duidelijker de kleur, hoe hipper het juweel. Het fijne van gekleurde stenen is dat er voor ieder budget wat is. Gekleurde diamanten zijn het allermooist. Maar hier hangt ook een aardig prijskaartje aan. Edelstenen zoals saffieren, smaragden en robijnen zijn evengoed mooi, maar een stuk minder prijzig. Daarnaast zijn er nog halfedelstenen zoals de aquamarijn, de topaas en de amethist. Deze hebben evengoed een prachtige kleur én hebben een zacht(er) prijsje.

gele diamanten ring

Diamonds have an image of purity and light. They are given as a pledge of love and worn as a symbol of commitment.

Net even anders. Een andere trend die al een tijdje zijn opmars doet, is die van “net even anders”. Dit zijn evengoed klassiekers – zie ook punt 1 – maar wel met een beetje extra.

Emerald cuts ringen

Trilogy. Zo is er de “trilogy”. De trilogy is een (verlovings)ring met drie stenen. Dit kunnen drie diamanten zijn, maar ook drie edelstenen of een combinatie hiervan. De drie stenen staan voor het verleden, het heden en de toekomst samen.

Trilogy ring

Halo. Een ander populair ontwerp is de halo. De halo is een kleine ring van diamantjes om een grotere steen heen. We zien dit ontwerp vooral bij ringen, maar er zijn ook halo-oorbellen en halokettingen. Een groot voordeel van de halo is dat de diamant in het midden een stuk groter lijkt. Een halo is al langere tijd populair en ook in 2021 lijkt hier niet snel verandering in te komen.

Cushion cut ring with halo and split shank

Split shank. Bij ringen met een halo-setting zien we ook vaak de zogenoemde “split shank”. Hierbij is de band van de ring in tweeën gesplitst bij de aanhechting met de diamant. Dit geeft een ring net wat meer body waardoor deze luxueuzer lijkt.

split shank diamanten ring met groene ovalen olivijn (peridoot)

Life keeps throwing me stones. And I keep finding the diamonds.

Het mag wat kosten. De laatste en misschien wel opvallendste diamanttrend van 2021 is de prijs. Vanwege de coronamaatregelen zijn in 2020 veel bruiloften niet doorgegaan of in (zeer) afgeslankte vorm. Hetzelfde geldt voor andere gebeurtenissen zoals feesten, maar ook grote reizen worden vaak uitgesteld. De verwachting is dat dit ook in 2021 nog aanhoudt. Doordat veel aangelegenheden niet of in afgeslankte vorm doorgaan, blijft er vaak wat budget over. We zien dat mensen er dan vaak voor kiezen om wat extra aan zichzelf te besteden.

diamanten oorbellen met blauwe saffieren

Een duurder sieraad als alternatief voor een ervaring. Koppels die hun bruiloft niet meer groots kunnen vieren, kiezen vaker voor wat duurdere ringen. Dit zijn over het algemeen wat grotere en luxere ringen. In sommige gevallen wordt er ook gekozen voor een gepersonaliseerd ontwerp.  Een aanzoek op vakantie wordt lastiger, daarom is er meer budget voor de verlovingsring. In plaats van een stedentrip, worden diamanten oorbellen cadeau gegeven, etc. Diamanten sieraden lijken in 2021 het ultieme alternatief te zijn voor ervaringen waar anders het nodige budget in gaat zitten. En de diamanten sieraden die al op de planning stonden lijken groter en duurder uit te vallen dan vooraf gedacht.

diamanten oorbellen halo

Leer meer over diamanten en diamanttrends. Iedereen die geïnteresseerd is in diamanten of prachtige diamanten sieraden zoekt, kan terecht bij Royal Coster Diamonds. Royal Coster is de oudste diamantslijperij ter wereld en gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam. De diamantslijperij verzorgt betaalde én gratis rondleidingen door de mysterieuze wereld van diamanten. Hier leer je alles over de eigenschappen van diamanten en hoe je die sprankelende steen op waarde kunt schatten. Bovendien heeft Coster de grootste collectie diamanten van Europa en de mooiste sieraden voor ieder budget. Kijk voor meer informatie op www.costerdiamonds.com.

Tatiana's Blog | Diamanttrends 2021Draag jij diamanten om je vinger?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Diamanttrends 2021

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Diamanttrends 2021

    Wouw heel mooie, mooie trend, moet er misschien maar in mee gaan.

  2. Tatiana's Blog | Diamanttrends 2021

    Diamond Point bij de Bijenkorf heeft nu ook een Black Friday Sale!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *