Dierproefvrij TAG

by Tatiana
De keus van Mariëlle van Gekopmakeup.nl om volledig over te gaan op dierproefvrije make-up en beautyproducten bewonder ik enorm. Hier kan ik alleen maar respect voor hebben. Samen met een paar andere meiden is de Dierproefvrije Tag bedacht. Dezelfde dames dagen met hun Dierproefvrije Tag ander bloggers uit om te kijken hoe dierproefvrij zij zijn. Ik heb gelijk gezegd dat ik de uitdaging aan wilde gaan.
Door Mariëlle ben ik wel bewuster geworden, maar ik heb werkelijk geen flauw idee welke van de make-up en beautyproducten uit mijn stash dierproefvrij zijn. Interessant om te weten, ik ging snuffelen tussen mijn producten.

dieproefvrij tag

Dierproefvrij tag

Op Naoki.nl staat een aantal lijsten met dierproefvrije merken. Erg handig zo’n lijst. Nu de tag … …

PSX_20160728_085145

1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Hier kan ik al gelijk een goed product noemen. Ik gebruik niet heel veel gezichtsmake-up producten, zeker in de zomer niet. Naast foundation gebruik ik graag een blush. De Dr. Hauschka foundation die ik op dit moment gebruik is mijn favoriet, en past ook in het lijstje ‘ dierproefvrij’.

PSX_20160728_085807

2. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

Ik ben dol op het palette van Urban Decay | Naked Basics palette. Het is een mooi palette met matte kleuren oogschaduw. Deze staat ook in de lijst, maar wel met een ‘?’. Urban Decay is onderdeel van een bedrijf dat wel op dieren test of dat merken beheert die op dieren testen. Op dit moment zijn deze merken echter 100% dierproefvrij.

PSX_20160728_091758

3. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Het is niet een dagelijks gebeuren dat ik wat op mijn lippen smeer. Ik had verwacht dat ik MAC Cosmetics zou zeggen, maar nee. Favoriet is voor mij zeker weten Milani | Matte Moisture Lipstick | Matte Darling. Voilà, ook Milani staat op het lijstje.

Milani Lipstick7

4. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Hier hoef ik helemaal niet over na te denken, dat is by far en zonder twijfelen Utsukusy | Telomerasa’s lijn. Deze behoort ook tot de lijst, maar staat daar nog niet op vermeld.

PSX_20160728_091830

Telomerasas-Serum6-1024x715~2

5. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Dit is het eerste product in het rijtje dat niet geheel ‘dierproefvrij’ is. Ik vind Lush | “You Snap the Whip” | Body Butter een heerlijk product. Dit merk staat in het rijtje genoteerd met een ‘V’. De ‘V’ staat voor vegetarische producten. Maar naast Lush gebruik ik ook graag Balea | Douchegel.

Lush Snap The Wip Body Butter

6. Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Mijn favoriete parfum is en blijft Lanvin |  Éclat d’Arpège. Deze parfum is helaas niet dierproefvrij.

PSX_20160728_092009

7. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

Mijn favoriete nagellak merk is P2 Cosmetics, ik kan helaas niet zeggen of dit merk dierproefvrij is. Volgens mij niet, volgens mij hoort P2 thuis in het lijstje van veganistische producten. Maar er zijn ook dierproefvrije merken die ik ook volop gebruik, zoals Utsukusy, e.l.f. Cosmetics, P.S. Love, Hema, Essence. Dat zijn best veel dierproefvrije merken bij elkaar.

PSX_20160728_090013

8. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Heel eerlijk, nee. Nu nog niet in ieder geval. Ik heb nog té veel merken met producten die niet dierproefvrij zijn, zoals mijn favoriete parfum.

9. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

Ik denk dat ik merken als MAC en L’Oreal zou gaan missen. Maar vooral op nagellak gebied zou ik P2 (Veganistisch), Trend It Up (Veganistisch) heel erg missen.

Ben jij dierproefvrij?

Ik ben niet 100% bewust bezig om volledig dierproefvrij te zijn, maar bij het beantwoorden van de vragen is toch gebleken dat ik meer dierproefvrij ben en dierproefvrije producten bezit dan ik had gedacht. En dat geeft me wel een fijn gevoel. Voorlopig zal ik nog geen afscheid nemen van mijn niet-dierproefvrije stash, maar ik ga bij het aanschaffen van nieuwe producten wel bewuster opletten welke logo’s er op het product staan.

Afsluiting naam Modern

Hoe dierproefvrij ben jij?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

3 comments

hilde 16 augustus 2016 - 15:13

Wat leuk dat je de tag ook hebt ingevuld! Het lukt mij niet helemaal dierproefvrij te worden hoor. Ik blijf MAC mooi vinden en Loving Blends shampoo etc kan ik echt niet zonder. Maar al iets bewuster worden scheelt al een heleboel.

Reply
Yvonne 17 augustus 2016 - 20:29

IK ben wel bewuster geworden, maar ik laat mijn favoriete merken er niet voor liggen. Gelukkig leven we in een vrij land.

Reply
Brittany 19 augustus 2016 - 14:04

Ik probeer altijd mijn producten te kopen die niet op dieren getest zijn. Helaas ontkom je er soms gewoon niet aan.

Reply