DIY Nail Art | Burned Paper

by Tatiana
Vandaag heb ik een nieuwe nail art voor jullie, verbrand papier. Dit is denk ik wel 1 van de leukste nail arts om te doen, tot nu toe (ik ben nog maar net begonnen). Ik heb er ook veel leuke reacties op gehad en vond het jammer om het weer van mijn nagels af te halen.

Wat heb je allemaal nodig:
  1. Base coat (een witte of licht nude kleur)
  2. Top coat (transparant)
  3. Bruin en zwarte lak (voor de brandvlekken)
  4. Alcohol in een dopje (om het papier in te weken)
  5. Krantenknipsels
  6. Pincet
  7. Oogschaduwkwastje (voor het sponzen van de brandvlekken)
  8. Watje en wattenstaafje (verwijderen van overtollig nagellak)
  9. Remover (niet afgebeeld)
Stap 1.
We voorzien de nagels eerst van een base coat. Dit kan een witte of een lichte nude kleur zijn. Dit is de kleur van het papier. Wil je het wat ouder laten lijken dan raad ik je aan om geen wit te kiezen.
Stap 2.
We doen een dopje vol alcohol waarin we de krantenknipsels kunnen weken. Hierdoor laat de tekst van het papier af op de nagel.

Stap 3.
Het inweken hoeft niet heel lang te duren, tussen de 5 en 10 seconden. Haal het ingeweekte knipsel uit het dopje alcohol met een pincet en plaats het op de nagel. Druk dit vervolgens goed aan zonder het papier te verschuiven.
Stap 4.
Als je dit bij alle nagels hebt gedaan breng je een transparante top coat aan waardoor je de tekst een beschermlaag geeft.
Stap 5.
Nu gaan we aan de slag met de brandvlekken. Hiervoor gebruiken we een zwarte en een bruine lak. Op de plek waar je een brandplek wilt begin je met het oogschaduwkwastje te sponzen met de bruine kleur. Daarna ga je met zwart sponzen. De bruine kleur is de buitenkant van de brandplek.
Stap 6.
Nu gaan we de vingers schoonmaken. Je ziet al wat het moet worden, alleen het is nog niet helemaal klaar, dat gaan we nu doen. We pakken een wattenstaafje en dopen die in de remover. Op de plaatsen van de brandplekken gaan we nu delen nagellak verwijderen om het nog echter te laten lijken.
Stap 7.
Als laatste brengen we nog een top coat aan en tadaa, nog nooit zijn brandplekken zo mooi geweest.
Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze DIY nail art.
Wat is jullie favoriete nail art? Gaan jullie deze nail art daar aan toevoegen? Tag me (tqvh79) op Instagram als jullie deze nail art ook hebben gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

1 comment

Lavinia 29 september 2014 - 06:07

Woooww hele leuke tutorial en prachtige foto’s. Mooie nagels.

Reply