Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners
Zelf ben ik nog maar net begonnen met de kunst die Water Marble heet. Nou ja, eigenlijk heb ik al een hele geschiedenis met Water Marble, maar dat laat ik liever achter me. Toen ik op YouTube filmpjes zag met tutorials van Water Marble, dacht ik alleen maar: Wowwwwww dat wil ik ook kunnen. Stiekem dacht ik ook: Oh dat ziet er niet heel moeilijk uit!

Ik heb het keer op keer geprobeerd en het lukte mij niet. Maar waar lag het toch aan. Was het de nagellak, was het de temperatuur van het water? Het is niet makkelijk, daar was ik al achter. Het is even de techniek die je moet weten, en als je dat eenmaal hebt dan kan je talloze mooie designs maken. 
Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners

Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners
Wat heb je nodig? 

  • Plakband
  • Sateprikker (hier maak je een patroon mee in het water)
  • Glas (dit glas kan je niet meer gebruiken om uit te drinken)
  • Wattenstaafje (om het overtollige nagellak uit het glas te verwijderen)
  • Nagellakjes naar keuze
  • Kwastje om na afloop de manicure te corrigeren
  • Nagellak remover  

STAP 1.
Je begint als volgt. Als basis lak je je nagels in een lichte dekkende kleur, voor de ondergrond. Daarna plak je je nagels nauwkeurig af met plakband. Dit doe je omdat het echt een kliederboel wordt in het glas. Een tip die ik ook wel eens heb gehoord is om de plakband te vervangen door iets vettigs als vaseline/lippenbalsem of een peel-off nagellak.

                         Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginnersTatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners 

STAP 2.
Zet al de lakjes die je wilt gebruiken op volgorde dat je ze wilt gebruiken en draai de doppen los. Dit werkt lekker snel. Laat per kleur een druppeltje lak in je bakje vallen, en elk druppeltje binnen de vorige. Doe dit vlak boven het water (anders valt de druppel te hard in het water en schiet als een bolletje naar de bodem). Als je alle kleuren hebt gehad begin je weer bij nummer 1 etc. etc. Herhaald dit zo vaak je wilt.

Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners

STAP 3.
Als alle kleuren in het bekertje zwemmen neem je je tandenstoker en maak je een patroon. Gebruik niet de buitenste rand, omdat deze waarschijnlijk al wat hard is geworden. 
Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginnersTatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners

STAP 4.
Wacht niet te lang met je vinger in het glas te plaatsen. En let erop dat je je vinger schuin op het water plaatst, dit om luchtbubbels te voorkomen.
Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners
STAP 5.
Verwijder met een wattenstaafje de nagellak op het wateroppervlak en trek voorzichtig je vinger eruit. Wat je nu hoogst waarschijnlijk ziet is een enorme ravage. Dat hoort erbij!

STAP 6.
Verwijder nu de plakband op je vingers en de overtollige nagellak met een kwastje en wat remover. Als het goed is hou je er nu een waanzinnige nail art aan over. Denk eraan: Practice makes Perfect!!!

Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginnersTatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners
Ik geef heel eerlijk toe dat ik Water Marble eerst uit de weg ging. Ik vond het moeilijk en kreeg nooit het effect dat ik wilde. Ik trok mijn vinger uit het glas, en de bloem die ik verwachte was een lelijk eendje geworden, meer nog een gesmolten lelijk badeendje. Verschrikkelijk! Maar als je het onder de knie krijgt is het echt zo leuk en echt een traktatie.
 
Heb jij al eens een Water Marble nail art gemaakt? Wat zijn jouw ervaringen met Water Marble? Hebben jullie nog handige tips?
Tatiana's Blog | DIY Nail Art | Water marble voor beginners

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *