Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

Oliebadje

Vandaag doe ik iets wat ik absoluut veel te weinig doe. En waarschijnlijk zijn er nog veel meer vrouwen/meiden die dit veel te weinig doen. Ik ga vandaag mijn handen en nagels verwennen met een DIY oliehandbadje.

Ik begin de verwennerij met een manicure. Hoe doe ik dit?

 • Ik verwijder eerst mijn nagellak (met nagellakremover zonder aceton)
 • Daarna duw ik met een bokkepootje mijn nagelriemen achteruit.
 • Vervolgens vijl ik mijn nagels (in 1 richting)
 • Ik kies ervoor om een laag nagellak (nail strengthener) aan te brengen voordat ik een badje neem, omdat de nagel daarna een vettig laagje heeft, waardoor de nagellak niet goed blijft zitten.

Nu maak ik alles klaar voor mijn badje. Omdat ik in een klein dorpje woon, met een plaatselijke supermarkt, die niet altijd alles op voorraad heeft, moet ik me beperken tot de citroensap en kan ik geen verse citroen gebruiken om uit te knijpen. Het volgende heb je nodig voor een olie handbadje:

CitroenOlieWarm Water

Een bakje met warm water, waar in ieder geval 1 hand in past. Je kan ook een grote bak gebruiken waar je gelijktijdig beide handen in kan doen. Op die manier kan je wel gemakkelijk met de ene hand de andere masseren (vooral de nagelriemen).  Je kan zelf bepalen hoe warm je het water doet. Daarnaast hebben we olie nodig, ik heb een flinke hoeveelheid gebruikt (ongeveer 3 eetlepels). Als laatste de citroen. Nu ben je klaar om je handen even lekker rust te geven. Neem hiervoor rustig de tijd!

 • Dep na het badje je handen droog met een (hand)doek en breng zo nodig handcreme aan.

Waarom moeten we onze nagels zo goed verzorgen? Het antwoord daarop is, het hydrateren van je nagels. Iets wat zeker bij onze daily routine zou moeten horen is het aanbrengen van nagelriemolie. Dit geeft namelijk hydratatie en bescherming. Heb jij gevoelige nagelriemen die makkelijk scheuren en waar duidelijk kloofjes zichtbaar zijn, dan kan ik je zeker aanraden om vaker je handen en of nagels te verzorgen. Ik heb ook zeker, en dan met name in de winter, last van droge handen. Vooral bij de nagelriemen zie je bij mij al snel als ik het niet goed verzorg. Ook heb ik al hele broze nagels, die sowieso al de nodige zorg verdienen.

Mijn handen en nagels zagen er een stuk gezonder uit na het oliehandbadje.

Oliebadje voor en na

Afsluiting BLOG

 

 

Wat doen jullie aan verzorging voor de handen/nagels?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

  Wat leuk om te zien hoe jouw verzorgings-routine is voor je handen en nagels. Ik doe altijd mijn handen in een lauw badje met amandelolie.

 2. Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

  Ik doe dit nooit eigenlijk! Wel een goed idee.

 3. Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

  Je hebt wel helemaal gelijk, ik doe dit soort dingen inderdaad veel te weinig denk ik, zelf gebruik ik alleen een milde handcreme, meer niet!

 4. Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

  Ik maak ook geregeld een badje van pure olijfolie met hand/nagelcreme erin en dan even opwarmen en heerlijk met mn handen erin! Goed insmeren en in laten trekken! Echt mijn favoriet! 😉

 5. Tatiana's Blog | DIY | Olie handbadje

  Hoi ik kocht altijd een nagelbadje maar veel beter is om het zelf te maken. Ik lak op twee vaste dagen in de week mijn nagels met een whitner nagelverharder en een lak voor 8 care in 1 lak. Werkt heel goed. Daarnaast smeer ik mijn handen een paar keer per dag in met handcreme. Mijn nagels zijn heel mooi en verzorg ze goed. Ze zijn een soort visiteplaatje. Vind ik altijd. Vandaag ga ik weer beginnen met een nagelbadje bedankt voor je tip. Ook een goede tip is nog een beetje tandpasta toe te voegen niet te veel en wel goed oplossen. Dat maakt de nagels ook witter. En een beetje olijfolie toevoegen. Dat maakt de handen lekker zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *