DIY TOP Model Adventskalender

by Tatiana

De voorpret van het aftellen naar Kerst toe is een feestje. En wat het aftellen nog leuker maakt is een Adventskalender. En om er zelf één te maken is natuurlijk nog leuker en specialer. Ik vind de decembermaand echt zo leuk, en in deze maand ben ik ook altijd heel druk in mijn hoofd. Ik moet voorbereiden, en ik moet bezig zijn. Dit keer heb ik samen met Esmee een Adventskalender gemaakt van TOP Models.

SASS

TOP Models Adventskalender

… aftellen is nog nooit zo leuk geweest

Ik wilde voor Esmee dit jaar een Adventskalender kopen. Dat doen we eigenlijk ieder jaar. Meestal kiest ze voor een kalender gevuld met chocola. Dit jaar hebben we het anders gedaan. Elke maand mag Esmee naar de plaatselijke supermarkt om zelf het maandblad TOP Models te kopen. Zij is helemaal weg van dit magazine, de producten en de leuke apps. Toevallig stond er in het november nummer een DIY Adventskalender. In het magazine zaten diverse knutsel spulletjes om de Adventskalender te kunnen maken. Het enige wat je zelf nog nodig had, waren lege wc rollen en papier. Esmee is nog nooit zo vaak naar de wc geweest, continu moest ze even checken of er al weer een lege rol was om te gebruiken. Toen we alle rollen hadden verzameld, kon het knutselen beginnen. En ik raakte er steeds dieper in. Eerst deden we het gewoon zoals omschreven stond in het boekje. Maar ik bedacht er steeds wat dingetjes bij. Om de Adventskalender nog mooier te maken.

Dan moet er natuurlijk ook nog iets in

Ik heb vooraf met Esmee afgesproken dat het vullen van de adventskalender niet duur hoeft te zijn, het moet natuurlijk ook in een wc rol passen. Dus geen grote cadeaus. En het gaat erom dat we samen kunnen uitkijken en aftellen naar Kerst. Ik wissel het af met kleine cadeautjes, een paar vakjes met iets lekkers erin. Op 5 december heb ik het vakje gevuld met wat pepernoten. Elke zaterdag een lief briefje. En om het leuk en lekker te maken heb ik er ook een zelf gemaakte dinerbon in gedaan voor 1x een Happy Meal bij de McDonalds. En zo kun je het zo leuk maken als je zelf wil, zonder er heel veel aan uit te geven.

Dit is het resultaat geworden

En uiteindelijk is dit het resultaat geworden. Esmee is er heel blij mee en vind de kalender prachtig. Natuurlijk is het aftellen zo heel leuk geworden en heeft ze er ontzettend veel plezier in. Iedere dag openen we samen een vakje.

 

 

 

Heb jij al eens een Adventskalender gemaakt?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

4 comments

Kelly 7 december 2018 - 10:34

Wat onwijs leuk! Leuk ook dat jullie hem echt samen hebben gemaakt, dat maakt het extra speciaal!

Reply
Natascha - BeautyOpinie 7 december 2018 - 20:14

Wat is dit een leuk idee zeg! Kan me voorstellen dat de kleine dame dit ook heel tof vond 🙂

Reply
Tania 7 december 2018 - 20:29

Oh zo leuk gedaan. Kan me voorstellen dat Esmee deze leuk vind. Echt iets voor meiden

Reply
Tiny 12 december 2018 - 19:35

Wat leuk dat je samen met Esmee een adventhuisje hebt gemaakt
Voor esmee heerlijk zo samen knutselen met mama
Ik vind het heel mooi is geworden

Reply