De laatste tag die ik invulde was de “Ik als blogger tag!“, hierin was bijvoorbeeld te lezen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Vandaag vul ik de Domestic Goddess Tag in, iets minder blog gerelateerd, maar wel heel leuk. Kijk je mee!

In deze tag draait alles om het huishouden. Iets waar we ons allemaal dagelijks mee bezig houden. Deze tag is bedacht door Manon en Bibian, en ik heb de tag overgenomen van 2WMNHoe ziet het huishouden bij mij eruit? Benieuwd, lees mee! En je weet wie bij ons de ramen wast, wie de schoonmaak doet, wie er kookt, en nog veel meer!

DE WAS

Tatiana's Blog | Domestic Goddess Tag

Droger / aan de waslijn

Allebei! Wat dat betreft ben ik wel een luxe paardje. Als ik iets snel weer aan wil trekken, dan kan ik het zo in de droger gooien. Maar zomers vind ik het ook heerlijk om het buiten aan de droogmolen te hangen. Maar ook in de zomer staat mijn droger niet stil. Ik woon op het platteland, en daar ruikt de zomerse buitenlucht echt niet altijd naar lavendel en pioenrozen. Was dat maar waar! Nee, vaak ruiken we ook de andere kant van het buitenleven: mest. Niet echt charmant als je kleding schoon gewassen is, maar ruikt naar een kudde koeien die aan de dunne is.

Sorteren / alles bij elkaar

Ik sorteer alle was, ik heb witte was, donkere / gekleurde was, beddengoed en handdoeken. En een kleine uitzondering van was dat ik met de hand doe. Mijn wasmachine heeft een heel scala aan programma’s waar ik heel erg blij mee ben. Als ik een keer ben vergeten dat iets in de was ligt en ik wil het aan, dan kan ik een kort programma voor de snelle was instellen. Maar ook voor witte was is er een apart programma, en ga zo maar door.

Een soort wasmiddel / verschillende soorten wasmiddel

Ik was mijn witte en gekleurde was met hetzelfde wasmiddel. Ik ben daarin niet zo kieskeurig dat ik voor mijn witte, gekleurde en zwarte was allemaal verschillende wasmiddelen heb. Ik ben ook niet merk gebonden wat dat betreft, maar als het op wasmiddel aankomt heb ik altijd Persil Super Sensitive, en wasverzachter Robijn.

Een wasdag / elke dag een wasje

Ik doe de was wanneer ik dat wil, maar minimaal 1x per week. Vooral als het gaat om de kleding van mijn dochtertje, dan is de wasmand snel vol. Elke dag schone kleren aan, want een vrolijke meid van 5 jaar, die sneller en vaker stuitert dan de gemiddelde stuiterbal ( ja echt, zoveel energie heeft zij ) die houdt het echt niet altijd schoon. Maar ik wil ook gewoon dat ze elke dag andere kleding draagt, en vies of niet, wat gedragen is belandt in de wasmand.

Kleding strijken ja / nee

Weinig, echt heel weinig. Alleen als het nodig is. En niet eens omdat ik het een vreselijke klus vind, maar ik vind het bij de meeste kleding gewoon overbodig.

KOKEN

Tatiana's Blog | Domestic Goddess Tag

Makkelijk / culinair

Koken, dat doet mijn man! Heerlijk he! Wat er gekookt wordt is heel divers. Van ovenschotel tot sushi. Maar soms ook heel makkelijk, een heerlijke broodmaaltijd. Eten is hier nogal een strijd, en daar wordt het eten ook vaak op aangepast. Dat is erg jammer als je van nature een echte Bourgondiër bent die echt van eten kan genieten. Maar zo diep gaan we er nu niet in op.

Weekboodschappen / meerdere keren per week

Boodschappen doen we eigenlijk altijd samen. En 1x per week doen we een grote boodschap waarbij we zoveel mogelijk in huis halen. Wat we dan toch vergeten zijn halen we alsnog in huis met een dagelijks boodschapje.

Vaak hetzelfde per week / veel nieuwe dingen proberen

Vaak houden we ons vast aan een soort van eet patroon. Mijn man en ik houden van divers en proberen graag nieuwe dingen uit. Ons dochtertje daarentegen is heel kieskeurig, lust niet veel en eet het liefst elke dag hetzelfde. Daardoor veranderd het kook patroon in de keuken ook wel een beetje, omdat we ons dochtertje toch graag mee willen laten eten met de pot. En tegen iemand die het liefst worteltjes eet zeg je niet zo makkelijk, hier heb je groene asperges.

Eten bewaren / weggooien

Wij gooien weinig eten weg, hier wordt gekookt in kleine hoeveelheden. Soms blijft er een restje over. Afhankelijk van wat dit is wordt dit de volgende dag opnieuw gegeten. Ik vind het zonde om eten weg te gooien, en als mijn dochtertje graag nog een keer hetzelfde wil eten, dan kan dat af en toe op deze manier.

Aan tafel eten / op de bank eten

Altijd aan tafel. Ik ben dat van huis uit ook gewend, maar ik vind het persoonlijk ook een stukje opvoeding dat ik mijn dochtertje wil meegeven. Zoals ik al eerder zei is eten bij ons echt een issue, en aan tafel heb ik het beste overzicht in wat mijn dochtertje doet en waar ze zich mee bezig houdt. Als ik haar voor de tv zou zetten met een bordje eten, dan is het bordje een uur later nog net zo vol. In het weekend maak ik tijdens de lunch vaak een uitzondering. Dan smeer ik lekkere broodjes, en neem ik die en wat drinken mee naar de slaapkamer van mijn dochtertje, en dan gaan we daar gezellig samen picknicken.

POETSEN

Tatiana's Blog | Domestic Goddess Tag

Stofzuiger / swiffer

Stofzuigen, want dat vind ik enorm leuk om te doen. Het blijft me verbazen hoe alles zo mooi verdwijnt in zo’n apparaat. Naast het stofzuigen wordt er hier ook wekelijks de dweil gepakt. Dat doet mijn man altijd, dat vind hij leuk om te doen. Maar van de stofzuiger moet hij afblijven, dat is mijn terrein.

Kant-en-klare natte doekjes / zelf sopje maken

Ik maak gebruik van beide. Ik vind doekjes ontzettend handig om er zo even snel bij te pakken voor de kleine dingetjes. Maar anders maak ik een heerlijk sopje.

Zelf ramen lappen / door de glazenwasser

Om onze ramen te wassen moet je gevaarlijk op een ladder gaan staan, hier mag ik mij niet aan wagen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar krijg het dan wel te horen. Nee, het ramen wassen moet ik aan mijn man overlaten. Hij wil niet anders. En hij is zo lief, dat als hij eenmaal buiten bezig is ook de ramen aan de binnenkant wast.

Iedere ochtend je bed opmaken / laten voor wat het is

Opmaken, altijd no mather what. Wat dat betreft ben ik een prinses op de erwt. Ik slaap niet op kreukeltjes en hobbeltjes. Een strak en schoon bed ligt het aller lekkerste.

Met de hand afwassen / vaatwasser

Met de hand. Wij hadden altijd een vaatwasser, maar jaren terug tijdens de verbouwing van onze keuken hebben we er bewust voor gekozen om niet weer een vaatwasser te plaatsen. Ik vind het vaak ook net zo snel en handig om met de hand af te wassen. Anders plaats je alles in de vaatwasser tot hij vol is, en dat duurt bij ons best lang. Ik was 3x per dag af ’s ochtends na het ontbijt, ’s middags na de lunch en ’s avonds na het avondeten, met een vaatwasser is het vaak alleen ’s avonds.

Opgeruimd huis / rommelig huis

Opgeruimd, alles heeft hier zijn of haar eigen plekje. Natuurlijk ligt er her en der wel wat speelgoed, en dat mag ook best. Maar aan het eind van de dag als Esmee lekker in bed ligt wordt het speelgoed netjes opgeruimd, om de dag daarop weer zorgeloos mee te kunnen spelen.

Wie doet het huishouden jij / partner

Als ik zo na ga doen wij best veel samen. Het scheelt ook wel dat wij beiden thuis zijn. Maar voor een man vind ik het best knap wat die van mij allemaal doet, en zonder daar ook moeilijk over te doen. We hebben beide onze dingetjes die we hier in huis doen, maar geen vaste taken. Zo kook ik af en toe ook nog wel eens en pakt hij (rook komt me uit de oren als ik het zie) de stofzuiger ook wel eens. Naast het huishouden doen wij sowieso best veel dingen samen, die in een normaal huishouden niet altijd vanzelfsprekend zijn. Zo heeft ons huis nog nooit een aannemer gezien en zijn alle klusjes die hier in huis zijn gedaan, gedaan door ons. Van het verbouwen van de badkamer en keuken, tot het slopen van de muren, we doen het allemaal samen.

Wil je de tag ook overnemen, doe dat gerust en vergeet niet om de bedenkers Manon en Bibian te vermelden. Als je de tag bij mij overneemt zou ik het leuk vinden als je mij ook noemt, en in de comments hieronder laat weten dat je de tag hebt overgenomen. Ik neem dan zeker even een kijkje.

LET OP! OM 12.00 UUR KOMT ER NOG EEN GASTARTIKEL VOOR KIMTERSTEGE ONLINE!!!

afsluiting-tatiana

Zijn jullie huishoudelijke taken verdeeld?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Tatiana's Blog | Domestic Goddess Tag

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Domestic Goddess Tag

    haha wat een mega leuke tag zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *