Een haarstijl die bij mij past!

by Tatiana

Ik heb door de jaren heen wel verschillende haarstijlen gehad, maar de laatste jaren ging ik weinig naar de kapper. En als ik al een bezoekje aan de kapper bracht werd het beperkt tot het knippen van de puntjes. Maar de laatste tijd begint het lange haar mij steeds vaker te vervelen, en denk ik dat ik toe ben aan iets nieuws, iets korters. Maar iedereen om mij heen roept dat ik het niet moet doen, en eeuwig spijt zal hebben. En zelfs dat het op mijn leeftijd nooit meer zo snel zal groeien. Mijn haar wordt alleen nog maar gezien als lang, en niet als mooi. Ze kijken niet naar de kleur, of het gezond is, alleen de lengte valt nog op.

PSX_20160608_090753

Maar wat wil ik dan? De bekende Bob haarstijl vind ik voor mij net iets te extreem, maar als mijn haar er af gaat wil ik dit graag doneren, dus een mooie lange lengte zou dan mooi zijn. Dus gaat mijn gedachte uit naar een Lob haarstijl, dat is een lange bob. Zijn jullie wel eens drastisch van haarstijl veranderd? Zo ja hebben jullie daar spijt van gehad?

Op internet heb ik gezocht naar haarstijlen die voor mij het overwegen waard zijn. Alleen om de stap te zetten is wel moeilijk. Sommige zullen denken “Stel je niet zo aan, zet de schaar erin!”, maar voor mij is mijn haar een deel van mij. En toch twijfel ik. Waarom dan, denken jullie nou vast he! Dat zal ik jullie ook vertellen. Er zitten namelijk ook best wat nadelen aan lang haar. Ik zal ze opsommen voor jullie, en ik zal daarna ook de voordelen opsommen. Misschien kan ik uit het resultaat mijn conclusie wel trekken en een besluit nemen.

 • Ik heb veel shampoo en conditioner nodig om mijn haar te wassen. Als ik mijn haar zelf kleur, zeker 3 pakjes nodig.
 • Mijn lang en dik haar droogt ontzettend langzaam, föhnen is dus een vereiste.
 • Mijn haar is zwaar, waardoor het zijn volume bovenop verliest.
 • Gemak dient de mens, voor lang haar is een knotje echt gemak, maar omdat mijn haar zwaar is zorgt dit wel eens voor hoofdpijn.
 • Het kost tijd om het te stijlen. Krullen staan zo mooi in mijn lange haar, maar zakken snel uit. Eerlijk gezegd neem ik niet eens meer de moeite.
 • Mijn haar is niet alleen dik en lang, maar ook nog eens donkerbruin (bijna tegen zwart aan). En dus heel erg warm in de zomer. Daarom draag ik het in de zomer bijna nooit los.
 • Het blijft overal in vastzitten, ritsen, schroefjes van stoelen of liften o.i.d. en als het waait moet ik oppassen als ik de autodeur dicht doe dat mijn haar er niet tussen waait.
 • Mijn haar is altijd heel erg pluizig, vaak aan het einde van de dag heb ik een vogelnestje in mijn nek liggen.
 • Mijn haar hangt bijna in de wc, niet echt hygiënisch.
 • Ongemak bij slapen.
 • Overal in huis rondslingerende haren.
 • Kinderen zien het als touw, waar ze lekker aan kunnen trekken.

Zijn er nog wel voordelen, als er zoveel nadelen te verzinnen zijn? Pfff, laten we kijken!

 • Lang haar is veelzijdig. Je kan eindeloos variëren met verschillende stijlen. Bijvoorbeeld krullen, vlechten, knot een staart.
 • In de winter kan ik mijn haar als sjaal gebruiken, of zomers als ik last heb van de airco.
 • Als je een badhairday hebt kan je je haar makkelijk in een paardenstaart of knot doen. Bij mij is dit haast dagelijkse routine geworden, of het dan nog een voordeel is?!

Haarstijl ideeen

Zoals ik al zei is een gewone bob voor mij te radicaal. Wat mij leuk, maar nog steeds eng lijkt is een ‘A-Line Layered Easy Lob Haircut’. Dit zorgt voor een beetje extra “ooohhhh”, en de lagen in de rug geven een interessante blik en meer volume. Wat vinden jullie van deze stijl?

[wpdevart_poll id=”1″ theme=”1″]

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

15 comments

Manon 8 juni 2016 - 07:31

Model 3 & 5 vind ik heel erg mooi!

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 8 juni 2016 - 13:29

Dank je wel voor je mening!

Reply
Ilona 8 juni 2016 - 07:34

Yep, op mijn 18e van haar wat op mijn kont viel naar een schuine bob met opgeschoren nek. De eerste keer dat ik mijn korte haar waste kreeg ik de shampoo er bijna niet uit! Ik was zo gewend aan een hand vol shampoo gebruiken, het was even wennen. In meerdere opzichten, want als ik langs een ruit liep realiseerde ik weer even dat ik mijn haar kwijt was. Ik zou je aanraden om in het begin je haar in ieder geval aan de voorkant over je schouders te laten vallen, het is zo gek om je haar niet meer te kunnen zien als je lange lokken gewend bent. Ze zeggen wel eens dat je het nooit meer laat groeien als je het afknipt. Ten dele waar. Ik heb het in de afgelopen 20 jaar afwisselend lang en kort gehad. Nooit meer tot mijn kont, maar wel nog tot halverwege mijn rug.

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 8 juni 2016 - 13:32

Fijn, iemand die spreekt uit ervaring! Hihi daar zal ik dan ook aan moeten wennen, om shampoo te halveren. Ohhhh ik vind het zo eng he!

Reply
Tiny 8 juni 2016 - 07:56

Het is inderdaad zo , dat ze zeggen van wat heb jij lang haar
Ik wil even heel kort reageren
Ze zeggen bij twijfel niet oversteken !
En dat het haar een deel van jou is , ja dat begrijp ik ,maar dan doe je wel weer iemand anders er een groot plezier mee (doneren een ander leven voor iemand anders )
Dus doe je het niet voor niets,het is voor een goed doel
Spijt hoef je dan nooit te krijgen en ik zal heel trots op je zijn
dus niet meer twijfelen denk er goed over na ,ik geef je een klein zetje in die richting voor model nummer 3 succes ❤️
Succes ❤️

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 8 juni 2016 - 13:33

Ik probeer mezelf ook van alles te vertellen om het voor mij makkelijk te maken, maar de knoop doorhakken blijft eng.

Reply
Lavinia 8 juni 2016 - 08:44

De laatste 4 modellen vind ik erg mooi. Zal je ook super staan. Mijn haar valt nu op de schouder en 2 jaar terug zat te aan 1 kant tot mijn oor zo kort…..dus groeien kan t zeker nog wel maar niet tot de babse. Xxx

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 8 juni 2016 - 13:34

Misschien toch maar doen dan?

Reply
Tiny 8 juni 2016 - 15:37

Ik zeg ja
Maar als jij blijft twijfelen
Laat het nog even op zijn beloop
Er komt een moment dat je de knoop door hakt
En weet wat je wil
Laat je niet beïnvloeden door ons

Reply
Fokko Veenstra 8 juni 2016 - 18:06

Ik vind persoonlijk model 4 het mooist en daar heb ik voor gekozen, maar ik ben van mening dat je zelf moet kiezen wat je zelf wilt en wat je zelf mooi vind. Lang,kort of helemaal niet knippen.
Van je blijven houden doe ik sowieso wel al kom je als Eva Simons thuis hihi.
ik wens je in ieder geval sterkte met deze strijd, en hoop dat je er voor de vakantie over uit bent schat, ik weet niet hoe de kappers in Tsjechie zijn 😉
Xxx love u

Reply
Mariëlle 8 juni 2016 - 18:09

Lang haar is geweldig, ik ben er zelf ook dol op! Ik heb gestemd om nummer 6, dat zou ik zelf ook zo doen!

Reply
Babs 8 juni 2016 - 20:22

Dat is moeilijk inderdaad… nooit beseft dat het warm is, dat je overal in blijft haken en dergelijke. Ik had redelijk lang haar, maar krullen zakten bij mij ook uit.
Een tijdje geleden heb ik het een stuk korter laten knippen, ook omdat het pierig dood was… Het is een stuk makkelijker aan de ene kant, maar ik wil het nu weer laten groeien.
Bij mij stopt het op een bepaald moment, zo lang heb ik het nooit gekregen.
succes, ik ben reuze benieuwd, ik denk dat het je super zal staan!

Reply
Cindy 20 juni 2016 - 09:26

Het is er inmiddels al af bij je maar ik vind dat je prachtig haar hebt. Een dikke volle bos is echt een sieraad. Ik weet hoe het is want ik kreeg er genoeg van met haar tot mijn knieen. Mijn moeder waste mijn haar en je kan er minder mee dan gedacht omdat het ook zwaar wordt. Toen ik het na de oveelste keer in de wc pot hig heb ik het eraf gehaald. Ik heb nog elke dag spijt maar ik hoop dat jij helemaal happy bent met je keuze.

Reply
Petra 20 juni 2016 - 11:55

Je hebt wel heel lang mooi haar! Ik zou het in de eerste instantie lang laten, tenzij je zeker weet dat je korter wilt.

Als je korter wilt zou ik voor model 4 gaan. Misschien de achterkant nog iets korter. Wel een heel gaaf mooi kapsel!

Reply
Jan 20 juni 2016 - 12:00

ik zou voor een schuine Bob gaan. Eventueel met een licht opgeschoren achterkant.

Reply