Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Op het moment dat ik dit schrijf en naar buiten kijk, zie ik een blauwe lucht met wat mooie schapenwolkjes. En de zon schijnt door de ramen naar binnen. Midden op het gras danst de bamboe vrolijk heen en weer door de wind. Het is gewoon weer heerlijk genieten van deze mooie nazomer. Misschien heb je geen tuin, maar een balkon, of een binnenplaatsje, ook dan kan jij heerlijk genieten van het buitenleven alsof je een tuin hebt.

SASS

Het balkon als tuin

Een tuin hoeft geen tuin te zijn. Ik ben begonnen met een balkon. Toen kreeg ik een binnenplaatsje. Daarna een klein tuintje, praktisch gedeeld met de buren. En nu kan ik elke dag genieten in een beste grote tuin, en ik vind het heerlijk. Maar zelfs van het kleinste plekje kan je een tuintje creëren. In dit artikel hoop ik je met wat tips en ideeën op weg te helpen om van jouw balkon een mooi plekje te maken. Een plekje waar je kunt genieten van het buitenleven.

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Bron: Pinterest || LoveMeSoNaturally

Inspiratie.Open Social Media en je komt allemaal mooie plaatjes tegen van tuinen en balkons. Het ene balkon is de andere niet, je hebt ze groot en je hebt ze klein. Voordat je met jouw balkon aan de slag gaat is het wel fijn om vooraf even te bekijken en te bepalen wat je precies wilt. Heb je een heel klein balkon, dan kan je kiezen voor een klein bistro setje en hou je ook nog wat plek over voor wat planten en accessoires. Je moet het ook niet te vol maken. Heb je een wat groter balkon, dan kan je iets meer spelen met de ruimte en een wat grotere dingen plaatsen. Op internet is echt genoeg te vinden om ideeën op te doen die perfect bij jouw plekje passen, van knus en romantisch tot strak en robuust.

SASS

Tuinset. Op een balkon passen niet alle meubels, maar ook een balkon tuinset kan er leuk zijn. Op een klein balkon is het erg leuk om een bistro setje neer te zetten. Het is wat beperkt maar je creëert zo toch een heerlijk plekje om te zitten. En met de juiste ingrediënten op tafel waan je je direct op een terrasje in Frankrijk. Als je nog een beetje ruimte over hebt is het ook leuk om er een bankje bij te zetten. En heb je een wat groter balkon, dan is een wat grotere set van hout erg leuk. Een hangstoel of hangmat kan ook erg leuk zijn voor op een balkon.

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Bron: Pinterest || food52.com

Groen.Groot of klein, het is altijd mooi om te spelen met groen! Dat is tenslotte toch wel wat je balkon een tuin maakt. Heb je een klein bistro zitje, dan zou je daarachter een mooie grote palm kunnen plaatsen. Het geeft wat extra dimensie en je balkon oogt groot. Heb je geen ruimte voor een grote plant, dan kan klein natuurlijk ook. Groen is groen. Wat dan ook erg leuk is, is groen aan de muur of aan de rand van je balkon. Zo maak je jouw plekje in de drukke stad wat groener en natuurlijker.

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Bron: Pinterest || mamsatwork.nl

Accessoires. Om het in zijn geheel mooi aan te kleden kun je spelen met allerlei leuke accessoires. Veel kussens, een kleed op de bank, een vloerkleed. Lampjes, planten een mooie wandposter. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Bron: Pinterest || Noora

 

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Heb jij een tuin, of een balkon?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Een leuke tuin maken van jouw balkon

    Ben recent ook mijn tuin gaan verbouwen, leuke inspo dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *