Een nieuwe layout

by Tatiana
layout

Ik had al laten doorschemeren dat ik toe was aan vernieuwing. Het bloggen was voor mij niet meer zoals in het begin. Ik beleefde niet meer zoveel plezier aan Blog & Beauty. Eerst was ik gestopt met gastbloggen voor Kim ter Stege. Dat gaf mij al heel veel rust, maar nog niet genoeg. Als ik naar de layout van Blog & Beauty keek was ik niet meer zo blij als eerst. Tijd om ook daar verandering in te brengen.

Ik nam het besluit om een nieuwe layout te kiezen voor Blog & Beauty. Vooral voor mijzelf, maar ook voor jullie. Voor mijzelf was duidelijk wat ik graag anders wilde zien. Maar in een Facebook groep heb ik mijn link achtergelaten zodat een aantal bezoekers mijn blog als testcase kwamen bekijken. Blog & Beauty werd 10 keer voorzien van inhoudelijke feedback. En wat kwam hieruit? Uit de testcase kwam naar voren dat de layout qua kleur mooi was, mijn sidebar te lang, te veel reclame, mooie header en logo. Naderhand ben ik hiermee aan de slag gegaan, ik heb dit zeker meegenomen in de layout zoals het nu is. Maar niet alles.

De afgelopen week was Blog & Beauty offline, en ben ik druk bezig geweest met een nieuw thema. Wat een werk, de vorige keer dat ik van layout veranderde heb ik alles laten doen. Maar dit keer heb ik het zelf gedaan, en dat was pittig. Maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er ontzettend blij mee en wil het graag met jullie delen. Er zullen vast nog wel wat dingetjes zijn die niet helemaal goed lopen, of iets dat er mist. Ik zou het fijn vinden om van jullie te horen wat jullie van de nieuwe layout vinden.

Ik was over het logo eigenlijk best tevreden, maar toch wilde ik deze ook graag veranderd hebben. Om tot het uiteindelijke resultaat te komen heeft heel wat tijd gekost. In totaal heb ik denk ik wel 10 logo’s ontworpen, en dit is het logo geworden.

Het huidige logo is op zich vrij simpel, maar wel aanwezig. Onder het logo staat een zin, en daaronder de social media icons.

HET MENU

Het menu is ook veranderd. Een belangrijk argument uit de testcase was dat de verschillende categorieën ontbraken, deze zijn nu wel terug te vinden in het menu.

Menu Blog & Beauty

De verschillende categorieën zijn onderverdeeld in Beauty, Fashion, Lifestyle en Mama. Elke categorie is afzonderlijk ook nog weer verdeeld. Zo kun je snel en gemakkelijk naar de categorie zoeken wat jij wilt lezen.

BOX

In het nieuwe menu wilde ik zeker weten de boxen die je bij veel blogs ziet. En in dit thema kon ik dat mooi waarmaken. De slider uit de vorige layout, heb ik vervangen door deze boxen.

Box BLog & Beauty

Ook hier kun je weer op klikken om naar de categorie te gaan waarvan jij graag een artikel wilt lezen. Ik vind het een beetje een chique uitstraling hebben.

VOORPAGINA

De artikelen zelf hebben ook een ander uiterlijk gekregen. Het artikel bovenaan de pagina is beeldvullend, de artikelen daaronder staan om en om afgewisseld met foto en tekst.

Artikel Blog & Beauty

Uit de testcase kwam ook naar voor dat er op de oude layout teveel reclame stond. Hierdoor kwam Blog & Beauty een beetje onecht over. Daarom heb ik ervoor gekozen de reclame helemaal achterwege te laten op de voorpagina. Misschien dat er in de toekomst nog een klein plekje komt voor een aantal advertenties. De kortingscodes die ik van bedrijven krijg voor mijn lezers heb ik het menu toegevoegd onder het kopje ‘Shoppen met korting’.

FOOTER

In de footer heb ik ruimte vrijgemaakt voor de social icons, zodat jullie op de hoogte blijven van alles rondom Blog & Beauty. Een klein stukje geschreven tekst over mijzelf, en de mogelijkheid om je aan te melden zodat je bericht krijgt zodra er een nieuw artikel online is verschenen.

Footer Blog & Beauty Instagram slider Blog & BeautyOnderaan de footer heb ik de Instagram slider geplaatst, dit vind ik gewoon mooi staan.

De grootste veranderingen heb ik laten zien, maar ik zou het vooral leuk vinden als jullie zelf even komen kijken en vooral even een berichtje achterlaten, en hierin laten weten wat jullie van de nieuwe layout vinden. Met de nieuwe layout heb ik het gevoel dat ik een hele nieuwe en frisse start ga maken. Welkom terug op Blog & Beauty.

Vind jij mijn nieuwe layout een vooruitgang of zie jij liever de oude layout? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

11 comments

Ciska lala 13 juni 2017 - 10:13

Mooi! Even weer wat nieuws, hip & fris. Dat zal een heerlijk gevoel voor je zijn.

Kuss

Reply
Vlijtig Liesje 13 juni 2017 - 13:09

Ik ben dol op make-overs en zeker op blog make-overs. Het ziet er heel mooi uit hier. Dat heb je goed gedaan!

Reply
Elke 13 juni 2017 - 13:36

Wauw, dit vind ik er echt super mooi uitzien! lekker hip en fris! Top gedaan!

Reply
Tania 13 juni 2017 - 14:13

Vind je nieuwe lay-out er heel mooi uitzien. Knap dat je alles zelf gedaan hebt

Reply
mieke | mieksmind 13 juni 2017 - 14:49

Weer even een verfrissing, fijn! ziet er mooi uit en knap helemaal zelf done 🙂

Reply
Lavinia 13 juni 2017 - 18:20

Complimenten, het zier er heel erg mooi uit. Je kunt trots zijn op het werk dat je hier in gestoken hebt. Super mooi.

Reply
Tiny 13 juni 2017 - 19:34

Mijn compliment, je hebt mij zeer verrast !
Ik vind het zo mooi, prachtige kleuren ,mooi overzichtelijk
En knap van jou hoor daar is heel veel tijd in gestoken met liefde dat kan je zien
Je mag er oprecht trots op zijn
Ik wens je heel veel succes

Reply
Astrid 13 juni 2017 - 22:15

Het ziet er prachtig uit! Heel clean en fris. Welkom terug! ?

Reply
MC Kleuver 14 juni 2017 - 12:19

Ik was blij verrast toen ik op je website kwam. De balk die je meteen ziet is fijn. Zo kon ik meteen doorklikken naar Lifestyle. Daarnaast ziet het er heel schoon uit, en duidelijk.

Reply
Marsha 14 juni 2017 - 21:38

Ik vind hem echt heel mooi geworden meid! <3

Reply
Xenia 28 juni 2017 - 23:29

Ik vind dat je een erg mooie en prettige website hebt! Stoer dat je het zelf hebt gedaan, je mag trots zijn op het resultaat!

Reply