Een stapje dichter bij jouw droomhuis

by Tatiana

Als iemand jou vraagt hoe jouw droomhuis eruit ziet heb je waarschijnlijk wel een paar wensen om op te noemen. Vaak heb je dit niet in je huidige huis, omdat het veel te duur is of omdat je simpelweg te weinig ruimte hebt. Als jouw droomhuis inhoudt dat je meer ruimte hebt, ben je niet alleen: dit geldt voor 43% van de Nederlanders. Om een stukje dichter bij een ruimer huis te komen, zonder een grote verbouwing te ondergaan is het een goede optie om je garage bij je huis te betrekken. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt.

SASS

Bereid de ruimte voor

… een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je de ruimte om kan toveren tot hobbyruimte, moet de garage eerst van klamme koude ruimte, naar een droge, comfortabele ruimte. Wat een garage anders maakt dan een gewone kamer in huis is natuurlijk de garagedeur. Vervang deze deur door een mooie schuifpui, dan krijg je ook meteen veel natuurlijk licht binnen en zorg dat je een mooie deur naar het huis in bouwt. Verder is het belangrijk om de muren te isoleren, om de warmte beter te bewaren. Kijk ook het dak na, hier gaat vaak veel warmte verloren. Mocht je een nieuw dak willen plaatsen, zorg dan dat je eerst een asbestinventarisatierapport aanvraagt, om zeker te weten dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. De kosten voor de dakbedekking van je platte dak blijven zo beperkt.

SASS

Warmte bewaren

… voor een prettige temperatuur in huis

Isoleren kan best duur zijn, maar alle kleine beetjes helpen. Zorg daarom dat je er alles aan doet om zo goedkoop mogelijk warmte te bewaren. Zo helpt het heel erg om een vloerkleed neer te leggen, dan trekt de kou niet meer op. Verder is het belangrijk om tochtstrips bij de deuren neer te leggen en helpt het heel erg als je gordijnen ophangt. Doordat er lucht blijft stil hangen tussen de ramen en de gordijnen ontstaat er een isolerend laagje. Het laatste wat je kan doen is het ophangen van radiator strips achter de radiatoren. Deze kan je in alle doe het zelf zaken kopen en reflecteren de warmte terug de ruimte in, in plaats van dat de muren alle warmte absorberen.

SASS

Maak een moodboard

… zo word je droom tastbaarder 

Nu de ruimte klaar is om ingericht te worden is het leuk om een moodboard te maken. Je kan dit zelf knippen en plakken uit tijdschriften, of een online moodboard maken met behulp van Pinterest. Leg hierop vast wat voor kleurenschema je wilt gebruiken en wat voor ruimte je er van wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een thuisbioscoop, of toch liever een sportruimte? Er is op internet genoeg inspiratie te vinden. Wanneer je moodboard klaar is ben je klaar om te gaan shoppen voor je nieuwe ruimte.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

17 comments

lodi 11 januari 2019 - 09:48

Hadden we maar een garage dan had ik het wel geweten 🙂 die was dan echt van mij geweest. mijn droom huis zou toch iets vrijstaand zijn. Heerlijk lijkt me dit.

Reply
alexa 11 januari 2019 - 09:57

ik ben van studentenhuis van 27 gegaan naar een huis met 4 en nu een eigen studio. Volgende stap is inderdaad een eigen huis en misschien daarna droomhuis?

Reply
Nicole Orriëns 11 januari 2019 - 10:59

Ik houd wel van die Amerikaanse huizen met zo’n witte ‘porch’ met schommel erop. Maar het huis waarin ik woon vind ik eigenlijk ook wel heel fijn.

Reply
Girls-Things 11 januari 2019 - 11:03

De Amerikaanse huizen vind ik heel mooi. Toen ik in Los Angeles was zag ik super veel droomhuizen, hihi.

Reply
Marjolein 11 januari 2019 - 11:10

We zitten nu niet ins ons droomhuis maar wel op een fijne plek en tsja verhuizen is dan ook zo’n dingetje, maar we komen er zeker met goede aanpassingen!

Reply
Silkeblogs 11 januari 2019 - 12:03

Fijne tips! Mijn droomhuis is eigenlijk niet overdreven luxueus, want ik vind klein en gezellig eigenlijk het leukste 😀

Reply
Sanne 11 januari 2019 - 13:51

mijn droomhuis is mijn eigenhuis, met 3 slaapkamers of een zolder.

Reply
Armande 12 januari 2019 - 18:59

Ik heb ook een moodboard gemaakt voor ik dit huis had. Daar is best veel van uitgekomen.

Reply
Maaike 15 januari 2019 - 11:51

Ja, moodboards. Bij mij staan ze vol met hout, natuurlijke materialen en planten. En de realiteit vormt zich daar vanzelf naar 😉

Reply
Lindsey Beljaars 15 januari 2019 - 12:00

Amerikaanse huizen zijn echt prachtig! Moodboards vind ik altijd iets moois om te maken, extra motivatie ofz 🙂

Reply
Britt - DailyDazzle.nl 15 januari 2019 - 12:53

Waar ik nu woon is zeker niet mijn droomhuis maar ik ben zeker al aan het sparen voor een mooi, groot en vrijstaand huis. Maar het blijft voorlopig nog alleen bij dromen..

Reply
Manon 15 januari 2019 - 16:47

Love moodboards. Heb er online op Pinterest genoeg gemaakt voor het huis waar ik nu in woon!

Reply
Laura 16 januari 2019 - 09:56

Stiekem hebben wij ons droomhuis al! We hebben enkele jaren geleden gebouwd. Bloed, zweet en tranen, maar het was het helemaal waard! Nu enkel nog de binnenkant volledig afwerken, en ik ben een happy camper!

Reply
Dhini 16 januari 2019 - 09:59

Als ik op Tv zie, Amerikaanse huizen zijn zo groot en mooi met ruimte voor tuin en achter tuin. Me want!

Reply
Yousra Yasmine 16 januari 2019 - 10:46

Handige tips! Ik heb al wel een idee hoe mijn droomhuis er uit ziet maar eerst moet ik mijn opleiding afronden hihi!

Reply
Eline 16 januari 2019 - 13:07

Mijn pinterest staat vol met moodboards. Ons droomhuis zou een opgeknapte boerderijwoning zijn met een mooie lap grond. Helaas is dat niet voor ons budget weggelegd.

Reply
MC Kleuver 16 januari 2019 - 18:36

Ik woon nog heerlijk bij mijn ouders. Al begin ik langzaam meer na te denken over een eigen ingang 😉 Wellicht in 2020, wie weet.

Reply