Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

Op het gebied van fashion zie je heel veel kledingstukken die vroeger in de mode waren weer terugkomen. Maar sommige items die toen HOT waren, zijn vandaag de dag NOT done. Welk labeltje hangen we aan de tuniek? Is dit iets wat we graag dragen, of waar je liever niet in gezien wilt worden? Het is in ieder geval een veelzijdig kledingstuk.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

De verschillende soorten tunieken

 

De tuniek is een item dat al heel ver teruggaat in onze geschiedenis. Toen, en nu in sommige culturen wordt het nog door zowel mannen als vrouwen gedragen. Een tuniek is eigenlijk een soort blouse of jurk. Het woord tuniek is afgeleid van het Latijnse woord ’tunica’, een kledingstuk dat in het Romeinse Rijk gedragen werd. Mannen en vrouwen in het Romeinse Rijk droegen een tunica. Zo ook Cleopatra, de derde dochter van de Egyptische farao Ptolemaeus XII. Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten tunieken, die je ook op hele verschillende manier kunt dragen en combineren.

Voor een paar jaar terug droeg ik bijna dagelijks een tuniek. Tegenwoordig is dat wat minder geworden, maar toen vond ik het een erg fijn kledingstuk. Vooral ’s zomers was het bij mij een geliefd item. Ideaal voor het strand of het zwembad. Toen was is nog niet zo bezig met fashion, en wat bij je lichaamsbouw past. Ik trok gewoon aan wat ik lekker vond zitten, maar vooral gewoon wat ik mooi vond. Ik ben klein van stuk en kan daarom het beste korte tunieken net op de heup dragen. Vaak vielen die van mij over het breedste deel van de heup en daaronder droeg ik dan een legging. En om slanker te lijken ging ik voor een tuniek met splitten aan de zijkant. Het verlengt je benen, zeker als je schoenen draagt in dezelfde kleur als je broek. Bij een wat stoerdere look ging ik voor een platte schoen, wilde ik een keer wat chiquers, dan ging ik voor een hogere schoen.

Hoe je een tuniek draagt is heel persoonlijk, en hangt ook van het seizoen af. Zo rond de herfst vind ik het heerlijk om op een simpele zwarte legging of skinny jeans een casual tuniek te dragen, het geheel kleed ik dan af met een paar mooie sneakers of boots. Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven hoe je de tuniek kunt dragen.

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

 

Tuniek en jeans erg populair

Zoals ik al schreef is de tuniek een casual kledingstuk bij uitstek! Juist doordat een tuniek over het algemeen een loose fit heeft, staat het goed op een strakke broek. Daarom is deze mix van een tuniek in combinatie met een jegging, legging of skinny jeans erg populair. Ook al is deze look op-en-top casual en comfortabel, het heeft het ook een vrouwelijke flair. Door de wijde(re) tuniek en de strakke jeans lijken je benen slanker en de ruim vallende tuniek flatteert je figuur. Wat wil je nog meer. Het is dus ook zeker een gewild outfitje voor etentjes, want het valt niet op als je door het eten toch een beetje een opgezette buik hebt gekregen. Het beweegt makkelijk, je hoeft geen onaangename poses aan te nemen en je komt veel zelfverzekerder over.

 

Tuniek tijdens het sporten

Als ik sport draag ik ook vaak een tuniek over mijn sportbroekje. Ik vind het prettig zitten. En soms zijn de sportbroekjes als je een bepaalde pose aanneemt nog wel eens doorschijnend. Met een tuniek erover is er niemand die achter je staat en kan zien wat voor ondergoed jij onder je sportbroek draagt. En daarnaast ziet het er ook nog eens goed uit.  

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

 

Tuniek op een korte broek

Een tuniek is eigenlijk een soort jurkje. Wat dat betreft zou je er niet eens iets onder hoeven dragen, als de tuniek lang genoeg is. Daarom is de tuniek in combinatie met een korte broek perfect voor een frisse zomerse look. Wil je lekker luchtig gekleed met een kort broekje maar toch wat meer vrouwelijkheid uitstralen dan kun je kiezen voor een tuniek die de korte broek volledig onzichtbaar maakt. Het lijkt daardoor of je een jurkje draagt, maar je hebt het gemak van een korte broek. Spring lekker op de fiets, zit in elke houding die je wilt, want met deze look hoef je niet bang te zijn dat ze onder je rokje kijken.

Tuniek in asymmetrisch model

In het dagelijkse leven, zoals mijn interieur heb ik vaak alles symmetrisch, maar voor een tuniek vind ik het juist wel leuk als deze asymmetrisch is. Dat zou asymmetrisch kunnen zijn in het model, maar ook het motief. Ik vind het mooi staan als de achterkant langer is dan de voorkant. Ook doet het wat voor je figuur vind ik. 

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

 

De strandtuniek

Een die bij mij zeker niet mag ontbreken is een strandtuniek voor dames. Echt zó gemakkelijk. Ik loop niet graag rond in mijn bikini, dus als ik toch even aan de wandel moet, trek ik even snel een tuniek over mijn bikini aan. Super leuk ook, met slippertjes en een mooie zomerhoed. 

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

 

Tuniek à la overhemd

Nog zo’n lieveling van mij is het overhemd model. Afhankelijk van wat je erbij draagt kan dit zowel zakelijk als casual gedragen worden. Ik vind het fijn om op een jeans te dragen, maar dan wel met een mooie pump eronder. 

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

 

Inspiratie Lookbook 

Bij Wenz hebben ze heel veel leuke tunieken, en ik heb een aantal uitgezocht voor wat inspiratie. Neem zeker even een kijkje op de website, want naast de tuniek hebben ze nog veel meer kleding, schoenen en accessoires.

Wenz || Tuniek Lookbook door Blog & Beauty Tatiana

Tatiana

Ik draag regelmatig een tuniek. Jij ook, en hoe?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Een tuniek ... HOT or NOT

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *