Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

hoogpolig-vloerkleed-valeria-home-affaire-rechthoekig-hoogte-60-mm-met-print-grijs

Ik hou wel van verandering, helemaal als het om interieur gaat. Je ziet zoveel mooie plaatjes, en je kunt op Pinterest zoveel inspiratie opdoen. Helemaal nu we al zo lang thuis zitten, nu weer met de nieuwe lockdown. De feestdagen zijn voorbij, alle kerstversiering is weer opgeruimd. Mijn woonkamer ziet er kaal uit, en ik zou graag een nieuwe look willen. Maar ik wil niet al te veel geld uitgeven. Dus niet alles nieuw, maar bepaalde dingen gewoon vervangen, en toch het maximale er uit halen.

Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

De woonkamer een make-over geven

 

Bohemian / Ibiza stijl versus Industrieel. Ik zou het liefst alles in deze stijlen willen. De Bohemian stijl vind ik erg mooi door de warme sfeer die je creëert met kleden op de bank, op de vloer, en decoratie van riet en rotan. Het industriële vind ik weer heel mooi door de donkere kleuren, en de aankleding van steen en hout. Omdat ik van verandering hou, en van meerdere stijlen vervang ik liever wat vaker de accessoires, waardoor je deze stijlen ook makkelijk kunt wisselen. En wist je dat je bij OTTO ook je inrichting kunt shoppen, naast alleen kleding. Hier heb ik vandaag mijn inspiratie vandaan.

De Bank

inosign-hoekbank-odina-grijs

tom-tailor-hoekbank-m-heaven-casual-colors-naar-keuze-met-slaapfunctie-en-bedkist-geel

De aankleding van de bank. De (hoek)bank die wij nu hebben is zwart (leer) met grijs (stof). Deze hebben wij nog niet zo heel lang, dus een nieuwe bank wordt het direct nog niet. Al zou ik dat stiekem best willen. Maar wil je toch een frisse start maken, dan kan dat simpel met het aankleden van kussens en een kleed op de bank. Die je tijdens je Netflix avondje lekker over je heen kan gooien. Heb je al kussens op de bank, dan kan je ook kussenhoezen kopen. Hoe meer je er hebt, hoe vaker je kunt omwisselen. En zo heb je steeds weer iets nieuws om naar te kijken. En zo kun je ook van kleur en stof wisselen: groen fluweel, geel gebreid of een mix.

De muur

home-affaire-sierobject-voor-aan-de-wand-goud

queence-artprint-op-hout-multicolor

Decoratie aan de muur. Bij ons boven de bank hangen twee mooie grote foto’s van Esmee. Echt een eyecatcher, maar het kan dat je op een gegeven moment bent uitgekeken op die posters aan de wand. Dan zou je kunnen kiezen voor iets nieuws. Je zou kunnen kiezen voor een mooi schilderij of fotolijstjes, die kun je verwisselen met bijvoorbeeld elk seizoen nieuwe foto’s. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om je woning extra sfeer te geven, zoals een mooie wandkandelaar, een bloem of een spiegelraam. Ontdek welke accessoires leuk bij je inrichting te combineren zijn.

Bloempotten en manden

schneider-siervaas

couch-plantenbak-goud

Bloemen en planten maken het afAls laatste kun je je woonkamer ook een andere uitstraling geven met bloemen en planten. Hou je van romantisch kies dan bijvoorbeeld voor pluimen in een mooie glazen vaas of in een rieten mand. Wil je de stoerdere kant op, ga dan voor donkere kleuren. Dan is een palm in een grote robuuste bloempot erg mooi. Planten en bloemen geven een nieuw gezicht aan een ruimte. Het plaatsen van een plant kan net de oplossing zijn die jij zoekt voor dat saaie hoekje of kleurloze tafeltje.


COMING HOME IS ONE OF THE MOST BEAUTIFUL THINGS


Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

Heb jij je woonkamer wel eens een make-over gegeven op deze manier?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

11 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Leuke tips, plnten doen inderdaad heel erg veel! 🙂

 2. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Prachtige foto’s heb je gemaakt
  En de inrichting is ook wel mijn smaak ,maar die gele bank ,nee dat zou ik niet durven
  Maar de planten ja ,de accessoires vind ik ook heel mooi

 3. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  leuke tips en hier doe ik dat elk half jaar wel en dan met de prul dingen en of nieuwe kussens

 4. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Ik ben dol op make-overs! Superleuk om te zien. Ik houd ervan om dingen zo nu en dan te veranderen in het interieur.

 5. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Wat een leuke stijlen zijn er allemaal he?! Jammer dat het zoveel geld kost om iedere keer alles aan te pakken haha.
  Wanneer je een basis inrichting hebt kun je met asseciores echt heel veel doen. Ik vind de tv programma’s als VTwonen ed ook altijd leuk om naar te kijken. Inspiratie opdoen en tips voorbij zien komen.

 6. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Wat een leuke stijlen. Ik ben zo gek hierop. Leuke tips.

 7. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Wow, die verkanten met bloempotten aan de muur zijn echt waar super mooi 🙂

 8. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Ik woon nog bij mijn ouders dus ik heb geen eigen woonkamer maar mijn slaapkamer geef ik heel vaak een make over. Vind het ook heel leuk om van decoratie enzo te veranderen!

 9. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Onze woonkamer heeft nog steeds een flinke make-over nodig, haha. Maar goed, dat is een zorg voor later, als de kleine wat groter is. Nu echt geen tijd voor. Vind dit wel hele leuke inspo. Denk dat ik zelf richting de industriële look met een warm tintje wil.

 10. Tatiana's Blog | Een woonkamer make-over in een paar simpele stappen

  Wat een gave make-over! Mooi om te zien dat je met een aantal simpele stappen zoveel verandering te weeg kan brengen. Dit geeft mij een hoop inspiratie. Bedankt voor het delen van dit artikel.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *