Een zachte en gehydrateerde huid met de Bio-Oil Droge Huid Gel, óók in de winter

Bio-Oil droge huid gel

De zomer is officieel voorbij en de winter staat nu echt voor de deur. Ik merk nu al dat de temperatuurwisselingen en de lagere luchtvochtigheid gevolgen hebben voor de conditie van mijn huid. Dat merk ik door een droge, trekkerige huid. Hiervoor heb ik gelukkig de juiste producten, hulptroepen die me daar bij helpen. Bio-Oil is bekend van de verzorgende olie, maar ontwikkelde een speciaal product om onze huid de winter door te helpen; Bio-Oil Droge Huid Gel. Lees je mee!?

SASS

Bio-Oil droge huid gel

 

Bio-Oil droge huid gel

 

Bio-Oil komt 30 jaar na het produceren van de bekende Bio-Oil met een nieuw product. Met 30 jaar ervaring komt Bio-Oil met een innovatie; de Droge Huid Gel. En daar ben ik heel blij mee. Vooral in de winter heb ik (net als miljarden mensen) last van een droge huid. Dat merk ik vooral aan mijn benen, mijn handen en mijn voeten. Ook aan mijn gezicht kan ik het merken, maar daarvoor gebruik ik altijd wel een huidverzorgingsproduct waardoor dit minder wordt.

Olie vs. water. De traditionele droge huid producten zijn vaak gemaakt op basis van water, gemiddeld 70%, en dat verdampt zodra het in contact komt met de huid. Bio-Oil Droge Huid Gel is een innovatief product waarbij het water is vervangen door olie, waardoor er geen sprake is van verdamping op de huid. Olie bevat de beste vochtvasthoudende eigenschappen omdat het de huid afdekt, zodat er geen vocht kan ontsnappen. Ideaal, want zo houd je die huid dus goed gehydrateerd.

Jarenlang onderzoek resulteerde uiteindelijk in Bio-Oil Droge Huid Gel. Het eerste product dat occlusiviteit (vochtvasthoudende eigenschappen) en humectanten, zoals onder andere urea en glycerine (vochtaantrekkende eigenschappen), combineert. Het eindresultaat is een product dat bestaat voor 97% uit actieve ingrediënten en slechts voor 3% uit water.  De 3% water is noodzakelijk om de vocht aantrekkende ingrediënten te activeren. Deze baanbrekende formule helpt je de winter door.

Bio-Oil droge huid gel

Bio-Oil droge huid gel

Mijn eerste ervaring met Bio-Oil was met de populaire olie die eigenlijk iedereen wel kent. Vooral misschien bekend bij de zwangere vrouw, tegen littekens en striemen tijdens de zwangerschap. Ik heb het product tijdens mijn zwangerschap veel gebruikt voor mijn buik, omdat ik erg bang was voor striemen. Maar ik heb er gelukkig geen last van gehad. Waar ik wel last van kan hebben in de winter is een droge huid, en daarom was ik heel blij dat ik dit product mocht uittesten.

Ik heb het product op verschillende gebieden op mijn lichaam gebruikt. ’s Winters heb ik vooral last van drogen handen, en dan met name bij de nagelriemen. Dit doe ik wel ’s avonds voor het slapen gaan, omdat er wel een soort laagje achterblijft. Echt vet wil ik het niet noemen, want zo voelt het ook niet. Zo kan het ook lekker inwerken en dat verneem ik zeker de volgende ochtend bij het ontwaken. Ik merk dat mijn huid minder droog is, en mijn huid voelt zacht aan.

De Bio-Oil droge huid gel zit in een handig potje met een deksel. Verder eenvoudig qua verpakking, maar wel zoals we dat kennen van Bio-Oil. Je herkent het merk direct aan de verpakking en dat zegt ook wat. Daarnaast draait alles natuurlijk om wat er in de verpakking zit. Het potje sluit met een handig dekseltje. Dit kleine potje die ik nu gebruik heeft een inhoud van  50 ml. Daarnaast zijn er nog 2 varianten met een inhoud van 100 ml en 200 ml.

Bio-Oil droge huid gel

Bio-Oil droge huid gel

Ingrediënten Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Isopropyl Myristate, Urea, Caprylic/Capric Triglyceride, Isostearyl Isostearate, C26-28 Alkyl Dimethicone, Sodium Lactate, Gluconolactone, Sodium PCA, Sodium Hyaluronate, Octyldodecyl PCA, Sucrose Laurate,Sucrose Stearate, Lactic Acid, Lanolin, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Silica, Glycine Soja Oil, BHT, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Tocopherol, Anthemis Nobilis Flower Oil, Calendula Officinalis Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Parfum, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool, CI 17200.

De gel is licht roze van kleur en ruikt wel, ook al zit er geen parfum in. Omdat het een olie is voelt het ook warm aan tijdens het aanbrengen, en dat is ook wel fijn. Soms vind het niets om mij in de winter in te smeren met producten die nog kouder aanvoelen dan de temperatuur buiten. Waar ik zeer over te spreken ben is de zuinigheid van dit product. Je hoeft maar zo’n klein beetje te gebruiken van deze gel, in tegenstelling tot de normale body lotion waarmee je je lichaam insmeert.

De Bio-Oil droge huid gel is een fijn product dat hier in huis veel gebruikt wordt. Omdat ik het zelf niet zo hygiënisch vind om met vingers in een potje te zitten, en al helemaal niet als je het met meerdere mensen gebruikt, heb ik hiervoor een spateltje.

Bio-Oil droge huid gel

Bio-Oil droge huid gel

De Bio-Oil Droge Huid Gel is er in verschillende varianten, en is te koop bij de drogisten en online.
  • Bio-Oil Droge Huid Gel – 50 ml € 6,95
  • Bio-Oil Droge Huid Gel – 100 ml € 11,95
  • Bio-Oil Droge Huid Gel – 200 ml € 19,95

Tatiana's Blog | Een zachte en gehydrateerde huid met de Bio-Oil Droge Huid Gel, óók in de winter

 Ken jij Bio-Oil? En ook de Bio-Oil droge huid gel?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Een zachte en gehydrateerde huid met de Bio-Oil Droge Huid Gel, óók in de winter

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Een zachte en gehydrateerde huid met de Bio-Oil Droge Huid Gel, óók in de winter

    ik ken het product niet ,maar wil er wel graag kennis mee willen maken
    want ik gebruik verschillende producten en nog blijft mijn huid droog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *