Mijn eigen boek

In het land van ‘bloggen’ is het echt een hype geworden om een boek te schrijven. Zo bracht Mascha in 2014 haar boek ‘Happy Life’ uit en volgde Serena in 2015 met haar eigen stijlgids, maar de lijst met bloggers die een eigen boek uitbrachten is veel langer. En vandaag vond ik het wel leuk om het hier wat uitgebreider met jullie over te hebben. Want misschien weten sommigen van jullie het wel, maar ik heb ook mijn eigen boek uitgebracht. Voordat ik echt begon met bloggen schreef ik mijn eerste biografie. Een ‘waargebeurd’ verhaal over mijn kinderwens. 

 

Van de huisarts kregen we slecht nieuws. De uitslag was alweer nul. We moesten onze kinderwens eigenlijk maar vergeten, en geen hoop meer koesteren. Onze droom was gewoon in één klap verwoest.

 

━━━━ fragment uit het boek━━━━

WAAROM HEB IK DIT BOEK GESCHREVEN

De titel van het boek zegt het al, voor mij was een kindje krijgen niet zomaar iets. Ik heb het boek “Onze reis door de medische wereld van IVF” geschreven voor mijzelf, mijn dagboek. Op het moment dat ik begon met schrijven had ik nog geen idee dat ik het ook echt zou uitbrengen als boek. Ik wist zelfs nog niet eens de afloop van het boek. Zou mijn kinderwens in vervulling gaan of niet … ??? Ik wilde alles wat er gebeurde in deze fase van mijn leven van mij afschrijven, omdat ik er met niemand over kon praten. Dat deed ik in de periode van 2008 tot en met 2010. Die jaren van schrijven vormen zich nu mijn biografie van 239 pagina’s, waarin ik lief en leed deel.

 

Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

 

Na de voorlichting zei hij ineens: ‘En nu gaan de dames leren injecteren’. Ik kreeg het echt Spaans benauwd en ben eerst naar de wc gevlucht. Adem in, adem uit. Ik probeerde mezelf te kalmeren. Vanaf het begin was het mijn bedoeling geweest dat Fokko mij de injecties zou geven. Ik had er een heel naar idee bij om zelf een spuit in mijn buik te zetten. Nee hoor, dat doe ik niet, nooit.

 

━━━━ fragment uit het boek━━━━

VOOR WIE IS HET BOEK BEDOELD

Het boek is eigenlijk bedoeld voor iedereen die het wil lezen. Maar de focus ligt op vrouwen die meemaken wat ik heb meegemaakt. Mijn boek is erg persoonlijk, het hele medische traject dat wij hebben moeten doorlopen staat hierin van A tot Z. Omdat wij in dit traject veel tegenslagen hebben gehad, hebben wij er voor gekozen om het traject alleen te doorlopen. Alle nare ervaringen, al het slechte nieuws bleef bespaard voor onze familie en vrienden. Achteraf leek het me juist daarom mooi om mijn dagboek als biografie uit te brengen, zodat familie en vrienden toch nog konden lezen hoe wij deze reis door de medische wereld van IVF hebben ervaren. In grote lijnen wisten zij natuurlijk dat wij met IVF bezig waren. Maar het verdriet is hun op dat moment bespaard gebleven. Maar dat verdriet wilde ik ook graag delen, en dat deed ik met mijn pen. En achteraf ben ik daar blij mee, omdat mijn biografie anderen ook kan helpen.

Mijn eigen boek

 

Ze telden tot drie en toen kwam de eerste prik, deze ging door de vaginawand heen. Daarna hebben ze één voor één alle follikels aangeprikt en leeggezogen. Dat waren er dus ongeveer dertig. En ik heb het behoorlijk gevoeld, het deed me echt pijn.

 

━━━━ fragment uit het boek━━━━

 

WAAR GAAT MIJN BOEK OVER

Het boek is een heel persoonlijk verhaal over ons IVF traject, en hoe het ons uiteindelijk een dochtertje heeft gebracht. Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, en sommige daarvan beginnen met een informatief gedeelte. In het boek schrijf ik zo’n beetje dagelijks hoe het met mij gaat, van de intake voor IVF tot aan de eerste echo. En van terugplaatsing tot geboorte. Maar ook een stuk na de geboorte, omdat het gevecht daarna gewoon verder ging. Meer dan 2 jaar lang doe je er alles aan om zwanger te mogen worden. En dan verwacht je niet dat je daarna ook nog zoveel voor je kiezen krijgt.

Mijn eigen boek

 

De verzorgers vertellen ons wel over haar dipjes, maar om het zelf te zien is hartverscheurend. Haar adem stopt en haar buikje gaat niet meer op en neer. Ik had het er erg moeilijk mee en begon te huilen. Ik voelde me schuldig. Waarom was ik niet sterk genoeg om haar de volle 9 maanden bij me te dragen. Ik legde mijn hand op haar hoofdje en op dat moment legde ze haar kleine handje op de mijne, alsof ze wilde zeggen: … … ‘Alles komt goed mama!’

 

━━━━ fragment uit het boek━━━━

BESTELLEN VAN HET BOEK

Ben jij nieuwsgierig geworden naar mijn verhaal, of ken jij iemand in je omgeving die bezig is met IVF. Of lijkt het je gewoon interessant om hier meer over te lezen. Dan kan je het boek bestellen in een Boek paperback versie of Eboek PDF versie!

Boek paperback versie € 19,95:

Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

Eboek PDF versie € 12,95:

Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

Het is geen doorsnee boek over het leven van een blogger, of tips hoe je het beste je foundation aan kan brengen. Maar het is wel mijn boek, waar ik toch wel trots op ben.

━━━━ ♡━━━━

Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

Wil jij mijn boek lezen? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

13 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Wauw wat mooi dat je hier een boek over hebt gemaakt. Zoals te lezen was het beste een heftig traject en periode. Maar gelukkig heb je er nu een pracht dochter voor terug!

 2. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Wat knap van je dat je hier over hebt geschreven, het is het leed dat veel vrouwen bij zich dragen en niets over vertellen. Een boek zal velen enorm helpen als ze er middenin zitten. Het is een zwaar heftig traject

 3. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Ja ik kan me wel voorstellen dat mensen die daar ook mee bezig zijn het misschien wel eens leuk vinden te weten hoe het bij iemand anders is verlopen 🙂

 4. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Wauw wat mooi dat je hier een boek over hebt gemaakt, ik denk dat hier veel vrouwen baat van hebben.

 5. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Gefeliciteerd met je eigen boek! Heel bijzonder denk ik om je eigen woorden in print te zien!

 6. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Heel knap van je! Het is natuurlijk erg persoonlijk maar ik denk wel dat je ook anderen hiermee helpt.

 7. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Ik vind het heel knap dat je een boek hebt weten te schrijven! Denk dat heel veel [toekomstige] mama’s hier herkenning in vinden, zo vanzelfsprekend is het niet dat je mama en papa kan worden… Ik heb veel respect voor alle mom-to-be’s die zo’n traject moeten doorstaan om hun grootste wens in vervulling te laten gaan.

 8. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Ik heb het boek gekocht
  En het is een heel aangrijpend boek ,als je het gaat lezen ,dan wil je het niet meer wegleggen
  Inmiddels heb ik het twee keer gelezen ,ik heb er diep respect voor
  Ik raad alle vrouwen aan om het te gaan lezen ,alle kindjes komen niet zo maar op de wereld
  Het is ook voor moeders waar de kindjes wel gemakkelijk zijn gekomen ,zij weten hoe belangrijk het is om moeder te worden
  Maar zij weten niet hoeveel een aanstaande moeder er voor moet doen om zwanger te raken
  En dan verdriet voor de gene waar het niet lukt ,koop en lees het boek en verrijk je met deze informatie

 9. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Ik ben zo ontzettend trots op jou dat je dit persoonlijk en heftig verhaal met ons deelt. Ik heb echt heel veel respect voor je. Dankjewel voor het delen en ik ga je boek bestellen!

 10. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Wat enorm knap dat je zo’n persoonlijk verhaal hebt opgeschreven en met ons deelt. Heel bijzonder en mooi. Was het moeilijk voor je familie om te lezen dat je zo verdrietig bent geweest zonder dat ze het wisten? Bij de fragmenten kreeg ik trouwens echt tranen in mijn ogen. Lijkt me heel heftig om mee te maken. Echt diepe buiging voor jou en een dikke knuffel.

 11. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Wat knap dat je een boek hebt geschreven! Lijkt me heel heftig om mee te maken!

 12. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

  Ik vind het bijzonder dat je je verhaal hebt opgeschreven, en ik kan me voorstellen dat veel mensen er wat aan hebben!

  1. Tatiana's Blog | Mijn eigen boek uitgebracht

   Dank je wel, ik ben er ook best wel een beetje trots op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *