Haar- en huidverzorging van Urtekram

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

Vandaag wil ik jullie een aantal haarproducten laten zien. We kennen allemaal het gevoel van een bad hair day, en dat willen we liever niet. Schoon haar, mooi in model dat willen we graag zien, want ons haar is wel de kroon die we nooit afdoen. Toen ik gevraagd werd om producten van Urtekram te proberen was ik eigenlijk direct enthousiast. Ik vind het altijd leuk om merken te proberen die ik nog niet kende. En Urtekram is zo’n merk. Kijken jullie mee naar mijn ervaring met dit merk!

 

Urtekram

“urtekræmmer” een oude term voor een kruidenverkoper! 

 Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

In het prachtige Denemarken is het hoofdkantoor van Urtekram gevestigd. Urtekram is de grootste biologische groothandel van Scandinavië. Bij het merk Urtekram kun je denken aan biologisch artikelen in de categorieën verwerkt- en diepvriesvoedsel, gecertifieerde biologische verzorgingsproducten én producten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën voor bijv. lactose, gluten en parfum.

De producten van Urtekram worden verkocht in meer dan 36 landen in Scandinavië, de rest van Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en Noord Amerika. Het merendeel van de export van ons biologische voedsel gaat naar Scandinavische landen. De rest van de export bestaat uit onze gecertificeerde, biologische verzorgingsproducten.

Dit was in het kort wat meer over Urtekam, hieronder vertel ik jullie meer over de producten die ik voor jullie (en mijzelf) mocht testen!

 

Noordse Bessen Shampoo

Life is short, make every hair flip count!

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

In het pakket ontving ik de Shampoo Repairing Nordic Berries in 500 ml fles verpakking, zo wat een reus zeg.  Deze shampoo is verrijkt met vitaminen antioxidanten van duindoorn, bosbes, cranberry en rozebottel gecombineerd met hyaluron zuur, voor het verzorgen van alle haartypes met goede voeding en vocht. Het extract van wilgenbast ondersteunt de balans van de hoofdhuid en verbetert het effect van de andere plant ingrediënten. De shampoo is Cruelty Free en Vegan.

De geur van de shampoo is vrij fris, maar niet echt een bessengeur. Om heel eerlijk te zijn had ik gehoopt op een lekkere toch wat zoete bessengeur, alleen dat is niet helemaal zo en dat vind ik wel een beetje jammer.

INGREDIENTEN LIJST VAN DE NOORDSE BESSEN SHAMPOO

Water, Aloe Vera *, Plantaardige Olieproducten, Kokosnoot en Maissuikerzeep, Glycerine **, Zeekornetjextract *, Blauwe Bosjextract *, Rosehip Extract *, Wilgenbark Extract *, Cranberry Extract *, Riet Suiker *, Zoete Sinaasappel Olie *, citroenolie *, hyaluronzuur, zout, polysacchariden, parfum (mengsel van natuurlijke extracten en essentiële oliën), vitamine E.

* = biologische landbouw.
** = gemaakt met behulp van organische ingrediënten.
13% van de totale ingrediënten komen uit Biologische Landbouw / 44% biologisch minus water en mineralen

Noordse Bessen Conditioner

If you can finish your shampoo bottle & conditioner at the same time, you are truly gifted

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

En dan gaan we door naar de Conditioner Repairing Nordic Berries  in 180 ml tube verpakking. Deze conditioner bevat vitaminen en antioxidanten van duindoorn, bosbes, cranberry en rozenbottel. In combinatie met hyaluronzuur geeft het de haren meer voeding en vocht. Biologische aloë vera en glycerine revitaliseren en verzorgen droog en beschadigd haar. Extract van wilgenbast ondersteunt en verbetert de effecten van de plantaardige ingrediënten. Geschikt voor alle haartypes. Masseer in uw haren en laat 2-3 minuten inwerken.

Heel vreemd misschien, maar de geur van de conditioner vind ik net even iets lekkerder. Deze geur lijkt iets fruitiger dan de shampoo. De conditioner is wel wat dun qua structuur. Ik ben van een conditioner gewend dat het wat dikker is.

INGREDIENTEN LIJST VAN DE NOORDSE BESSEN CONDITIONER

Water, aloë vera *, op planten gebaseerde emulgatoren en stabilisatoren, glycerine **, lecithine, duindoorn-extract *, bosbessenextract *, rozenbottelextract *, extract van wilgenschors *, cranberry-extract *, rietsuiker *, zoete sinaasappelolie *, citroenolie *, hyaluronzuur *, parfum (mengsel van natuurlijke extracten en etherische oliën), magnolia-schors extract, natriumhydroxide, vitamine E.

* = biologische landbouw.
** = gemaakt met behulp van organische ingrediënten.
46% van de totale ingrediënten komen uit biologische landbouw / 80% biologisch minus water en mineralen

Noordse Bessen Shower Gel

Long shower, loud music, deep thoughts 

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

En natuurlijk hebben dan ook nog het lichaam dat verzorgd moet worden. Daarvoor hebben we de Shower Gel Nordic Berries in 250 ml fles verpakking. Deze shower gel bevat vitaminen antioxidanten van duindoorn, bosbes, cranberry en rozebottel gecombineerd met hyaluron zuur en diglycerine verzorgen alle huidtypes met goede voeding en vocht. Extract van wilgenbast ondersteunt revitalisatie van de balans van de huid en verbetert het effect van de andere plant ingrediënten.

De geur van de shower gel is niet heel anders dan de shampoo en conditioner, maar komt natuurlijk ook uit dezelfde lijn. Het is een vrij dunne shower gel die redelijk schuimt. Ik heb altijd het rare idee dat je pas schoon bent als het echt lekker schuimt. Ken je dat?

INGREDIENTEN LIJST VAN DE NOORDSE BESSEN SHOWER GEL

Water, Aloe Vera *, Plantaardige Olieproducten, Kokos- en Maissuikerzeep, Glycerine **, Diglycerine, Zeekornetjextract *, Blueberry Extract *, Rosehip Extract *, Wilgenschors Extract *, Cranberry Extract *, Riet Suiker *, Zoete sinaasappelolie *, citroenolie *, hyaluronzuur *, zout, melkzuur, parfum (mengsel van natuurlijke extracten en essentiële oliën), vitamine E.

* = biologische landbouw.
** = gemaakt met behulp van organische ingrediënten.
12% van de totale ingredienten komen uit Biologische Landbouw / 42% biologisch minus water en mineralen

Aloe Vera Body Scrub

I’m not a big facial person, but I do love a body scrub

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

De Aloe Vera Body Scrub komt in een tube van 150 ml. De peeling is verrijkt met organische glycerine, plantaardige peeling en voedende plantaardige oliën van broccoli zaad, olijf  zaad, amandel zaad en jojoba zaad. De peeling stimuleert en te regenereert de huid. Maakt de huid zacht en gerevitaliseerd met een evenwichtige geur van sinaasappel, citroen en citroengras. Toepassen op de vochtige huid en lekker inmasseren. Spoel het af met water.

De geur van de body scrub doet me denken aan de geur van groene thee. Je ruikt met name de citroen, en dat is een frisse aangename geur. De peeling is heel fijn, niet echt een grove scrub.  De scrub bevat het “gel-melk” -effect, wat betekent dat het verandert in een melk bij gebruik.

INGREDIENTEN LIJST VAN DE ALOE VERA BODY SCRUB

Glycerine *, Olea europaea fruit olie , prunus amygdalus dulcis olie , gehydrogeneerde ricinusolie, Simmondsia chinensis zaad olie , sucrose palmitaat, Brassica oleracea italica zaad olie , aloë barbadensis blad extract , citrus aurantium dulcis olie schillen, citrus limon schilolie , kameelgras olie , sucrosestearaat, tocoferol, beta-sitosterol, squaleen, parfum, limonene, linalool, geraniol 

* = biologische landbouw 
** = gemaakt met behulp van organische ingrediënten

Verkrijgbaarheid en prijs

 

  • Shampoo Repairing Nordic Berries in 500 ml fles verpakking || € 9,99 || De Online Drogist
  • Conditioner Repairing Nordic Berries  in 180 ml tube verpakking || € 5,99 || De Online Drogist
  • Shower Gel Nordic Berries in 250 ml fles verpakking || € 8,99 ( 500 ml ) || De Online Drogist
  • Aloe Vera Body Scrub in 150 ml tube verpakking || € 7,55 || NiceBeauty

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

Ben jij al bekend met het merk Urtekram!


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

    Ooh wat leuk om te lezen! Ik heb ook een aantal producten uit de nordic berries lijn mogen testen en ik vind ze erg fijn.
    Liefs,
    Yara

  2. Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

    De geur lijkt mij heerlijk ik heb zelf de cocos en wild rose mogen testen vond het heerlijke producten

  3. Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

    Alles waar Aloe Vera in zit, ben ik fan van. Ken zelf dit product nog niet, is het een fijne scrub om te gebruiken? Ik ben zelf wat milder geworden in het gebruik van scrubs, omdat ze je huid kapot kunnen maken..

    Gr,
    Nina

  4. Tatiana's Blog | Haar- en huidverzorging van Urtekram

    Nooit gehoord van dit product, maar gezien de ingredienten lijst lijkt het een goede shampoo om een keer uit te proberen. Leuke post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *