Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

Vandaag hebben we ervoor gekozen om de benenwagen in te wisselen voor de fiets. Wij wandelen vaak, maar als je kinderen al wat ouder zijn, is een fietstochtje ook erg leuk. Dat is weer een hele andere uitdaging dan het wandelen. Want je kunt met de fiets sneller, en daardoor grotere afstanden afleggen. De route die ik gekozen heb, om met mijn gezin te fietsen is dichtbij huis, waar het vlak is en omgeven door de prachtige natuur. 

SASS

De Route

Wie twee keer het wiel uitvindt kan een fiets maken!

Fietsroute

Fietsroute

Lange fietstochten zijn voor ons nog niet echt weggelegd, omdat Esmee daar het uithoudingsvermogen nog niet voor heeft. Omdat wij hier omringd zijn door eigenlijk niets meer dan een open vlakte, is de route die ik heb gekozen best een opgave om met jongere kinderen te fietsen. Want als het ook maar een klein beetje waait, dan voel je dat ook echt, en is het trappen geblazen.  

Voordat wij met Esmee aan een fietsvakantie kunnen beginnen, zoeken we eerst een bekende route uit vlakbij huis. Een route van 6 km (fietsroute met knooppunten: 57 (Oosterstraat, Warffum, Groningen, Nederland), 60 (Zijlweg, 9988SZ, Usquert, Groningen, Nederland), 61 (Zijlweg, 9988TD, Usquert, Groningen, Nederland). We willen graag naar Noordpolderzijl, een plek waar wij zomers ook vaak komen om te wandelen. Omdat je er zo lekker kunt uitwaaien. Als je Noordpolderzijl wilt omschrijven kun je dat het beste doen met een paar trefwoorden: Waddenzee, natuur, vogels, schapen, paarden, wadlopen, wandelen, fietsen. Noordpolderzijl heeft de kleinste zeehaven van Nederland en is gelegen aan de Waddenzee. Op dit Noordelijke puntje van het Nederlandse vasteland, wat wij vaak het einde van de wereld noemen heb je een prachtig uitzicht. Met goed weer kijk je uit naar het Duitse eiland Borkum.

SASS

Fietsen naar en langs het wad

Volg de natuur, zoals een vlieger de wind!  

 

Fietsen langs het wad biedt erg veel natuur en is daarmee erg verrassend. We passeren weilanden met karakteristieke bruggetjes, boerderijen waar ze ijs verkopen, en zien in de verte ’t Zielhoes al voor de dijk liggen. Liefhebbers van boten en het opkomende water, of juist eb, kunnen hier hun hart ophalen. Of voor een prachtige zonsopkomst en zonsondergang zit je hier goed. Wij hebben dit prachtige natuurverschijnsel hier al vaak mogen aanschouwen. Kom je hier als passant, en is 1 dag niet genoeg om alles te zien, dan kun je ervoor kiezen om te slapen aan de rand van ‘t wad in een moderne trekkershut; waar de nachten nog echt donker en stil zijn.

Fietsroute Fietsroute Fietsroute

Fietsroute Fietsroute Fietsroute

 

SASS

Op en achter de dijk

Een pad ontstaat door erop te lopen!  

 

Na onze fietstocht van 6 km nemen we een pauze, zodat het niet teveel wordt voor Esmee. We nemen eerst een kijkje achter de dijk en fietsen daarna nog een klein stukje door om een rustig plekje op te zoeken waar we ons kleedje neer kunnen leggen om uit te rusten, te eten en te genieten. We zitten nog maar net en de schapen die op de dijk leven komen stapje bij stapje dichterbij om ons te begroeten. 

Fietsroute Fietsroute Fietsroute Fietsroute Fietsroute FietsrouteFietsroute Fietsroute Fietsroute

SASS

Wadlopen en bier drinken

De wereld ligt aan mijn voeten!  

 

Nadat we onze buikjes vol hebben gegeten klimmen we over het hek richting het wad. We hebben zin in nog een avontuur, en Esmee wil graag zwemmen. We moeten eerst een stukje lopen om bij het wad te komen, want het water staat nog laag. Het was een spontaan idee, een wild avontuur waar we niet op voorbereid waren, dus de schoenen moesten uit. Want ik had witte sneakers aan, en Esmee haar mooie nieuwe bling bling. Blootvoets gingen we richting het wad. Daar hebben we lekker rondgelopen in het water terwijl Esmee haar lol niet op kon met het gespetter en gespartel. Ook daar kregen we weer de nodige dorst en honger van. Nadat we de modder en klei tussen onze tenen hadden verwijderd gingen we bij ’t Zielhoes nog even lekker zitten met een biertje en een bitterbal. 

Fietsroute Fietsroute Fietsroute FietsrouteFietsroute


’t Zielhoes – Noordpolderzijl

Zijlweg 4, 9988 TD Usquert

Openingstijden
Maandag en Dinsdag gesloten
Woensdag, Donderdag en van 11.00 tot 17.00uur
Zaterdag en Zondag van 10.00 tot 18.00 uurOok zijn ze buiten de normale openingstijden op afspraak geopend en telefonisch of per email bereikbaar.

Ga je binnenkort ook een fietstochtje plannen let dan op het volgende:

 • Bedenk van te voren de fietsroute en bekijk de afstand.
 • Blijf in het begin dichtbij huis.
 • Als je met kinderen fietst, neem dan iets leuks als einddoel.
 • Zorg voor goede fietsen.
 • Trek makkelijke kleding aan.
 • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
 • Eventueel ook een kleedje om op te zitten.

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

Ga jij ook graag fietsen met je kinderen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Wauw, wat een leuk uitje! hier houd ik ook van. Veel meer dan van zo’n druk pretpark. Ik heb gisteren ook gefietst met mijn jongste dochter!

 2. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Wat leuk! Ik vond vroeger stukken fietsen met mijn ouders altijd erg gezellig. Tegenwoordig ben ik zelf meer van het wandelen

 3. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Wat een heerlijk uitje! Ik vind het zelf ook altijd fijn om lekker uit te waaien op de fiets, zeker met zo’n uitzicht.

 4. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Ziet eruit als een heerlijke vakantie, maar jullie hadden dan ook wel prachtig weer zo te zien! Zou het best eens willen proberen, maar het wisselvallige weer houdt me tegen!

 5. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Altijd mooi in Noordpolderzijl. Ik heb dan al meteen het gevoel dat ik ‘weg’ ben.

 6. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Superleuk! Zelf ben ik meer van het wandelen dan van het fietsen, maar deze route lijkt me leuk! Ziet er ook prachtig en rustgevend uit daar!

 7. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Mijn vader was amateur wielrenner. Hierdoor fietste ik als kind van Almere naar Amsterdam. Als ik het niet meer trok, plaatste mijn vader een stuk touw tussen zijn en mijn fiets. En werd ik een stuk vooruit getrokken.

 8. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  leuk!, ziet er heerlijk uit! Als kind gingen wij ook heel veel fietsen met onze ouders, heb er echt fijne herinneringen aan

 9. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Fietsen is zo een leuke hobby en brengt je langs plekjes die je vanuit de auto niet zou zien.

 10. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Fietsroute Noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland

  Ik ben nog nooit zo Noord in Nederland geweest, maar ziet er prachtig uit. Denk toch wel dat de natuur in Nederland veel verschilt, of ik nou daar in het Noorden zit of hier in het Zuid-Oosten van Noord-Brabant. Voor mij zal het dan inderdaad voor een paar dagen zijn, anders is het net te ver rijden voor een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *