Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Hebben jullie zin in avontuur? Vandaag neem ik jullie mee naar Adventure Zoo Emmen. Wij zijn hier in de zomer geweest, en vandaag laat ik jullie zien hoe wij het hebben gehad. Midden in Emmen-Centrum, in de prachtige provincie Drenthe, staat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. In dit park zijn verschillende klimaatzones nagebootst. Van ijsberen in het ijzige poolgebied Nortica, tot apen in het tropisch oerwoud Jungola. Je kunt de dieren van dichtbij zien. En op plekken en momenten waan je je op een wereldexpeditie, zoveel avontuur in één dag! Het is super leuk om met je familie, vrienden, of klasgenootjes (op schoolreis) door de jungle te klauteren als echte aapjes, op safari in de savanne en in een bootje varen. Kijken jullie snel mee?!

SASS

Wildlands Adventure Zoo Emmen

De dieren

Wildlands Adventure Zoo is verdeeld in verschillende onderdelen, Jungola, Serenga en Nortica. In de verschillende klimaatzones zie je een skala aan dieren terug. In Jungola kom je de Aziatische olifanten tegen, maar ook ringstaartmaki, de withandgibbon, en de vogelspin. Ben je in Serenga, dan kom je oog in oog te staan met de leeuwen, nijlpaarden, giraffen, dwergzeboe, bavianen en kamelen. In het koude Nortica zien we de ijsberen, pelsrobben, zeeleeuwen en pinguins.

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

De klimaatzones

In Jungola bepaal zelf hoe je op ontdekkingstocht gaat in de mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren. Stap jij in een bootje over de Rimbula River of kies jij voor avontuur hoog in de lucht, via torens en touwbruggen. Ter land, ter zee en in de lucht, loop jij liever dan is er een pad door het oerwoud. Voor welk avontuur je ook kiest, je komt via de Olifantenvallei bij de overwoekerde Vlindertempel. Een expeditie vol verrassingen, waarbij je ogen tekort komt!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur! Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

In Serenga gaat de expeditie verder. Tijdens deze safari op de uitgestrekte savanne bevind je je tussen de giraffen, neushoorns en leeuwen. Kijk vanaf een afstandje in het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Ik heb diep in de ogen kunnen kijken van een vijf meter lange giraffe. Kijk niet vreemd op als er ineens een 50 cm groot stokstaartje voor je staat, maar pas want ze kunnen bijten!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Durf je in Nortica de ruige rotsen en koude kusten te trotseren dan maak je kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water. De route leid je dwars door het leefgebied van de pinguïns, ijsberen, pelsrobben en zeeleeuwen.

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Eten & Drinken

Je kunt overal terecht voor lekkere hapjes en drankjes en andere lekkere versnaperingen. Loop je rond in Jungola en heb je trek, dan is daar genoeg proviand. In het Rimbula Restaurant heb je uitzicht op de olifanten. De lunch corner voorziet hongerige reizigers van lekkere soep en vers belegde broodjes. Voor de grote honger is er van alles zoals noodles en pannenkoek tot soep met vers belegde broodjes en niet te vergeten de vers gegrilde burgers van het grillstation. Wil je tijdens je expeditie even bijkletsen met een kop koffie of thee met iets lekkers, een ijsje, hartige notensoorten of een warm belegd broodje, dan kun je plaatsnemen in de roestige opslagschuur bedekt met klimop en mos bij Mahada Food & Drinks. In de kiosk bij Swirl’s Ice Cream heb je heerlijk ijs met verse vruchten en een topping naar keuze, wie wordt daar nou niet gelukkig van?

Ook als je rondloopt in Serenga, kun je terecht voor wat lekkers. Momma’s restaurant vind je naast de bavianen, en biedt uitzicht over de savanne. Vanaf de patio kijk jij naar de giraffen en andersom! Dus niet schrikken als er ineens een nieuwsgierige giraffe een kijkje neemt door het raam. Hier kun je terecht voor diverse burgers, broodjes pulled pork en pulled chicken, softijs, frisdrank en natuurlijk koffie. Terwijl jij een lekker hapje eet, kunnen de kinderen op de speelplaats naast het terras de giraffen water geven en graven naar verborgen schatten in het zand. Bij Kilima Food & Drinks kun je genieten van koffie met gebak, belegde broodjes, warme snacks, frisse drankjes en/of heerlijk ijs op het overdekte terras. Goudkoorts is het paradijs voor de echte zoetkauw, hier vind je snoep in alle kleuren van de regenboog. Heerlijk even iets zoets tussendoor.

In het koude Nortica hoef je ook zeker niet te verhongeren, in Zembla Food & Drinks vind je in het onderzoeksstation van Nortica. Als het koud is, kun je lekker binnen zitten, met uitzicht op de ijsberen! Als het Nortica-weer meezit of je bent een echte bikkel, dan is er ook een terras. Tijdens het spotten van de ijsberen, terwijl je geniet van een kop warme soep, belegde broodjes, rookworst, snacks en/of heerlijk schepijs.

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Zoals je al ziet is er echt genoeg om onze buikjes te vullen en de honger te stillen. Eet smakelijk!

Nieuwe attractie

Toen wij na een lange tijd weer terugkwamen voor een bezoekje een Wildlands stond ons een nieuw avontuur te wachten!  Namelijk de nieuwe attractie “Tweestrijd”. In Serenga is na een jarenlange strijd de kolenmijn gesloten, en omgebouwd tot een plek waarbij de expeditieleden een razendsnel duel met elkaar aangaan. Esmee en ik gingen samen het duel aan en stapten in de mijnkarretjes. Als echte waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers zaten wij in deze sensationele rit.

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Avontuur voor de allerkleinsten

Ook is er voor de kleintjes een wereld van klimmen, klauteren en fun. In Animazia is van alles te doen. Het is een overdekt speelparadijs vol verrassingen, zoals een mooi opgezet en XXL klimparcours. De kinderen kunnen hier urenlang plezier beleven terwijl jij even uitrust. Ze kunnen hier omhoog klimmen naar de top van de Maya-tempel, om vervolgens weer naar beneden te glijden.

 


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Raadhuisplein 99, Emmen


Openingstijden

Hele jaar open van 10:00 tot 17:00 uur

Afwijkende openingstijden:

juli en augustus: 10:00 tot 18:00 uur
weekenden van mei en juni: 10:00 tot 18:00 uur
Oud & Nieuw: gesloten

Prijzen
Volwassene € 30,00
Kind (0 t/m 2 jaar) gratis
Kind (3 t/m 9 jaar) € 27,50
65+ € 28,00

 

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Ben jij al eens op expeditie geweest in Wildlands?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

9 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Voor kinderen is het echt heel leuk. Om als stel heen te gaan vond ik het wat minder.

 2. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo van de pretparken ed ben, maar dit klinkt wel erg leuk! Misschien ene leuk idee om met mijn lieve neefjes en nichtje een keertje heen te gaan.

 3. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Hi, ik ben hier nog nooit geweest, maar ik ben ook niet zo’n liefhebber van dierentuinen. Het klinkt en ziet eruit alsof jullie een fijne dag hebben gehad!

 4. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Ziet er heel leuk uit! Eens opzoeken hoe ver het rijden is vanuit België 😀

 5. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Dat ziet er goed uit zeg. Als ik ooit in de buurt van Emmen kom ga ik hier zeker eens naar toe.

 6. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Ik vond het een prachtige dierentuin! Toen was de nieuwe achtbaan er trouwens nog niet.

 7. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Ik wil er ook graag nog eens heen groot fan van dierentuinen

 8. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Wildlands is zo gaaf inderdaad! Wij zijn er twee jaar geleden voor het laatst geweest, maar als ik dit lees dan wil ik er graag weer eens naar terug!

 9. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een werelds avontuur!

  Ik moet hier echt nog een keer heen. Wat ziet het er leuk uit zeg! Heerlijke dag zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *