Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Kijk je ook altijd jaloers naar mensen met een recht en wit gebit? Geloof het of niet maar steeds meer mensen laten hun gebit verfraaien. Met facings is het namelijk heel eenvoudig om de stand en vorm van de tanden aan te passen. Maar ook de kleur kun je hiermee aanpassen. Dat scheelt weer een extra bleekbehandeling. Laat je verrassen over het effect van facings.

Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Facings

Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Schildjes van composiet of porselein. Wanneer je een facing in je hand hebt lijkt het net een schildje dat je op je tanden plakt. Eigenlijk klopt dit ook wel een beetje. Het gaat alleen niet om een kunststof schildje maar een dun plaatje van composiet of porselein. Dit wordt op de tand of kies geplaatst.

Dit kun je allemaal met facings. Tegenwoordig kan er heel veel op het gebied van een perfect gebit. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals het plaatsen van kronen, een brug, tanden rechtzetten middels een beugel of een bleekbehandeling. Met facings ga je voor meerdere behandelingen in één.

Dit is met facings allemaal mogelijk:

  • Spleetjes opvullen
  • Afgebroken hoekjes maskeren
  • Tanden recht laten lijken
  • Vergeelde tanden wit maken

Niet voor iedereen. Misschien wel belangrijk om te weten maar facings zijn niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je gezond tandvlees hebt en je gebit goed schoonhoudt. Is dit niet het geval dan ontstaan er makkelijk ontstekingen achter de schildjes.

Soms is het nodig om eerst een bezoek bij de mondhygiëniste in te plannen. Deze maakt het gebit goed schoon wanneer je klaar bent voor het plaatsen van facings.

Het verschil tussen composiet en porselein. Je hebt de keuze tussen facings van composiet en porselein. Wat is het verschil tussen beide? Wanneer je bij tandarts Hoofddorp terechtkomt ontvang je hier een duidelijke uitleg over. Voor jouw idee: porseleinen facings gaan langer mee (tussen de 15 en 20 jaar) maar zijn ook wat duurder.

Facings van composiet moeten na 5 tot 10 jaar vervangen worden. Voordeel van composiet is dat dit direct aan te brengen is. Porseleinen facings moeten eerst nog door de tandtechnicus worden gemaakt.

Zelf de kleurcode bepalen. Facings zijn in verschillende tinten wit verkrijgbaar, dit wordt uitgedrukt middels een kleurcode. Samen met de tandarts bepaal je welke tint het beste bij je gebit past. Waarschijnlijk ga je voor het meest witte, dit ziet echter onnatuurlijk uit. De meeste mensen kiezen voor kleurcode B1. Iets lichter of donkerder kan natuurlijk ook.

Facings bleken en hierdoor lichter laten kleuren? Dat kan niet Net als op gewone tanden en kiezen kunnen op facings vlekken door koffie en wijn ontstaan. Middels bleken is het mogelijk om deze vlekken te verwijderen. Het is echter niet zo dat je facings in zijn geheel een lichtere kleur kan laten krijgen middels bleken. Het bleekmiddel heeft namelijk geen invloed op het composiet of porselein.

Laat je je tanden bleken, dan kan het dat de facings niet meer goed bij je gebit passen. Je tanden zullen namelijk witter zijn dan de bestaande facings. In dit geval is het nodig om de facings te vervangen. Best wel belangrijk om rekening mee te houden.

https://tandartsmondain.nl


Ik poets niet altijd 10 minuten mijn tanden, behalve net voordat ik naar de tandarts moet.


Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Heb jij er wel eens over nagedacht om je tanden te laten bleken.

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Facings? De perfecte oplossing voor een gaaf en wit gebit

    Ik heb op latere leeftijd een beugel gehad en het gaat nu ook toch wel weer wat scheef staan, wellicht zou dit een oplossing kunnen zijn ……………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *