Fall fashion

Na een warme zomer wanneer alles kort en bloot moet, gaan we naar oversized en ingepakt. De herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is buiten kouder, we zoeken wat vaker binnen de warmte op. Daarom leek het me vandaag wel weer eens leuk om een tag te plaatsen, ééntje waarin jullie mij beter leren kennen op fashion gebied. Lees mee!

 

Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

Mode kun je kopen, stijl moet je hebben

Dit is een Trendbubbles blog Tag! Bestaande uit 18 vragen, aangevuld met nog 2 extra vragen.

 

Lees ook het artikel:

De 25 levensvragen tag

 

 

Wat heb je aan vandaag?

Vandaag heb ik een flared jeans aan, met daaronder mijn chelsey boots. Daarboven draag ik een JDY Fransiska Highneck Top in het zwart. Gestyled met wat sieraden. En als ik de deur uit moet trek ik mijn wollen jas aan.

Waarom heb je vandaag aan, wat je aan hebt?

Ik trek eigenlijk gewoon aan waar ik op dat moment zin in heb. En het hangt een beetje af van wat ik die dag op de planning heb staan. Ga ik een dag shoppen met vriendinnen, dan trek ik iets leuk aan. 

Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

Hoe besluit je wat je aandoet?

Vaak kijk ik in de kast, wat er hangt, en hoe ik me die dag voel. Als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit, trek ik iets casuals aan waarin ik mij helemaal op mijn gemak voel. Dat is waarschijnlijk een jeans en een sweater waarin ik mij kan verstoppen. Voel ik me goed dan straal ik dat ook uit met de kleding die ik uit de kast trek. Als ik me goed voel, mogen ogen ook wel op mij gericht zijn, dan wil ik best wat aandacht trekken. Maar op dagen dat ik me wat minder voel sta ik liever wat meer op de achtergrond.

Heb je bepaalde dagen in de week dat je een kledingstuk aantrekt?

Nee dat is echt puur afhankelijk van mijn gevoel. Wat ik op dat moment, die dag wil dragen. Dat trek ik aan. Ik hou wel rekening met wat ik die dag moet doen. Wordt het een dagje waarop ik veel km maak, dan trek ik geen hakschoenen. Als ik moet vliegen, naar school, dan naar de supermarkt en ook nog even richting de stad, dan doe ik dat liever op mijn boots waar ik lekker op kan lopen. 

Trek je bepaalde kledingstukken aan bij een bepaalde stemming?

Ik denk dat ik die vraag net al een beetje heb beantwoord. Ik wil graag uitstralen hoe ik me voel. Soms voel ik me lui, en draag ik het liefst losse en makkelijke kleding. Soms voel ik me sterk en vrouwelijk, en dan trek ik graag alles uit de kast. Maar dan doe ik ook wat extra met mijn haar en accessoires. Dat verschil kan je wel zien! Wat dat betreft heb ik ook wel verschillende stijlen die bij mij passen.

Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

Leg je voordat je naar bed gaat klaar wat je de volgende dag aandoet?

Nee hoor, dat zie ik de volgende dag wel. Tenzij ik die dag iets belangrijks heb, dan laat ik liever niets aan het lot over. En dan bereid ik me wel voor op alles. Maar op de gewone dagen niet. Soms lig ik wel wakker, en dan ga ik nadenken, soms is dat ook over wat ik de volgende dag aan zal trekken. Dan ben ik vaak op zoek naar leuke, nieuwe combinaties.

Wat doe je met je kleding, als je je ’s avonds uitkleed?

Ik laat mijn kleding niet slingeren, ik hou van opgeruimd. In de was, opvouwen, maakt niet uit wat, maar weg ermee. Ik heb ook geen stoel, of kruk, of iets anders waar ik mijn kleding op kan leggen. Mijn kleding vind je alleen in de kast (en in de was).

Kleed je jezelf om, als je van je werk/school komt?

Jazeker! Niets lekkerder dan na een lange dag mijn kleding om te ruilen voor een lekker huispakje. Ik vind het heerlijk, om in een heerlijk zacht huispak op de bank te ploffen. Mijn lichaam lekker vrij van die strakke jeans.

Hangt kleding in je kast op kleur, of door elkaar?

Nee, mijn kleding hangt niet op kleur. Mijn kleding hangt meer op soort. Ik heb blousjes bij blousjes hangen. Alle jurkjes op een rij, gevolgd door mijn rokjes. Op de planken liggen mijn truitjes en broeken ook geordend op soort. Jeans bij elkaar, pantalons bij elkaar. Shirts met lange mouw, koltruien. Het enige wat bij mij wel op kleur ligt zijn mijn t-shirts. Zwart, wit en kleur. 

Welk kledingstuk hangt niet in je kast, maar zou je dolgraag willen hebben?

Ohh dat zijn er zoveel, want ik heb nooit kleding genoeg. Misschien wat meer maxi jurken en lange rokken, flared broeken. Maar niet alles is op maat voor mijn korte benen. Dus ja dat vind ik wel jammer. Vaak zie ik mooie kleding, maar is het gewoon te lang voor mij.

Hou je een winter en zomer garderobe aan?

Ja, helemaal nu ik een kleinere kledingkast heb. Eerder had ik een hele grote kledingkast, waar al mijn kleding in kon, zowel winter- als zomerkleding. Nu wissel ik mijn zomer en winter garderobe om en breng ik het naar zolder. Daar hangt over de volle lengte een stang waar ik al mijn kleding op kwijt kan. Het is even een werkje, maar zo krijg je wel steeds een frisse start. Ik kijk dan ook wat ik die winter of zomer nog wel wil dragen en wat niet. En elk seizoen gaat er wel een vuilniszak met kleding weg.

Wat doe je met kleding dat je niet meer draagt?

Veel ervan breng ik weg, naar een kledingcontainer of naar de kringloop. En sommige kledingstukken zet ik op Vinted. 

Wat is je lievelingskledingstuk?

Mijn lievelingskledingstuk is, pffff moeilijke vraag zeg. Daar moet ik even over nadenken. Als ik het weet kom ik daar op terug, en anders laat ik deze vraag blanco. 

Waar koop je het meest kleding, online of in een winkel?

Vaak in een winkel, meestal ga ik wel één keer in de maand naar Duitsland om te shoppen. Dan zoek ik winkels op als H&M en NewYorker. Online shop ik graag bij Shein, en als ik de stad in ga met vriendinnen dan kijk ik graag rond in Primark, Bershka, Zara, en de wat kleinere gezellige boetiekjes.

Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

Van welk kledingstuk kun je maar geen afscheid nemen?

Oh hihi dat is nu een stuk makkelijker geworden. Eerder kon ik nergens afscheid van nemen. Bij alles had ik wel een reden om het niet weg te doen. Misschien draag ik het nog wel een keer als … óf Het kan nog een keer van pas komen bij … óf Die kleur staat mooi bij die schoenen. Ik praatte mezelf altijd wel aan om iets niet weg te doen. Dat vond ik gewoon zonde. Stel ik doe het weg, en wil het daarna toch weer terug. Dus, dan maar niet weg doen. Nu stel ik mezelf de vraag: Hoe lang heb je het niet gedragen, ga je het dit seizoen dragen. Zo niet, dan doe ik het weg.

Van welke kledingkeuze heb je weleens vreselijk spijt gehad?

Van een kledingstuk dat ik te klein kocht. Ik heb een periode gehad dat ik maat M had, en daar voelde ik me onzeker over. Ik hield mezelf voor dat ik nog steeds maat S had, en het liefst nog XS en als ik mezelf daar in kon wurmen dan kocht ik het. En thuis dacht ik dan, pffff dit voelt niet fijn, het is net of ik mijn kleine zusje er uit het getrapt. En vervolgens beland het in de kast en trek ik het nooit aan. En wat maakt het uit wat er op het label staat. Het gaat erom hoe je je in een kledingstuk voelt. Als ik wel maat M had gekocht had ik mezelf een stuk gelukkiger gevoeld, maar ik hield mezelf liever voor de gek. 

Heb je een vaste plek in huis om je tas neer te zetten, of zet je hem random weg?

Nee, ik zet mijn tas niet random weg. Ik weet graag wat waar staat. En dat is met mijn tas net zo, die geef ik een vaste plek. Bij mijn jassen op de kapstok, of een wat grotere tas zet ik op de grond. Maar zoveel tassen heb ik niet meer. Ik heb eigenlijk maar 1 in gebruik, een zwarte. En voor het shoppen heb ik dan een grote shopper, maar dat is het wel zo’n beetje. Vroeger had ik tassen in alle kleuren van de regenboog en meer. 

Dit doe ik beslist nooit aan?

Een spijkerbroekje zo kort, dat je de rondingen van mijn billen kunt zien. Ik ben inmiddels 40+ en vind dat voor mij niet meer zo geschikt. Maar dat is persoonlijk, iedereen moet dat zelf weten natuurlijk. Maar dat is wel iets waar ik mijzelf niet in zie lopen. Alleen ook in mijn jongere jaren zou ik dat niet gedaan hebben.

Wat is je grootste fashion blunder?

Oh dat was in Turkije op vakantie. Daar liep ik een boetiek in waar ze allemaal mooie jeans hadden. Daartussen hing een hele mooie die ik graag wilde passen. En ik nam het met mij mee het pashokje in. Ik trok de jeans over mijn billen en deed de gulp dicht. Maar het zat heel raar, er was ruimte over, alsof het een jeans was voor mannen. Je weet wel, ruimte voor het zaakje. De man in de winkel vroeg aan mij of het lukte en of de jeans goed zat. Ik deed het gordijntje open en zei dat de jeans niet goed zat voor mijn figuur. Waarop de man lachend zei dat ik de broek verkeerd om aan had. De gulp hoorde aan de achterkant. En de ruimte die ik voor over had, was dus voor de achterkant, voor de billen. Ik schaamde me kapot, deed het gordijntje weer dicht. En trok de jeans dit keer goed aan. En ja hoor, om door een ringetje te halen. Oh zo dom he!

Dilemma! Oversized of 2 maten te klein?

Ha 2 maten te klein gaat mij niet weer gebeuren. Been there, done that! Nee hoor, geef mij maar liever oversized. Tegenwoordig is 2 maten groter voor mij geen probleem. Ik heb nu maat XS/S en koop soms mijn truien in maat L, gewoon omdat ik het lekker vind zitten. En ik doe en draag wat ik wil!

Ben jij na het lezen van dit artikel ook klaar om de tag in te vullen? Geef dan wel even aan van wie de tag is, dat lees je bovenaan in dit artikel, en ik zou het leuk vinden als je mij ook noemt.Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

 

Ik heb zin om te shoppen na al die vragen. Jij ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

    Leuk artikel. Helemaal zin in de fall fashion. Geef mij maar lekker alleen de kou maar geen regen.

  2. Tatiana's Blog | 20 Fashion vragen beantwoord

    Leuk artikel! Zou nog leuker zijn als je meer (outfit)foto’s bij de antwoorden erbij zou posten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *