Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

Vandaag heb ik een leuk artikel vooral voor ouders en kinderen. Met Gezinnig versoepel je het gezinsleven dat normaal gesproken al pittig en hectisch genoeg is, laat staan in de huidige Corona periode. Hier in het gezin merk je het ook, niet ik alleen als moeder maar ook Esmee moet erg wennen aan de veranderde situatie. Vandaag besteed ik aandacht aan en wil ik meer ouders (en kinderen) helpen om het gedwongen thuiszitten wat leuker te maken.

SASS

Gezinnig

 

Gezinnig produceert handige planners en vrolijke kletsboeken. Met alle tips en tools wil Gezinnig ouders met kinderen tussen de 3 en 11 jaar helpen het gezinsleven te versoepelen. Op de website van Gezinnig vind je tips en tools over het ouderschap, plannen, spelen, slapen en eten. Om in deze tijd van crisis het gedwongen thuiszitten te verzachten, biedt Gezinnig nu gratis producten.

  • Dagplanning: printable met pictogrammen om eenvoudig een dagindeling te maken.
  • Dagboekklets: printable om met je kind in gesprek te gaan en zijn emoties te pijlen.
  • Thuisklets: printable met 10 activiteiten om de extra thuistijd op een leuke manier in te vullen.
  • Kletskaarten: printable met 4 ansichtkaarten als alternatief voor een bezoekje of speelafspraak.

Esmee en ik hebben ze samen uitgeprobeerd, en we vertellen jullie in het kort wat meer over elk product. Naast het thuisonderwijs, hebben wij met deze leuke printables ons verstand even helemaal weer op 0 kunnen zetten. Daarna konden we er weer met volle moed tegenaan. Maar we hebben erg veel lol gehad.

SASS

Dagplanning

gezinnig dagplanning

Dagplanning. Mijn dagplanning zag er heel anders uit, toen Esmee nog gewoon naar school ging. Maar ook haar hele dagplanning is in de war geschopt door Corona. Met deze dagplanning maak je het duidelijk voor iedereen en ook een stuk leuker en makkelijker. Het is de bedoeling dat je de 24 plaatjes uitknipt en vervolgens maak je de dagplanning voor je kind. Om het nog wat leuker te maken hebben wij de 24 plaatjes eerst ingekleurd. En Esmee vind het leuk om haar eigen dagplanning in te delen, dus het is wel iets dat je ook samen kan doen.

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

SASS

Dagboekklets

gezinnig dagboekklets

Dagboekklets. Dit is een leuk onderdeel waarin je je kind wat meer vrijheid geeft. Nu ze thuis onderwijs moeten volgen, moet je als ouder toch wat strenger optreden, want je hebt een dubbele rol. De lieve moeder en strenge juf (of juist andersom). Bij het onderdeel dagboekklets kunnen ze hun ei kwijt over hoe ze de dag beleefd hebben en onderaan kunnen ze aangeven wat ze de volgende dag willen doen … … en wij gaan morgen knutselen!

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

SASS

Thuisklets

gezinnig thuisklets

Thuisklets. We hebben een interview gehouden waarbij Esmee mij de vragen mocht stellen. Zij heeft vandaag op een leuke en toch ook educatieve manier nieuwe dingen over mij geleerd. Ze weet nu dat zij en ik op een dag op een cruise naar IJsland gaan, en als zij met een tijdmachine terug gaat in de tijd dat ik haar leeftijd had dat we dan zouden slootje springen.

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

SASS

Kletskaarten

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

Kletskaarten. Dit vind ik misschien wel het leukste onderdeel. Er zijn verschillende kletskaarten. Je kunt samen op afstand een spelletje spelen, samen uit thuis eten, hartjes uitdelen en in plaats van een bezoekje stuur je iets naar iemand toe. Zo heeft Esmee haar tante al gevraagd wat zij graag zou willen hebben in plaats van de knuffel die ze haar nu niet kan geven. En daar komen de leukste resultaten uit, je kunt een tekening maken, een liedje zingen etc. Dit kun je ook doen voor je oma, of je vriendinnetje, misschien zelfs je juf. Heel erg leuk!

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

 

Vier gratis printables. Deze vier printables zijn een cadeautje van en heeft Gezinnig speciaal voor ons gemaakt. Ga je graag aan de slag met 1 van deze printables, of waarschijnlijk allemaal, klik dan snel hier.  Mocht je er gebruik van maken, dan zou ik het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat hoe jullie dit hebben beleefd, of bij het plaatsen van een foto op social media @blogenbeauty tagt zodat ik jullie werk kan bekijken.

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

Wat doe jij in deze hectische tijd om het gedwongen thuiszitten te verzachten voor het hele gezin? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Gedwongen thuis zitten, hoe hou je het leuk?

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *