Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Het is echt lang geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over iets. Want vanaf 11 april stort ik me op een heel nieuw avontuur. Ik ga samen met Do aan de slag met een hele nieuwe aanpak om een goede relatie op te bouwen met voeding, maar vooral ook met mezelf. En dat ik daar (hopelijk) van ga afvallen is een mooi extraatje. Hoe wij dit samen gaan aanpakken vertel ik jullie in dit artikel.

Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Healthy  for Me

 

Ik heb wel vaker willen afvallen, maar heb het altijd verkeerd aangepakt. Als ik extreem ga afvallen lukt het me vast wel dacht ik. Zolang ik maar streng ben voor mezelf. Geen chips en geen chocola, want dat past niet binnen mijn dieet. En daar was het moment dat de verleiding toch even te groot was, de film waar ik naar keek was zo spannend met als gevolg dat de zak chips zo leeg was. Ik voelde me schuldig en slecht, alles waar ik zo hard aan had gewerkt was verpest. Wat had het nog voor zin, nu kan ik ook wel weer meer gaan eten. Ik begin morgen wel opnieuw, of volgende week, of … tegen de tijd dat de zomerkleding de kast uit kan. Maar wie hou ik nou eigenlijk voor de gek?! Ik wil niet langer de jojo zijn. 

FoodMindset programma

Waarom meedoen

De meesten van jullie zullen nu waarschijnlijk denken, ‘waarom überhaupt afvallen’, je bent niet dik. En dat is ook wel zo. Maar ik voel me niet altijd prettig in mijn eigen lichaam, en hier en daar draag ik ook wel kleine extraatjes met mij mee. Vooral daarom wil ik meedoen, om mijn eigen gevoel. Het gaat mij niet om het getal dat ik op de weegschaal zie staan, maar wat ik zie als ik naar mezelf kijk. En dat heeft misschien nog wel meer te maken met mindset, dan met eten. Ik ben klein (158 cm) en was altijd heel erg slank. Vroeger kon ik alles eten, en zoveel ik wilde. Nadat ik de 30 ben gepasseerd veranderde dat. Ik ging van 47 kg naar 57 kg, waar ik nu ook op zit. In verhouding zit ik aardig op gewicht, dus die getallen zeggen mij helemaal niet zoveel. En ik sta ook niet te vaak op de weegschaal. Voor mij is dat niet iets waar ik me aan vast hou. Ik kan bijvoorbeeld ook weer net als vroeger 47 kg zijn, en nog niet lekker in mijn vel zitten. 

Ook probeer ik ook heel voorzichtig te zijn met diëten, om mijn dochter van 9 niet op het verkeerde been te zetten. Ik wil niet dat zij de negatieve dingen meemaakt, of denkt dat ze ook op dieet moet omdat haar moeder dat ook doet. Zoals veel van jullie weten is Esmee vanaf haar geboorte altijd een moeilijke eter geweest. Het dieptepunt met haar hebben we bereikt toen ze aan de sondevoeding moest, omdat ze niet groeide. Daarom wil ik het dit keer goed aanpakken. Een dieet moet dus gezond zijn, gericht op voeding – balans en gezonde manier van afvallen. Met het programma probeer ik een streefgewicht te halen en deze vast te houden, samen met een gezonde mindset.

Het programma

Leren om een gezond en gebalanceerd eetpatroon te creëren. Tijdens het 10 weken programma in groepsverband krijgen we van Do iedere dag een bericht, videoles, oefening, en vragen. Ook zullen er elke week live coach sessies zijn. In het begin zal ik een paar keer mijn voeding bijhouden in een eetdagboek, om Do een idee te geven van mijn leefstijl, waarop zij mij een persoonlijk voedingsadvies met tips en feedback kan geven. Voor wat extra inspiratie en motivatie is er een uitgebreide variatielijst en een voorbeeld menu. Maar in tegenstelling tot andere diëten die ik heb gevolgd zit ik niet vast aan het volgen van weekmenu’s. Waarbij jij en dus ook je gezin eigenlijk verplicht wordt tot iets.

FoodMindset programma

 

De onderwerpen

Waar gaan we mee aan de slag? Tijdens het programma gaan we zelf leren om een gezond en gebalanceerd eetpatroon te creëeren. Door alle kennis die Do met ons gaat delen, en de uitdagende oefeningen die we van haar krijgen, gaan we hiermee stap voor stap aan de slag. We leren om een energiebalans te vinden om gemakkelijk af te kunnen vallen en dit vast te houden. We doen kennis op over voedingsstoffen en leren hiermee het lezen van etiketten. Wat voor invloed heeft beweging en ontspanning op onze gezondheid. De 80-20 regel, waardoor je alles kan blijven eten. Omgaan met eetbuien. En hoe je dit alles na 10 weken ook gewoon kunt blijven volhouden. 

FoodMindset programma

Wekelijkse update

Hoe gaat het? In de tussentijd zal ik wekelijks een update plaatsen, waarin ik jullie mijn ervaringen van die week vertel. En zo kunnen jullie samen met mij dit avontuur beleven. Ook zal ik jullie daarin beter uitleggen met welke onderwerpen ik aan de slag ben gegaan en wat ik daarmee heb bereikt. Ik ben echt heel benieuwd naar het Food Mindset Programma van Healthy for me. Maar vooral naar mijn beleving en het avontuur. Ik kijk uit naar mijn volgende artikel waarin ik start met het programma, ik hoop dat jullie er dan ook bij zijn.

Meedoen aan het programma

Ladies opgelet! 

Wil je na het lezen ook graag meedoen aan alweer de 6e editie van t FoodMindset programma. De deuren zijn open, en je kunt je nog opgeven! Op 11 april gaan we van start. Kijk voor meer informatie op de website. Of neem een kijkje op Instagram.

Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Heb jij een gezonde leefstijl?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

6 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

  Leuk artikel. Ik ben heel erg benieuwd hoe je het gaat ervaren en of ik (hoewel het een ‘persoonlijk’ advies is) hier ook nog wat kan uithalen. Ben zelf ook voornamelijk bezig met eten en bewegen en dan vooral ook het schuldig voelen nadat er een zak chips op is of ik chocola heb gehad etc. Kijk uit naar de komende artikelen hierover. Succes en heel veel plezier met dit programma.

 2. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

  Heel veel succes! Ik hou het meestal niet vol….lol

 3. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

  Veel succes! Het is natuurlijk niet fijn als je je niet fijn in/met je lichaam voelt

  1. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

   Ik heb begin januari ook hulp gehad om een gezondere levensstijl te ontwikkelen! Dat was een programma vóór 4 weken!. HEt ging dus niet om het afvallen. Ik heb er nog steeds veel aan.heel veel suc6

 4. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma
  Jolanda - Zazazoo

  Heel veel succes! Ik zou dit ook graag willen maar hou het meestal niet vol.

 5. Tatiana's Blog | Gezond bezig met het FoodMindset Programma

  Ik vind d het een mooi verhaal
  En wens je er heel veel sterkte bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *