Grove poriën? Wat kan je er tegen doen?

Tatiana's Blog | Grove poriën? Wat kan je er tegen doen?

Grove poriën is een lastige huidkwaal. Dus we gaan daar eens een blog aan wijden. We gaan jullie er alles over uitleggen en vertellen je wat je er tegen kan doen. Iedereen heeft over zijn hele lichaam poriën. Nou ja niet over je hele lichaam, je handpalmen en voetzolen hebben ze niet.  Lezen jullie mee!

 

SASS

Grove porien

Wat kan je er aan doen

 

Als je geboren wordt zijn de porien zeer klein, bijna niet te zien. Dat blijft eigenlijk je hele jonge jaren zo. Maar tijdens de puberteit dan de hormonen aan het werk en gaat  je talgklieren daardoor talg produceren. Hierdoor verwijden de poriën zodat de talg er beter door kan. Je kan last krijgen van verstopte poriën en zelfs puistjes. Door de ontstekingen blijven de poriën verwijdt. Als je hormonen na verloop van tijd weer normaliseren, neemt ook de toevoer van talg af en meestal worden de poriën dan weer normaal. Maar op sommige plekken in je gezicht zoals de T-zone ( je voorhoofd kin en neus) kunnen dan vetter blijven en de poriën dus groter blijven.  En dat zie je.

En als je huid verouderd kunnen poriën een beetje uitrekken als de huid verslapt. Dit noemen ze ook wel schijn poriën. Dit lijkt heel erg op grove poriën.

Wat kan je doen aan grove porien? Het is helaas poriën niet echt gemakkelijk te behandelen. Voor veel mensen lijst een mooie gladde huid niet weggelegd, maar door een goede verzorging kan je er echt wel een beetje aan doen! Het aller belangrijkste wat je kan doen tegen grove poriën is reinigen! Doordat er sneller vuil in een grove porie kan gaan zitten, heb je eerder kans op puistjes, mee-eters en andere huidklachten. Dus dagelijks 2x goed reinigen is het aller belangrijkste!

Wat je verder nog zelf kan doen tegen grove porien:

  • Reinig de huid 2x daags met een zachte facewash die goed werkt voor een onzuivere / vette huid. Heb je geen vette huid, maar meer last van huidveroudering, kies dan voor een zachte reinigingsmilk!
  • Na het reinigen gebruik je altijd een lotion die adstringerend werkt. Adstringerend betekent samentrekkend. Dus deze lotion zal er voor zorgen dat de poriën iets meer samen trekken.
  • Er zijn speciale product lijnen in de handel tegen grove poriën, vaak heet het: Pore minimize. Dus het minimaliseren van de poriën.
  • Scrub de huid 2x per week onder de douche. Kies voor een zachte scrub. Dit is een extra intensievere reiniging en dat kan een grove huid wel gebruiken.
  • Ook bestaan er primers die de poriën camoufleren. Ze vullen als het ware de porie op en daardoor zijn ze minder zichtbaar. Klop deze primer in de huid, wrijf niet want dan worden ze nog zichtbaarder!
  • Verder is het aan te raden om de huid bij een schoonheidsspecialiste een peeling te geven. Dit kan een zeer goede werking hebben op de grove poriën. Wacht daar niet te lang mee want verse poriën zijn beter te herstellen dan poriën die er al lang zitten!

 

Wil je nog meer lezen over grove porien en wat je er aan kan doen.Lees dan deze blog van Viva Donna : Wat kan je doen tegen grove poriën

 

 

Tatiana's Blog | Grove poriën? Wat kan je er tegen doen?

Ben jij bekend met de CG Methode?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Grove poriën? Wat kan je er tegen doen?

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Grove poriën? Wat kan je er tegen doen?

    Ik doe alle stappen al, maar mijn porien zijn soms nog steeds super zichtbaar! Heb je nog meer tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *